Succesvol optreden Dance Crew bij FC Dordrecht

Afgelopen zaterdag heeft de demogroep O&O Dance Crew opgetreden op de open dag van FC Dordrecht en dat was een groot succes! Tijdens de rust van het oefenduel tussen FC Dordrecht en Norwich City mocht de groep het veld betreden om een demo van 2 dansen te laten zien.

Na afloop waren er veel supporters die ons aanspraken en zeiden dat ze het erg leuk vonden om naar te kijken. Iemand opperde zelfs dat de dames maar de vaste cheer-crew van de voetbalclub moesten worden.

 Ook de organisatie heeft ons na afloop hartelijk bedankt en complimenten gegeven voor de professionele dans. Naast ons optreden, was ook de wedstrijd zelf geslaagd. FC Dordrecht heeft met 5-3 de wedstrijd gewonnen.

Hierbij het filmpje van het optreden: https://www.youtube.com/watch?v=2qparyz4ag8. Als je op tablet/laptop kijkt, kun je rechts onderin op het wieltje klikken om de resolutie zo hoog mogelijk te zetten.

Succes op de Wereld Gynmaestrada

Met haar zesentwintig deelnemers tellend team en vier begeleiders kunnen we terugkijken op succesvolle optredens bij de van 7 t/m 13 juli in het Oostenrijkse Dornbirn gehouden Wereld Gymnaestrada.

De tot één geheel verweven demo van de 12 turners, 8 turnsters en 6 RG-turnsters werd door de volle tribunes enthousiast ontvangen. Op eigentijdse muziek wist het team het publiek van begin tot het eind te boeien met haar zeer gevarieerde demo, bestaande uit een toestellenmix van balk, brug, voltige op paard en paddenstoelen, opblaasbare tumbling, minitramp die werd afgewisseld en gecombineerd met  hoepel-, lint- en touwoefeningen van de turnsters ritmische gymnastiek.

Onze afvaardiging bestond uit: Bertjan Zijderveld, Cato Zijderveld, Cheryl van der Perk, Denise Leijten, Elianne Stehouwer, Fenne Dijkstra, Frank Scheffer, Gijs Zijderveld, Henk Heuvink, Ian Wever, Iris Nieuwstraten, Jara van Diijk, Jelle van der Zouwen, Joop Visser, Karin Oostdijk, Koen Kappetijn, Lance Visser, Layla Voerman, Lente Zwaal, Marit Kooiman, Mea Dijkstra, Mirjana Urosevic, Olaf de Nie, Paul de Jongh, Rosalie van den Berg, Sebastiaan Pel, Suzanne Kunsel, Thijs Oosterling, Tristan Massie, en Yuri Visser.

De Wereld Gymnaestrada is een internationaal  gymnastiekevenement dat net als de Olympische Spelen elke vier jaar georganiseerd wordt in een ander land. In Dornbirn waren vertegenwoordigingen uit 55 landen met in totaal +/- 20.000 deelnemers.

Er wordt nu reeds uitgekeken naar de volgende Wereld Gymnaestrada die in 2023 gaat plaats vinden in Amsterdam.

NK successen in Ahoy

Bij de in Ahoy-Rotterdam gehouden Nederlandse Kampioenschappen toestelturnen heeft O&O op diverse fronten succes geboekt.
Bij de eredivisie dames senior verraste Naomi Visser (trainend bij Topsport-Noord) vriend en vijand door de nationale allround titel voor zich op te eisen. Haar score bedroeg 84,967 punten. Met het oog op haar deelname aan de European Games in Minsk (Wit-Rusland) heeft zij de toestelfinales gelaten voor wat het was. Melanie Stout had haar succes in de vloerfinale van de eredivisie-jeugd. Zij kwam slecht 0,3 punt tekort voor het goud. Met 10,800 punten pakte zij uiteindelijk het brons.

 

Bij de heren van de eredivisie moest Bart Deurloo met slechts 0,5 punten verschil zijn nationale allround titel laten aan zijn concurrent Casimir Schmidt van PAX-Hoofddorp. Zijn eindscore bedroeg 84,433 punten. Bart werd wel Nederlands kampioen op voltige en pakte zilver op brug en rek. Frank Rijken pakte zijn titel op brug.

 

Bij de junioren-II trok Luuk Huernink aan het langste eind. Hij werd Nederlands kampioen met 73,950 punten en werd derde op het onderdeel rek. Martijn de Veer werd allround derde en revancheerde zich in de toestelfinales. Hij werd kampioen op vloer, ringen, brug en rek en verdiende het brons van voltige. Wesley de Haas pakte goud op rek en zilver op vloer. Lars Vos werd kampioen op voltige en derde op brug.  De geblesseerde Jordi Hagenaar kwam bij de junioren-I alleen uit op het onderdeel voltige en eiste daarbij het goud voor zich op. In de jeugdcategorie was er voor Gijs Franken goud op vloer en brons op brug.

Verder was er O&O-succes bij de Ahoy-cups. Bij de jongens/heren niveau-4 liet Thijs Oosterling zich het allround goud om hangen. Op voltige en ringen was hij eveneens de beste en werd tweede op de onderdelen vloer en rek. Op niveau-6 was Bram van Gemert het succesvolst. Hij werd viermaal tweede en wel bij allround, vloer, voltige en brug. Koen Kappetijn completeerde het geheel met het brons van voltige en rek.

