Nieuwsbrief

Een overzicht van zaken die de komende maand actueel zijn. De nieuwsbrief verschijnt maandelijks, en wordt ook in de verschillende lessen uitgereikt.

Maart 2023

Voorwoord van de voorzitter
Zondag 12 maart komen onze recreanten in actie bij de clubkampioenschappen, die gehouden worden in de accommodatie aan de Uilenvliet. Een mooi moment om je te meten met je leeftijdgenoten, maar vooral een mogelijkheid om je ouder(s) / verzorger(s), vrienden en overige familie te laten zien waar je elke week met veel plezier mee bezig bent. Ik wens alle deelnemers veel succes, maar vooral ook veel plezier!
Op woensdag 22 maart staat onze algemene ledenvergadering (ALV) op de planning. Bij de ALV blikken we terug op het jaar 2022 en kijken we vooruit naar 2023. Wij nodigen jullie van harte uit om de ALV bij te wonen. Deze wordt gehouden in onze locatie aan de Uilenvliet.

 ALV 2023

Clubkampioenschappen 12 maart
Zondag 12 maart zijn de clubkampioenschappen voor de recreatie in onze turnhal aan de Uilenvliet. Tussen 9.00 en 17.30 uur laten bijna 150 deelnemers zien wat ze allemaal geleerd hebben! Tussen de wedstrijden worden door de verschillende dansgroepen leuke demo’s gegeven.
Komen jullie ook een kijkje nemen deze dag? De kantine is ook geopend voor wat lekkers.

Autobedrijf De Heer sponsort nieuwe tassen voor de 4e divisie bovenbouw
Autobedrijf De Heer is een vakkundig en betrouwbaar autobedrijf in Dordrecht sinds 1958.
Bij het bedrijf kunt u terecht voor reparatie en onderhoud, APK keuring, verkoop van gebruikte en nieuwe onderdelen en in- en verkoop van auto’s.
Voor meer informatie:
logo de heer aangepast
autobedrijfdeheer.nl
078-6181293
De tassen zijn zaterdag 3 maart uitgereikt aan de turnsters bij het autobedrijf en in de turnhal van O&O.
Namens de meiden en trainers van de bovenbouw 4e divisie willen we hen enorm bedanken voor de sponsoring van de mooie nieuwe tassen.

ImageImage-1

Extra schenking VriendenLoterij
Wat een mooie verrassing! Van de VriendenLoterij ontvangen wij een extra schenking van € 2159,-!
De bijdrage komt voort uit de extra schenking van € 5,6 miljoen die is vrijgemaakt voor clubs en verenigingen die trainen en repeteren. Op deze manier biedt de VriendenLoterij een financiële steun in de rug aan ruim 2.400 clubs en verenigingen in tijden van hoge energiekosten, van sportclubs tot muziek-, toneel- en theaterverenigingen.
Hebt u uw lot al gekoppeld aan O&O?

Freerun instuif
In de voorjaarsvakantie hebben verdeeld over twee groepen zo’n 50 kinderen een leuke Freerun instuif gehad! Onder begeleiding van de freeruntrainers hebben de kinderen allemaal verschillende tricks geleerd!

JAC Après-ski Disco
De voorjaarsvakantie werd door ruim 70 jongens en meiden goed ingeluid tijdens de après-ski disco op zaterdag 25 februari. Een gezellige avond met dansen, spelletjes en een prijsje voor de leukste outfit. Bedankt voor deze gezellig avond!

Rommelmarkt
De rommelmarkt van 11 februari heeft een mooi bedrag opgebracht: € 367,37!
We bedanken alle vrijwilligers die bij de voorbereidingen, tijdens de rommelmarkt en na afloop bij het opruimen geholpen hebben.
En uiteraard ook een bedankje aan iedereen die spullen ingeleverd heeft en aan degenen die wat gekocht hebben!

