Turnen heren

Historie! Nederlands Heren team in WK team finale

Het Nederlands Heren team heeft bij de Wereld Kampioenschappen in Doha de teamfinale behaald.

Turners Bart Deurloo, Bram Louwije, Frank Rijken, Casimir Schmidt en Epke Zonderland hebben zich bij de WK turnen in Doha als zevende geplaatst voor de landenfinale.

Het is de eerste keer dat een Nederlands mannenteam de landenfinale bereikt tijdens een WK. De elfde plek bij de WK van 2015 in Glasgow was tot nu toe het beste WK-resultaat bij de mannen. “Dit is ontzettend gaaf. Van te voren had ik hier zeker geen rekening mee durven houden. Alles moest op het juiste moment op de juiste plek vallen en dat is bij ons gelukt,” zei Van Bokhoven achteraf. 

In Doha wist het Nederlandse vijftal een stabiele wedstrijd neer te zetten die goed bleek voor een teamtotaal van 245.663 punten. Daarmee hielden ze onder andere EK-finalisten Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Spanje en Turkije achter zich. Bij de EK werd de Nederlandse ploeg nog negende. “Misschien is ons EK-resultaat wat dat betreft wel ergens goed voor geweest: we zijn na Glasgow druk bezig geweest met onze strategie richting de WK.” 

Europees kampioen Rusland (258.402) eindigde op de eerste plaats in de kwalificatiewedstrijd, nipt voor de Chinese ploeg (257.836). Regerend Olympisch teamkampioen Japan eindigde met 253.312 punten op plek drie. 

bron: kngu.nl 

Het bestuur van O&O feliciteert het gehele team en uiteraard in het bijzonder O&O turners Bart Deurloo, Frank Rijken  en coach Jeroen Jacobs. Mannen: van harte en op naar een mooie landenfinale! 

foto's: kngu.nl 

 

Aanvullende gegevens