Ondanks een goed geturnde wedstrijd was er geen eremetaal voor Lisa Hendriks (Ahoy-cup dames senior-A), Dennis Swinkels en Bart de Ruiter (Ahoy-cup – jongens/heren niveau- 4), Olaf de Nie ( Ahoy-Cup – jongens/heren – niveau -6), Estée Kraaijveld – (RG- senior- 1ste div.) Rosalie van den Berg (RG – junior – 1ste div.) , Groepsoefening bal en hoepel (beiden RG- senior 1ste div) en de groepsoefening zonder materiaal (RG-benjamins).

 

Clubkampioenschappen 2019

In de turnhal aan de Uilenvliet organiseerden wij de onderlinge wedstrijden en clubkampioenschappen voor al haar jeugd recreanten groepen. Ondanks de warmte wist de jeugd zich gesteund door het massaal opgekomen thuisfront. De deelnemers sprongen een driekamp en wel op de onderdelen minitramp, kast-lengte met plank en kast-breedte met minitramp. De meisjes ritmisch werden beoordeeld op hun hoepeloefening. Na een sportieve strijd werd het eremetaal uitgereikt aan: 

Onderlinge wedstrijden
Meisjes 12+ - 1ste - Gabrielle Hessels, Stephanie van der Linden, Lucas Uittenbogaard – 2de - Marieke Leeuwenstein .
Springgroep - 1ste - Minke Schouten, Phileine van Riet, Lois Verheij – 2de Demian Hartmeijer
Meisjes 10-11 – 1ste - Elize van Rumph, Elena Hessels, 2de - Jasmijn Kircher, Caitlin Collins, 3de - Eva Barendrecht .
Meisjes 8-9 - 1ste - Cait-lyn vd Berg, Lieke Buijink, Isolde Polak, Sabine Esmijer, Jahlisa Weitering, Luna Visser, 2de - Oliva Seedorf, Esmee Noa Stuifzand, Charlotte vd Crommert, Sanne Paans, Noemi Mulder,, 3de - Cheraisha Weitering, Ilja Penning.
Meisjes 6-7 – 1ste - Nikki Mulder, Lovielle Marlin, Daphne Hesseling, Tess Euser, Bowie van der Laan, 2de - Gisèle Hartsteen, Noumidia Belabas.

Clubkampioenschappen
Meisjes 12+ - 1ste - Stephanie van der Linden, 2de - Marieke Leeuwenstein .
Meisjes 10-11 – 1ste - Elena Hessels , 2de - Elize van Rumph, 3de - Jasmijn Kircher.
Jongens 9-11 – 1ste - Demian Hartmeijer, 2de - Ryan van der Harst, 3de - Kyano van der Struik.
Meisjes 8-9 - 1ste - Jahlisa Weitering, 2de - Sanne Paans, 3de - Cheraisha Weitering.
Jongens 6-8 – 1ste - Olaf de Man, 2de - Sam van der Werf, 3de - Levi Been.
Meisjes 6-7 - 1ste - Bowie van der Laan, 2de - Eva Vlieg, 3de - Gabriëlle Franssen.
Ritmische gymnastiek 12+ - 1ste - Daisy Felix, 2de - Marieke Leeuwenstein.

Na afloop van de wedstrijden werd er onder grote publieke belangstelling een minishow door de dansafdeling gegeven. Zeer fraaie dansen met prachtige choreografieën waren te bewonderen van de streetdance- en jazzgroepen, classic jazz en de O&O Dance Crew.

Fifty Fitters in de Lindonk

Ons 100-jarig bestaan werd ook gevierd met de bewoners van De Lindonk. Een grote groep fifty-fitters zorgde voor een gezellige beweeg activiteit in De Brasserie Plexat in de Lindonk.
Meer dan 20 dames van de maandagmiddag- en de woensdagavondgroepen onder leiding van mevrouw Wil in ‘t Veld hadden vier dansen ingestudeerd op muziek die bij alle bezoekers goed in de het gehoor liggen.
In een korte inleiding vertelde Pauline over de 100 jaar dat O&O in Zwijndrecht actief was en nog is. Op het scherm verschenen beelden van vroeger. Kleding, gebouwen en oud leden passeerden de revue. Leuk te melden dat enkele dames in de zaal in hun jonge jaren ook actief zijn geweest bij O&O.

Daarna betraden de Fifty-Fit-dames de zaal en onder enthousiaste leiding van Wil demonstreerden zij de door haar bedachte choreografieën die in de weken vooraf enthousiast waren ingestudeerd. Ook de gehele regie van dit optreden was in haar handen. Het resultaat was een waar succes!

Het programma begon op de klanken van ”Zorba de Griek”. De zaal klapte gezellig mee. Daarna volgde een “Charleston “. Een dans met sjaaltjes, (voor linten was geen ruimte), leidde tot een interactieve activiteit, waarbij allen in de zaal ook een sjaaltje kregen. Onder de leiding van Wil in “t Veld ging men samen aan het aan de gang met alle aanwezige bejaarden.
In de pauze werden iedereen getrakteerd op koffie en thee met een heerlijk soesje (cadeautje van de Jumbo).
Het geheel werd afgesloten met een optreden op de muziek van “Dag Zuster Ursula” van Rob de Nijs. Een evergreen, bij velen bekend en het uitzwaaien werd door de hele zaal meegezongen.
Tot slot was er voor de bewoners nog een hapje en een drankje en werd er geproost op het 100 jaar O&O.