Historische fietstocht en high tea

Het kan bijna geen toeval zijn, maar zeker frappant is dat j.l. zaterdag precies 100 leden zich hadden aangemeld om deel te nemen aan de historische fietstocht.

In het teken van 100 jaar bewegen voerde de fietstocht, vanuit het thuishonk van de club aan de Uilenvliet, langs een zestal voor de club historische plekken, die leidde naar Oudheidskamer de Vergulde Swan, waar de tentoonstelling werd bezocht.

 

Omdat de bezoekersruimte in de Vergulde Swaen te klein is om alle fietsers tegelijkertijd te ontvangen, mochten de groepen met tussenpozen van 10 minuten vertrekken. Dit zorgde voor een langgerekt lint van fietsers door Zwijndrecht.

In de Oudheidskamer waren de och’s en aha’s niet van de lucht, bij het zien van de vele oude albums, medailles, oude apparaten, kleding, enz.  Zeker ook de filmbeelden en foto’s van weleer trokken veel belangstelling.

Terug in de Uilenvliet stond er voor alle 100 deelnemers, een door de dames van de barcommissie zelf bereide, High Tea te wachten. Met een luid applaus voor de organisatoren en de cateringkwaliteiten werd dit evenement afgesloten.

Aanvullende gegevens