Nieuwsbrief

Januari 2016

Geachte leden, ouders, verzorgers,
Welkom in het nieuwe sportjaar! Wij wensen u alle gezondheid in het nieuwe jaar. Ook de club wensen wij vooral vitaliteit toe. Immers binnen een club van 97 jaar “jong” kraakt het soms. Momenteel kraakt het niet zozeer binnen onze vereniging, maar wel binnen onze koepel, de KNGU, onze turnbond. In de diverse media heeft u kunnen lezen dat de KNGU momenteel in “zwaar weer” verkeert. Het voorstel was om de ontstane financiële problemen binnen de bond “1 op 1” aan de leden door te berekenen. U begrijpt dat wij, de regio’s en de rayons in het gehele land hierop direct hebben gereageerd. Met andere woorden voor ons als bestuurders start het nieuwe jaar zeer tumultvol.

Een spannend jaar wordt het zeker ook voor onze club. Deze positieve spanning wordt geleverd door de topsporters. Lukt het Lente Zwaal, ritmische gymnastiek, zich te handhaven binnen het nationale jeugdteam? Voor Naomi Visser, turnen dames, is inmiddels bekend dat zij weer voor een jaar is opgenomen in het nationale jeugdteam. En nog gewichtiger lukt het de seniormannen turnen een plaats te bemachtigen bij het team dat mogelijk naar de Olympische Spelen gaat, hiervoor zal eerst nog testevent geturnd moeten worden in april. Lukt het Axel Quist, Boudewijn de Vries, Danny Hamann om weer te worden uitgenodigd deel te nemen aan de Duitse competitie. Allemaal vraagtekens. Aan de inzet van een ieder zal het niet liggen.

Minstens zo belangrijk is het continueren van het ledenaantal van onze club. We mogen bijzonder trots zijn op het sinds jaar en dag continue aantal van rond de duizend leden. Het ene jaar een beetje meer, het andere jaar een beetje minder, maar altijd rond die duizend.
Onze dank hiervoor gaat zeker naar die 48 mannen en vrouwen die tezamen met 30 assistenten er voor zorgen dat O&O al 97 jaar een stempel mag drukken binnen de gymsport. Wij wensen u een sportief 2016!
Het bestuur

Algemene Ledenvergadering
Op donderdag 3 maart zal de algemene ledenvergadering gehouden worden. De uitnodiging en de agenda krijgt u bij de nieuwsbrief van februari.

Turnshow
Reeds nu brengen wij onder uw aandacht de datum van de turnshow. Dit keer op 9 april a.s. Blokt u deze dag alvast in uw agenda? De komende maanden volgt verdere info via deze nieuwsbrief, de site en/of de leiding van de groepen.

Hulp Turnshow
Ook vragen wij wederom uw aandacht om te bezien op welke wijze u ons kunt helpen bij de organisatie van deze turnshow. Hulp in de vorm van adverteren of de broodnodige helpende handen tijdens de dag zelf. In de nieuwsbrief van februari meer hierover.

Oproep!
Voor de turnshow voor de meisjes 9 t/m 11 jaar zijn wij op zoek naar rode, gele en oranje plastic tasjes. Wilt u deze voor ons sparen? Inleveren kan bij uw leiding, zij zullen zorgen dat het bij de juiste leiding terecht komt.

Kerstgala 2015
Het Kerstgala 2015 was wederom een waar festijn voor onze jeugd! 70 kinderen bij de film en daarna nog weer eens 70 kids bij het discofeest! Ontzag voor de nimmer aflatende organisatietalenten van het JAC. Dank voor jullie tomeloze inzet in deze!
Het Bestuur

Opbrengst Grote Clubactie
We bedanken iedereen voor het kopen en verkopen van loten voor de Grote Club Actie. De totale opbrengst was maar liefst € 4.057,77, dus iets meer dan vorig jaar. Er waren 6 Top-verkopers, die inmiddels een kadobon hebben ontvangen. Zij wisten allemaal meer dan 30 loten te verkopen. Dit zijn: Desiree Storm, Lars v.d. Boogaart, Martijn Bal, Megan Mc Murray, Merel den Heeten, Ruben Reedijk. Een paar van hen hebben zelfs twee of drie keer zoveel loten verkocht!