17 tickets voor de districtsfinale!
Na de 2 plaatsingswedstrijden voor de bovenbouw van de 4e divisie is inmiddels de doorstroming bekend gemaakt voor de districtsfinale.
Helaas geen plaatsing voor 1 van de teamfinales, maar wel maar liefst 17 tickets voor de meerkamp- en toestelfinales. En misschien nog 2 extra, want er staan ook nog 2 meiden als eerste reserve op de lijst.
Vera Nederhof, Jara van Dijk, Anne Bezemer, Corine van Strien, Caithlin Karel, Amy McMurray en Vera Ammerlaan gaan meedoen in de meerkampfinale.
En vervolgens voor Jara en Caithlin een sprongfinale, Jara, Caithlin en Vera een brugfinale, Jara, Corine, Vera en Jeahna een vloerfinale en tot slot voor Jeahna ook een balkfinale.
Elise Vogelaar staat eerste reserve voor de meerkampfinale en Vera Nederhof voor de balkfinale.
Alle wedstrijden zullen worden geturnd op 3, 4 of 11 juni in het topsportcentrum in Rotterdam.
Super trots op jullie allemaal meiden!

Knappe prestaties van jongens-toestelturnen
Bij de op zaterdag 18 februari in Zoetermeer gehouden districtscompetitiewedstrijden hebben onze jongens een visitekaartje afgegeven. Zij wisten beslag te leggen op vijf gouden en drie zilveren medailles.
Het eerste goud kwam op naam van het combiteam O&O/Velccitas-Gouda in de pupillen-C-categorie. Het team met onze inbreng van Bas Melkert, Job Donkers en Myron Jansen pakte de winst met 273,533 punten. In het individuele klassement was Bas Melkert met 91,700 punten de beste.
Het pupillen-B-team, bestaande uit Finn Frederiksz, Jonas Dekker, Djamilo Hoorweg, Thomas Jiskoot, en Levi Kant, trok eveneens aan het langste eind. Met 272,217 punten lieten zij zich na een spannende strijd het goud omhangen. Het individuele goud was met 95,033 punten voor Finn Frederiksz.
Bij de instappers kwam het team Top-Turnen-Zuid-Holland-1, met ons lid Just van Rees in de formatie, als winnaar uit de strijd. Het team kwam tot een fraaie score van 286,850 punten. Het O&O-2-team, samengesteld met Twan Stolk, Kanstantsin Novik, Jens de Waard en Justin Blaas, werd met 268,417 punten knap tweede. Individueel was het zilver met 96,000 punten voor Just van Rees. O&O-1 met Brett van Bruchem en Benjamin Vlasblom werd vierde. Manoh Hoorweg maakte deel uit van het teamTop-Turnen-Zuid-Holland-2. Dit team werd vijfde.
De junioren-1-C- en jeugd-B-turners kenden alleen een individuele strijd. Bij de junioren-1-C ging het goud met 64,900 punten naar Olivier Kijkuit. Het zilver bij jeugd-B werd opgeëist door Vigo de Jager. Hij noteerde een score van 64,967 punten.
Ook de allerjongsten kwamen deze dag in actie. In de zogenaamde fundamentalscategorie wordt iedere jongen individueel beoordeeld op het uitvoeren van voorgeschreven oefenstof. Voor onze jongens Casper Droogendijk, Mylan Blaas, Hugo Lems en Joshua Havenaar was het hun eerste optreden voor juryleden. Hun eerste stappen richting het wedstrijdturnen werd beloond met een diploma.

pupillen-CPupillen-BInstappers O&O-1Instappers O&O-2Olivier KIjkuit - junior-1-CVigo de Jager tweedeFundamentals

Fabienne Bijl halve finale NK bereikt
Op 12 februari was er in Reusel de 3e kwalificatieronde van het NK voor de Jeugd 1e divisie. Voor O&O kwam Fabienne Bijl in actie. Samen met haar trainingsmaatje Noortje van DVO komen zij voor het eerste jaar uit in deze zware nationale klasse van 12 t/m 14 jaar. Niet alleen is de vereiste oefenstof van hoog niveau, maar ook de tegenstand van deelnemers die al langer in deze klasse uitkomen is pittig! Het doel is om zich te kwalificeren voor de halve finale van het NK. Daarvoor moeten ze bij de 36 beste turnsters van dit niveau eindigen in de voorronde. En beiden kregen het voor elkaar. Fabienne werd 15e in haar poule en Noortje werd 17e in de andere poule. Met een ranking van 32e voor Fabienne en 30e voor Noortje hebben beide de halve finale van het NK bereikt. Super meiden!

