Acrotastisch

Op zaterdag 29 juni 2019 hebben 2 teams van de acro-groep meegedaan aan een funwedstrijd "Acrotastisch" in Alphen a/d Rijn.

Het duo Melissa de Vroome en Zoë van Rosmalen was als eerste aan de beurt om hun oefening te laten zien in de categorie damespaar E Junior.
Ze hebben een hele mooie en strakke oefening laten zien, waar ook nog eens een heel nieuw element in zat. Deze dames zijn afgelopen seizoen enorm gegroeid en aan elkaar gewend en dat was heel goed te zien. Ze straalden veel plezier uit en hebben geen grote fouten gemaakt.
Dit resulteerde dan ook in een mooie, zeer verdiende, gouden medaille.

Het trio Luna van Kooten, Lois Verheij en Tessa Wills was bijna als laatste van de dag aan de beurt. Zij deden mee in de categorie damesteam E senior.
Tessa is nieuw in dit trio, de eerdere wedstrijden zijn gedraaid met een andere bovenpartner, dus dit was best spannend. Ook dit trio heeft een nette oefening laten zien, zonder al te grote fouten. Ook deze dames straalden veel plezier uit en hebben laten zien dat ze afgelopen seizoen ook enorm zijn gegroeid. Dit trio mocht zich het zilver om laten hangen.

Het was een heel gezellige en vooral warme dag. Met mooie resultaten voor O&O.

Brons voor acro-trio op het NK

Het acro-trio bestaande uit Caithlyn van Rijswijk, Marije Goudriaan en Mika Roze hebben geschiedenis geschreven voor O&O. Wij wisten via voorrondes en een landelijke halve finale door te dringen tot de nationale eindstrijd.

  

Deze vond plaats in het Brabantse Oss. Het trio zetten een hun fraaie compositie met goed uitgevoerde balansopstellingen op de vloer. De oefening werd door de jury gewaardeerd met 23,230 punten waarmee zij het nationale brons voor zich op eisten. Een geweldig resultaat voor de jonge tak acrobatische gymnastiek onder leiding van Arnold in ’t Veld en Anne de Waard.

Districtfinale Acro

Tijdens een spannende districtfinale acrobatische gymnastiek heeft het trio Caithlyn van Rijswijk,  Marije Goudriaan en Milou Neggers een mooie 2de plek weten te veroveren met een score van 21.68. Nu is het afwachten of deze score voldoende zal zijn voor een plekje in de landelijke halve finales. Het andere trio Bente Ruis, Cheyenne Timmers en Kenza Olthof haalde een nette 4de plek en het duo Joëlle Wuisman en Sanne Schot haalde met een 8ste plek.

 

Acro trio's naar halve finale NK

Bij de in Monster gehouden districtskampioenschappen acro-gymnastiek hebben een tweetal trio’s zich geplaatst voor de landelijke halve finales.
In de klasse jeugd-E kwam het trio bestaande uit Kenz Olthoff, Bente Ruijs en Cheyenne Timmers als beste uit de strijd. Met 22,800 punten legden zij beslag op het goud.


Tot een gelijke prestatie kwam het senioren-team. Dit team was samengesteld met de turnsters Marije Goudriaan, Mika Roza en Caithlyn van Rijswijk. Zij verdienden het goud met 23,080 punten.


Het trio Luna van Kooten, Lois Verheij en Isolde Polak werd met 22,190 punten vierde, het trio Sterre Pelgrim, Joëlle Wuisman en Sanna Schot eindigde met 22,100 punten op de zesde plaats en het duo Melissa de Vroome en Zoë van Rosmalen werd zevende met 211.160 punten. Zij voldeden allen wel aan de limiet voor de doorstroming, maar de rangschikking was mede bepalend waardoor zij niet doordrongen tot de landelijk halve eindstrijd.