Daarbij een extra vermelding voor de leidsters Stephanie en Joyce van Cappellen. Zij hebben met hun groepen een record-aantal loten verkocht. Dank voor jullie inzet! Via onderstaande link kunt u een artikel lezen over de clubavond en winnaars van de grote clubactie. http://vicinity.picsrv.net/w/2218/c5ffa69864287d3320d89a577fe5e980/0/0

Turnen Dames
Turnster Noami Visser is weer voor één jaar uitgenodigd deel uit te maken van het nationale jeugdteam turnen dames. Voor het opdoen van ervaring traint Naomi 3 dagen in de maand in Heerenveen en gaat dan ook 2 dagen in Heerenveen naar school. We duimen voor Naomi dat ze dit jaar in Bern mag deelnemen aan het jeugd EK.

Turnen Heren
In januari vinden traditioneel de districts-kampioenschappen voor jongens en heren plaats.
Op 23 januari wordt in Alphen aan de Rijn de keuze oefenstof verwerkt. Hierbij komen in actie: Erik Gàl, Dyon Purperhart, Thomas van der Helm, Dennis Swinkels, Rens Hoofs, Jordy Hagestein, Thomas Kok, Damian Manneken, Luuk van Waaij, Koen Kappetijn, Tim Blaauwkamp, Damian Scheper, Kevin van Sonsbeek, Jelle van de Lans, Leon van der Wel, Jordy de Geus, Paul de Jongh, Gijs Zijderveld, Ian Wever, Jonah Sluimer, Ruben Reedijk, Bodi Winkler, Peter Breedveld. Op 30 januari hebben we het vervolg met de jongens van de verplichte oefenstof in Waddinxveen. Hiervoor hebben we ingeschreven: Mitchel de Haas, Kenji Paizs, Jayden Paton, Lance Visser, Martijn, Bal, Frank Scheffer, Soulaiman Tajjiou, Ryan Franken, Luc van Maaren, Viktor Koonings, Salaheddine Benchikhi, Ivo Holster, Daniel Qualm, Marijn van Dijk, Siem van Vliet, Sil Eijgelsheim, Siebe Biemond, Olivier Kijkuit, Arjan de Veer, Daan Eshuis.

Veilig sportklimaat
Turner Boudewijn de Vries heeft een interview gehad in e-zine, via onderstaande link is dit interview over een veilig sportklimaat terug te lezen. http://www.veiligsportklimaat.nl/e-zine/december2015

Stichting Leergeld Drechtsteden
Voor de goede orde geven we onderstaand maar weer eens de mogelijkheden om een bijdrage aan te vragen bij Stichting Leergeld Drechtsteden. Ouders of verzorgers van kinderen tot 18 jaar kunnen een beroep doen op hulp, indien zij bepaalde binnen- of buitenschoolse activiteiten voor hun kinderen niet kunnen betalen en een aantoonbaar inkomen hebben dat beneden 120% van het bijstandsniveau ligt. Onder deze regel vallen ook contributie en sportkleding voor sportverenigingen. Het bedrag dat aangevraagd kan worden voor kinderen in de basisschoolleeftijd is € 250,00 per jaar per onderwerp. Er kan maximaal 3x per jaar voor hetzelfde kind worden aangevraagd. B.v. contributie sportclub, schoolreis, muziek/ culturele vorming. Voor kinderen in het voortgezet onderwijs geldt een hoger bedrag van rond de
€ 750,00. Bovendien is er sinds kort een talentenfonds voor kinderen die beschikken over een uitmuntend talent.

Meer informatie is te verkrijgen via:
www.leergelddrechtsteden.nl
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel.: 078-6123119

Sportarts in het basispakket
Vanaf 1 januari 2016 krijgen sporters die door hun huisarts naar een sportarts worden verwezen de kosten vergoed via hun basisverzekering. Sportgeneeskunde is op 1 juli 2014 officieel erkend als medisch specialisme. Vanaf 1 januari 2016 verbinden de zorgverzekeraars aan die erkenning de bijbehorende consequenties en vergoeden de kosten. Voor meer informatie: http://www.sportwerkgever.nl/nieuws/47149-sportarts-in-het-basispakket.html

Agenda
9 januari Nieuwjaarsreceptie en huldigen jubilarissen
9 januari Eerste voorwedstrijd acro
16 januari,TD, wedstrijd N1, N2 2de en 1ste divisie
23 januari, TD, wedstrijd N2, N3 3de divisie
23 januari, TH, district kampioenschappen, keuze oefenstof
24 januari, RG, Districtswedstrijd AB
30 januari, TD, wedstrijd N3, N4 3de divisie
30 januari, TH, districtswedstrijd verplichte oefenstof
31 januari, Dansgroep, Showtime

Gesprekje bestuur
Gesprekje met bestuur? Aanmelden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T 078 6767451

Aanvullende gegevens