Nieuwsbrief

April Mei 2019

Geachte leden, ouders, verzorgers,
De Algemene Ledenvergadering ligt achter ons. Alle plannen zijn weer goedgekeurd! De wedstrijdsporters zijn goed op dreef en het aantal recreanten is mooi stabiel gebleven ten opzichte van vorig jaar. Een goede maand ligt achter ons. De vieringen ter gelegenheid van ons jubileumjaar zijn van start gegaan, hierover leest in deze nieuwsbrief meer. Ook april en mei hebben weer veel activiteiten in petto. Wat wil je als bestuur van een zeer actieve club nog meer? Tevreden zijn en dat doen we! De organisatie voor de rommelmarkt is in voorbereiding en zo kunnen we nog wel even doorgaan met het opnoemen van de activiteiten die voor de komende maand staan ingepland. Uiteraard wensen we onze wedstrijdsporters heel veel succes bij al hun wedstrijden in de regio maar ook binnen en buiten onze landsgrenzen. Maar ook u en jij, die onze lessen wekelijks bezoeken, veel sportplezier.
Het bestuur

Gewijzigde contributies
Tijdens de ledenvergadering van 19 maart jl. is het voorstel de contributie vanaf 1 april 2019 te verhogen aangenomen, waardoor de nieuwe bedragen er als volgt uitzien:
T/m 12 jaar       € 45,75
13 t/m 17 jaar    € 50,85
18 t/m 64 jaar    € 55,95
Vanaf 65 jaar      € 54,70
Extra lessen       € 22,85
Rustend lid        € 18,85

Meivakantie
De meivakantie is niet bij alle scholen in Zwijndrecht en de regio gelijk. Bij O&O is de vakantie van 19 april t/m 4 mei, in deze weken zijn er dus geen recreatielessen.

Rommelmarkt
Op zaterdag 13 april a.s. organiseert O&O van 10.00 tot 13.00 uur in en rondom haar eigen turnhal aan de Uilenvliet de jaarlijkse rommel- kleding- en boekenmarkt. De opbrengst komt ten goede van het materiaalfonds. Hierbij moet u niet alleen denken aan de turntoestellen, maar ook aan het zogenaamde “klein materiaal” wat bij alle lessen wordt gebruikt. Allerlei gebruikte spullen, boeken, platen, speelgoed, nog draagbare kleding enz. zijn van harte welkom. Dit alles kan op dezelfde locatie worden ingeleverd op dinsdag 9 april en donderdag 11 april tussen 19.00 en 20.30 uur. Nadere informatie is te verkrijgen bij Alice de Jong telefoon 078-6121913.

Koningsdag
De Dance Crew onder leiding van Lindy Nijman is uitgenodigd deel te nemen aan de Aubade op Koningsdag. Het zou mooi zijn wanneer er veel O&O-ers naar de Aubade komen om onze groep te bewonderen. Het is wel vroeg uit de veren! De Aubade is het startsein van de Koningsdag activiteiten. Start om 9.00 uur en duurt tot 9.30 uur.

Avondvierdaagse 2019
Helaas hebben we bericht ontvangen dat de Avondvierdaagse in Zwijndrecht dit jaar niet door kan gaan omdat de organisatie van de gemeente niet de benodigde vrijwilligers op de been kan krijgen.

Superstar
Jammer genoeg kom “onze ”Naomi Visser niet aanwezig zijn bij de eerder dit jaar gehouden finalistenhuldiging. Naomi is lid van O&O, maar traint in Heerenveen. Ze kon haar prijs, Superstar 2018, niet in ontvangst nemen. Melanie Stout, turnster van O&O volgde afgelopen maand in Heerenveen een OJTS training , dit was een mooie gelegenheid om Naomi alsnog de prijs te overhandigen.

Activiteiten O&O 100 jaar
De tentoonstelling 100 jaar O&O in de Oudheidskamer, De Vergulde Swaen, Rotterdamseweg 53, 3332 AC Zwijndrecht is inmiddels geopend en kan t/m september gratis bezocht worden op woensdag en zaterdag van 10.00-16.00 uur en op zondag van 14.00-17.00 uur.

JAC organiseert - 100 jaar feestdag
Op 1 mei 1919 werd O&O opgericht en daarom, 100 jaar later, maken wij er op woensdag 1 mei 2019 een groot feest van! De JAC organiseert een dag vol sport en spel activiteiten voor alle jeugdleden en hun vriendjes en vriendinnetjes. Mis het niet en zet het alvast in de agenda! Meer informatie volgt op Facebook, Instagram en via een flyer.

