Districtsfinale D1

Voorbije zaterdag vond in Woerden de districtsfinale Zuid-Holland individueel toestelturnen meisjes plaats.
Tot deze districtsfinale waren in de categorie instap-D1 doorgedrongen Sylvie Quist en Nynke Mourik. Als reserve stond Sophie van der Hoeven genoteerd. Voor haar helaas geen uitvallers en kon zij haar clubgenootjes alleen maar supporten.
De beide jeugdige turnsters konden zich prima meten met de overige deelneemsters. Ondanks een zeer goede geturnde wedstrijd was er voor hen geen eremetaal. Sylvie kwam tot een fraaie score van 51,859 punten en Nynke turnde 51,617 punten bijeen.

Europese Spelen voor Naomi Visser

Van 21 tot en met 30 juni vindt in Minsk de tweede editie van de Europese Spelen plaats. Ongeveer 4000 sporters uit 50 landen nemen in 15 takken van sport deel in Wit-Rusland. De officiële opening is op vrijdag 21 juni om 21.00 uur

Namens Nederland zal onze turnster Naomi Visser deel nemen aan dit internationaal sportevenement. Op 27 juni komt Naomi voor het eerst in actie bij de allround kwalificatiewedstrijd. Wanneer zij zich weten te kwalificeren zal zij opnieuw de strijd aanbinden in de allround finale op zaterdag 29 juni, alsmede bij de toestelfinales van 30 juni.

Tweemaal Rayonkampioen

De selectiemeisjes/dames zijn op twee fronten rayonkampioen geworden. Bij de verplichte oefenstof was het ereschavot een volledig O&O-onderonsje. Team-1 bestaande uit de turnsters Nynke Mourik, Imara Kornelisse, Amber Wehrman Krieger, Bente van Winden en Emma de Man belandde met 160,300 punten op de hoogste trede, team-3 samengesteld met Vera Ammerlaan, Sophie van der Hoeven, Sylvie Quist,Charmayne van den Heerik, Marleen van Nes en Amy McMurray werden met 157,150 punten knap tweede en team-2 met de formatie Abby Augustin, Jeanha van der Meulen, Sarah Koster, Femke Knijnenburg, Minke Schouten en Laura Hensen eindigden met 153,550 keurig op de derde plaats.


Bij de keuze oefenstof trokken de O&O-turnsters ook aan het langste eind. O&O-2 met de turnsters Annemijn Grit, Corine van Strien, Day Grinuva, Divinia Moreauw, Krin Hoekstra, Lisa Schouten Merel Heezen en Merel Kerkhof leverde een verbeten strijd met Olympia-1 – Papendrecht. Met 129,050 punten eisten de O&O-dames de rayontitel voor zich op.

O&O-team-1 bestaande uit Anne Bezemer, Daphne Schellen, Elise Biemond, Kimerley Nugteren, Layla Voerman, Leanne Barendrecht en Kiara van Brouwer-Gonzenbach eindigde met 122,200 punten op de zesde plaats.
De jeugdige pre-instappers verwerkten een individuele competitie. Defne Dal liet zich het zilver omhangen. Ella van Veelen, Nienke van Eijk, Elin Buijink en Joëlle Quist eindigden gezamenlijk op de derde plaats.

Brons voor Ilse Standhardt op NK

Bij de in Tilburg gehouden Nederlandse Kampioenschappen individueel toestel turnen meisjes en dames van de 1ste divisie heeft Ilse Standhardt beslag weten te leggen op twee bonzen medailles. Ilse wist met 52,850 punten knap het brons van de meerkamp voor zich op te eisen. In de toestelfinale vloer pakte zij opnieuw NK-brons. Haar score bedroeg 13.000 punten.


Vicky Vercauteren was ook succesvol in de toestelfinales. Zij veroverde op het onderdeel sprong met 12,716 punten het brons.


Melanie Stout had in de eredivisie haar derde kwalificatiewedstrijd. Zij eindigde met 42,067 punten op keurige zesde plaats. Zij heeft zich daarmee geplaatst voor de nationale eindstrijd van 22 juni a.s. in het Rotterdamse Ahoy.

Tweemaal goud voor Naomi Visser

In het Belgische Gent heeft Naomi Visser, lid van onze vereniging en trainend bij Topsport Noord in Heerenveen, met het nationale team bij de Flanders International Team Challenge het goud veroverd. De Nederlandse ploeg verder bestaand uit de turnsters Sara van Disseldorp, Vera Jonker, Lieke Wevers en Laura de Witt kwam na een sterke wedstrijd tot 159.429 punten. Daarmee bleven zij Australië (159.296) nipt voor. België eindigde met 156.962 punten op de derde plek.

In het individuele meerkampklassement wist Naomi Visser met haar sterke optreden het goud voor zich op te eisen. Haar puntentotaal kwam uit op 54.533. Visser viel vooral op aan het onderdeel brug (14.100). In Gent hield ze de Belgische Nina Derwael (53.898 punten) achter zich. De Australische Georgia Godwin greep met 52.265 punten het brons.