Fabienne Bijl Reusel 12022023

Zilver voor het MIX team O&O-OKK-Gorinchem
In het Rotterdamse Topsportcentrum vond in het weekend van 11 en 12 februari de tweede ontmoeting plaats voor het meisjes toestelturnen. Wij waren in de categorie MB4 vertegenwoordigd met twee teams. Het MIX team O&O-OKK-Gorinchem wist hierbij beslag te leggen op het zilver.
Het MIX team met onze turnsters Jalou Bakker, Nikkie Bolt en Lise van Muijen pakte het zilver met een totaalscore van 145,491 punten, opgebouwd uit 38,425 punten voor sprong, 33,250 punten voor brug, 35,450 punten voor balk en 38,366 punten voor vloer. Individueel kwam de beste prestatie op naam van Lise. Zij werd knap derde met 48,975 punten.
Door de grote deelname was voor dit niveau een vervolgwedstrijd georganiseerd. In dit deel wist Elin Buijink eveneens als derde uit de strijd te komen. Zij turnde 48.066 punten bij elkaar. Met haar teamgenoten Lucy-Lynn Kuiper, Robina Mulder, Felicia Gerritsen, Ella van Veelen en Gisele Hartsteen viel zij met slechts 0,5 punten net buiten het ereschavot. De totaalscore van 139,432 punten was goed voor de vierde plaats.

O&O-team - MB4 4e

Wedstrijden Cynthia Kroon
Op zaterdag 4 februari deed Cynthia Kroon mee in Duiven met de 3e kwalificatie teams B-supplement. Hier kwam ze voor het samengestelde team van DOS Vianen, O&O en DVO in actie op brug en balk. Na een spannende maar moeizame wedstrijd behaalde het team een hele mooie derde plaats, waarmee ze zich ook wisten te plaatsen voor de halve finale van het NK voor teams. Gefeliciteerd!
Maar een dag later, op zondag 5 februari, moest Cynthia opnieuw aan de bak. Ditmaal voor de 3e kwalificatieronde in de individuele klasse Senior 2e divisie. Weer naar Duiven om de strijd aan te gaan, maar nu op alle vier de toestellen. Het ging gelukkig beter dan de dag ervoor, wat resulteerde in een 7e plaats totaal. Hiermee heeft Cynthia zich geplaatst voor de halve finale en een goede stap gemaakt richting het NK. Succes in de volgende ronde!

Cynthia Kroon Duiven 05022023 klein

Goud voor springgroep dames-senior-B
Bij de in Schiedam gehouden landelijke micro-teamgymwedstrijden hebben de dames senior-B beslag gelegd op het goud. Hun totaalscore van 31,70 punten kwam tot stand met 16,90 punten op (pegasus)minitramp en met 14,80 punten op de airtrack.
In de A-categorie vielen de dames van team 1 met hun vierde plaats net buiten het ereschavot. Hun eindscore kwam uit op 33,80. Team 2 eindigde met 32,80 punten op de vijfde plaats.
De dames-jeugd-C kwamen met 23,15 punten als zesde uit de strijd evenals het mix-junior-B-team die met 29,45 tot een gelijke rangschikking kwam. Het team mix-jeugd-C eindigde tot slot met 29,15 punten op de zevende plaats.
Bij micro-teamgymwedstrijden bestaat een team uit maximaal vijf spring(st)ers waarvan steeds drie turn(st)ers drie series springen op de airtrack en drie sprongen verdeeld over minitramp en pegasus-minitramp. Alle scores worden hierbij geteld.