Andere activiteiten 100 jarig bestaan O&O
18 mei Receptie en Buffet
29 mei Demo Fifty-Fit in bejaardenhuis
29 juni Beweegbaan en pannenkoeken eten voor Ouder en kind
13 juli Jubileum Sterrenslag basis- en middelbare schooljeugd
14 september Kamp voor jeugd 7 t/m 11 jaar
  5 oktober Reünie
30 november Turngala
20 december Feestavond 18 jaar en ouder
21 december Feestavond jeugd tot 18 jaar

De barcommissie
Bij veel van de activiteiten van het 100 jarig bestaan van O&O, was of is de barcommissie actief. Zo is er laatst een high tea verzorgd, die plaatsvond aansluitend op een fietstocht naar de tentoonstelling bij de Vergulde Swaen. Maar ook bij verschillende wedstrijden in onze eigen hal aan de Uilenvliet is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee, glaasje fris, een tosti en andere versnaperingen. Iedere laatste vrijdagavond van de maand is de bar open voor de senior-leden die dan trainen en alle andere geïnteresseerden. Op diverse momenten is tijdens trainingen de bar open voor een kopje koffie of thee, een tosti of een kopje soep.
Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan zal de barcommissie de catering verzorgen tijdens de receptie en walking-dinner. Verder worden er iedere maand pannenkoeken gebakken in de kantine aan de Uilenvliet. Hou de aankondiging in de kantine in de gaten voor de datum. Voor al deze activiteiten geldt: vele handen maken licht werk. Wil je helpen bij één van deze activiteiten of wil je je structureel inzetten voor de barcommissie? Spreek één van ons aan als we achter de bar staan, of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Rabobank Clubkas Campagne!
Rabobank Drechtsteden organiseert de Rabobank Clubkas Campagne en stelt 85.000 euro beschikbaar voor clubs uit de omgeving! Ook wij doen mee om een mooi sponsorbedrag bij elkaar te sparen.
Hier hebben we jouw hulp bij nodig! Ben jij lid van Rabobank Drechtsteden? Stem dan van 27 maart tot en met 18 april op onze vereniging via www.clubkascampagne.nl.

Turnen dames
De turnsters van de derde divisie turnen op 6 april hun halve finale in Leusden. Hiervoor hebben de volgende turnsters zich geplaatst: Dunya Bezemer, pupil 1, Esmee Snijder, jeugd 1, Anouk Tieman, jeugd 2, Gwen Bakker, jeugd 2, de junioren Anna Rosmulder, Suzanne van Alebeek, Serra Potters, Milou van Schijndel , junior en de senioren Elianne Stehouwer, Faye Bax , Suzanne Tol. Op 13 april is de halve finale van de 2e divisie in Rotterdam, hiervoor heeft Ramona van Lent, jeugd 1 zich geplaatst. Het NK voor de 3e divisie is op zaterdag 18 mei en de toestelfinales op 19 mei en voor de 2e divisie is dit op 25 en 26 mei. Op dit moment is nog niet aan te geven welke turnsters hier aan mee zullen doen.
De turnsters van de vierde divisie, turnen zaterdag 11 mei hun districtsfinale, hiervoor hebben zich geplaatst ,de instappers: Sylvie Quist, Nynke Mourik. Pupil 1, Emma de Man en Jeanha van der Meulen. Pupil 2, Bente van Winden en Amy McMurray. Jeugd 1 Imara Kornelisse en Amber Wehrmann Krieger, Kiara Brouwer von Gonzenbach, jeugd 2 en de senioren Karin Hoekstra, Day Grinuva en Lisa Schouten.
Zondag 12 mei turnen zijn de toestelfinales voor deze divisie en daar hebben zich geplaatst op balk;
Karin Hoekstra, Day Grinuva, Lisa Schouten en Nynke Mourik, Jeanha van der Meulen, Imara Kornelisse. Op spong, Divinia Moreauw. Op brug, Sylvie Quist en Imara Kornelisse. En op vloer: Jeanha van der Meulen, Bente van Winden en Imara Kornelisse

Medewerkers gezocht
We verwachten, evenals bij de Provinciale Verkiezingen, ook bij de Europese Parlement verkiezingen weer een uitnodiging te ontvangen om medewerkers voor 1 dag te leveren.
Info: De Europese Parlementsverkiezingen 2019 zijn de negende verkiezingen voor een rechtstreeks gekozen Europees Parlement, voor de zittingsperiode 2019-2024. In Nederland worden de verkiezingen gehouden op 23 mei a.s. Bij de Provinciale verkiezingen zou de vereniging € 40,- per aangedragen bureaumedewerker kunnen verdienen.
Mochten wij weer gevraagd worden om mensen aan te leveren voor deze verkiezingen , dan zullen we u hierover uiteraard berichten.

Agenda
4-6 april TH Junior team Cup, Berlijn
  6 april Lasergamen
  6 april TD Halve finale 3de divisie, Leusden
  7 april TH World Cup, Tokio
9 en 11 april Inleveren spullen rommelmarkt
13 april Rommelmarkt
            TD Halve finale 2de divisie, Rotterdam
13-14 april TH NK halve finale en NK Kwalificatiewedstrijden, Enschede

19 april t/m 4 mei Meivakantie
27 april Dance crew bij Aubade

1 mei Sport en speldag voor de jeugd
11 mei TD Districtsfinale 4de divisie
11-12 mei TH NK halve finale en NK kwalificatiewedstrijd, Waalwijk
12 mei TD toestelfinales vierde divisie
18 mei Receptie en buffet
           TD NK 3de divisie
19 mei TD toestelfinale derde divisie

 

Aanvullende gegevens