Turnen heren

Axel Quist turnt internationale competitie

Nederland is klein, te klein om een turncompetitie op eredivisieniveau op te zetten voor de senior mannen.  Jammer maar.....

Op uitnodiging van het Duitse  “team Linden” uit Gießen-Linden draaien een tweetal O&O turners als gastturner mee in de turncompetitie van de Duitse Bundesliga. Axel Quist en Danny Hamann vallen deze eer te beurt. Per wedstrijdonderdeel mag één buitenlandse turner deelnemen. Axel Quist turnt in principe deze wedstrijden en Danny Hamann mag Axel eventueel vervangen. Afgelopen zaterdag alweer de één na laatste wedstrijd in deze competitie tegen NTT Vinderhorst. De finale van deze wedstrijd wordt over 2 weken geturnd tegen KTT uit Oberhausen. Ook voor deze wedstrijd zijn Axel en Danny reeds uitgenodigd.

Axel turnde als meerkamper op alle zes de toestellen een zeer stabiele wedstrijd, waarbij hij weinig foutjes turnde.

Uiteindelijk won het team van tegenstander NTT uit Vinnhorst en eindigde Axel in de individuele ranking op een mooie zeer verdiende tweede plaatst.

Deze competitie kent een bijzondere puntentelling. Van beide partijen worden per onderdeel 2 turners aan elkaar gekoppeld, die in de vorm van een “battle” tegen elkaar uitkomen. Uit de behaald score kan de winnaar één, twee, drie of zelfs vier punten scoren. Dit afhankelijk van het verschil in de behaalde score. Een leuke vorm van wedstrijdturnen, die hopelijk op in het Nederlandse turnen ook getest gaat worden.

 

Aanvullende gegevens