Districtssuccessen
Bij de in Rotterdam gehouden districtswedstrijden hebben onze dames toestelturnen goed gepresteerd. Het mixteam O&O/OKK-R’kerk met de onze turnsters Esmee Snijder, Quinty Joner en Suzanne Esmeijer legde met 152,200 punten beslag op het zilver. De twee seniorenteams 1 en 2 noteerden in deze categorie beiden een zesde plaats. Team 1 was samengesteld uit Anne Bezemer, Daphne Schellen en Jara van Dijk en team 2 bestond uit Kaylee van Sprang, Vera Nederhof, Inge Nederhof, Corine van Strien en Merel van Zuuren.
In de categorie middenbouw-3 turnden Lilly Jansen, Madeyna Pieters, Yuna Neeskens, Bente de Roodt, Jill Chodzynski en Kate Walsh een verdienstelijke wedstrijd. Met een teamtotaal van 152,200 punten eisten zij het brons voor zich op

Combiteam O&O-OKK-RidderkerkSenioren-D-team 2Senioren-D-team 1Team middenbouw-3

Turnsters geplaatst voor landelijke halve finale
De dames toestelturnen hebben zich bij de laatste in Duiven gehouden plaatsingswedstrijd voor teams verzekerd van een startbewijs voor de landelijke halve finale.
Het team bestaande uit Celine Oirbans, Amber Donjacour, Suzanne Kunsel, Milou van Schijndel, Suzanne van Alebeek en DVO-turnster Marit Boon wist deze prestatie te realiseren door als tweede met 86,900 punten uit de strijd te komen. De eindscore werd opgebouwd met 23,250 punten voor sprong, 21,800 punten op brug, 19,55 punten op balk en 22,300 punten op vloer.

Senioren-C-team

Stichting O&O (beheerder van de turnhal) zoekt nieuwe vrijwilligers
Naast de vereniging O&O hebben we ook een aparte stichting O&O waarin het pand en de toestellen zijn ondergebracht. Deze Stichting heeft, naast een vertegenwoordiger namens de vereniging, een eigen bestuur.
Het bestuur van de Stiching is verantwoordelijk voor het onderhoud van de turnhal aan de Uilenvliet en de toestellen die hier staan. Enkele bestuurders zullen binnenkort terugtreden als bestuurslid.
Daarom zijn we op zoek naar nieuwe bestuursleden, in het bijzonder zijn we op zoek naar:
• een nieuwe voorzitter voor de stichting (ivm verhuizing oude voorzitter)
• een nieuwe penningmeester (ivm tijdige overdracht en back-up)
• een techneut (ivm het pand en toestellen, zoals CV-installatie, afzuiginstallatie, zonnepanelen, hydrolisch vlak, AED, elektranet, etc.)
Daarnaast zjn we ook dringend op zoek naar nieuwe collega’s om onze onderhoudsploeg te versterken voor zaken zoals:
• jaarlijks schoonmaken zonnepanelen, controleren connectoren
• bladvrij maken van het dak
• kleine onderhoudswerkzaamheden, zoals het vervangen van schakelaars, stopcontacten, lampen en sloten
• nalopen van toestellen en controleren hydroliek     
• kleine schilderklusjes en ander regulier onderhoud
• ontvangen en toegang geven van onderhoudsmonteurs voor de CV, AED, brandblussers, luchtbehandelingsinstallatie etc.
Mocht u niet de reguliere onderhoudsploeg willen versterken maar bent u wel bereid om af en toe eens te helpen met een klus, dan kunt u ook reageren op de oproepen waarbij we voor specifieke klussen extra handen zoeken.

JAC-leden & Jeugd-JAC-leden gezocht
De Jeugd Activiteiten Commissie organiseert 6 tot 8 keer per jaar activiteiten voor alle jeugdleden van O&O. Denk aan een filmavond, Sinterklaasfeest, disco’s en nog veel meer.
De JAC is opzoek naar aanvulling, om zo de taken goed te kunnen verdelen.
Vind jij organiseren leuk en ben je 16 jaar of ouder? Stuur ons dan een mailtje: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ben je nog geen 16, maar wel 13 jaar of ouder? En lijkt de JAC jou ook erg leuk? Dat kan! Sinds dit seizoen is er de Jeugd-JAC.
De Jeugd JAC doet een aantal vergaderingen per jaar mee. Mag leuke ideeën opperen voor activiteiten en worden begeleid in het leren organiseren van een activiteit.
En tijdens de activiteiten zelf ben je natuurlijk er ook bij. Zodra je 16 bent kan je dan natuurlijk doorstromen naar de jac ;-)
Zou jij het leuk vinden om hier lid van te zijn? Stuur ons dan een mailtje: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanvullende gegevens