Nieuwsbrief

Een overzicht van zaken die de komende maand actueel zijn. De nieuwsbrief verschijnt maandelijks, en wordt ook in de verschillende lessen uitgereikt.

Februari 2018

Geachte leden, ouders, verzorgers, Februari en maart zijn altijd maanden waarbij het een drukte van belang is voor de club. Onze financiële mannen zwoegen op de jaarcijfers die tijdens de Algemene Ledenvergadering van 20 maart a.s. worden besproken, het grote aantal belangrijke (kwalificatie) wedstrijden voor de wedstrijdsporters op vele niveaus en dan de voorbereidingen voor de turnshow 17 maart. We wensen alle trainers, coaches en werkgroepen veel succes bij de uitvoer van hun taken. Het bestuur

Overlijden mevrouw Bouwer
Wij ontvingen het bericht dat op de leeftijd van 95 jaar leeftijd Geertruida Wilhelmina Bouwer-Hendriks weduwe van Nicolaas Bouwer is overleden. Wij wensen de nabestaanden sterkte toe.

Algemene Ledenvergadering
Op dinsdag 20 maart zal in de turnhal aan de Uilenvliet de jaarlijkse Algemene ledenvergadering worden gehouden. In de bijlage treft u de uitnodiging/agenda aan.

Jubilarissen
Traditiegetrouw worden tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst ook de jubilarissen gehuldigd. Bep Paalvast, Frank Thies, Carla van Ochten en Andrew Baas volgen reeds 25 jaar de lessen / trainingen bij de club. Greta Schouwstra, Leantine Boon en Arnold in’t Veld zijn reeds 40 jaar aan de club verbonden. Bestuurslid Joop Visser belichtte per jubilaris de vele jaren waarin zij actief mochten zijn en wenste allen nog vele actieve jaren toe. Greta, Frank en Andrew waren verhinderd en worden op later moment gehuldigd.

Vrijwilligers
We hebben binnen onze vereniging, in 2017 maar liefst 123 vrijwilligers nodig gehad om te club te kunnen draaien. Er zijn onder die vrijwilligers toch een selecte groep, die werkelijk onontbeerlijk zijn en opvallen door hun niet, nooit nalatende ijver. Wat dacht u van: Alice de Jong en Netty Pijl, die al vele jaren de volledige organisatie van de rommelmarkt op zich nemen. Ans Meerdink , die iedere maand heel getrouw alle declaraties van alle lesgevers verwerkt! An van der Hoek, die de begeleidingsgesprekken heeft gevoerd met alle lesgevers, trainers en assistenten. Denk eens aan de organisatie, de verslaglegging en rapportage. Astrid van Cappellen, wij leveren de ruwe teksten aan voor de nieuwsbrief en Astrid redigeert, verspreid, gaat naar de drukkerij. En dat gewoon ook altijd! Esther Stoop, die al vele jaren de nieuwsbrief voor de leiding verzorgd. Ieneke Mol, Geertje Visser en Margreet van Waveren, de oude garde van de barcommissie. Ook gewoon een groep mensen waar altijd een beroep op gedaan kan worden. Bert van der Linden, John Voogd, Eddy Mol, Wim Smits, Jan Osnabrugge, Ton Poots, deze mannen zorgen er voor dat het pand aan de Uilenvliet er prima bij staat en alle mogelijke klusjes dan wel klussen gedaan worden . Tijdens de Kerstborrel van afgelopen december hebben we reeds een aantal van deze kanjers onze waardering kunnen benadrukken door hen een speciale pen te overhandigen. Tijdens de Algemene ledenvergadering hopen we degene die we nog niet mochten treffen ook van deze geste te voorzien.

Vacature
Helaas heeft Ans Meerdink aan moeten geven na de Algemene Leden Vergadering te moeten stoppen met haar werk als coördinator declaraties lesgevers. We zijn dus op korte termijn opzoek naar iemand die 1 x per maand deze klus klaart. Informatie kan gegeven worden door Ton Poots, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Pauline den Hartog T 078 6767451 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Turnshow
In onze vorige nieuwsbrief maakten wij reeds melding van onze turnshow van 17 maart aanstaande. Ook nu zal deze weer gaan plaatsvinden in de Develhal en zal er een middag en een avond voorstelling zijn. Nadere info en definitieve gegevens kan u verwachten eind februari, begin maart. Voor het welslagen van deze turnshow hebben wij weer vele vrijwilligers nodig. Hierbij doen wij een beroep op u om uw aan te melden. Als bijlage bij deze brief treft een oproep aan met een invulstrook. U kunt deze strook in leveren bij de leiding of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Om de toegangsprijs voor de turnshow zo laag mogelijk te houden, zouden wij graag zoveel mogelijk adverteerders hebben. Adverteerders kunnen via het programmaboekje of een digitale presentatie hun bedrijf of organisatie promoten. Zie hiervoor eveneens bijgaande informatiebrief. Bij voorbaat dank voor uw medewerking!!!

Barcommissie
De barcommissie heeft en drietal nieuwe leden. Naast Ineke Mol, Margreet van Waveren en Geertje Visser hebben Katja van der Wall, Debbie de Jonge en Sjani Beijen zich aangesloten bij deze commissie. December en januari waren weer drukke maanden voor de barcommissie. We hebben de finalisten huldiging, kerstborrel en nieuwjaarsreceptie gehad. Ook hebben we weer pannenkoeken gebakken. Daarnaast zijn we begonnen met een pilot voor de vrijdagavond bar. Voorheen was er iedere vrijdagavond de mogelijkheid om vanaf ongeveer 22.00 uur een hapje en een drankje te nuttigen. Helaas liep de opkomst de laatste tijd gestaag terug. Daarom zijn we in 2018 begonnen met de opening van de bar op alleen de laatste vrijdag van de maand, maar wel vanaf 21.00 uur. Er zijn namelijk veel trainingen rond deze tijd afgelopen. Op deze manier kunnen meer leden gebruik maken van de bar opening. Gezellig nog even napraten met je trainingsmaatjes onder het genot van een drankje. We hopen jullie te zien. Eerstvolgende keer is op vrijdag 23 februari. Daarnaast worden er ook weer pannenkoeken gebakken op de eerste zaterdag van de maand, zijnde 3 maart. Iedereen is van harte welkom. En wil je ook eens een keer een bardienst draaien? Geef je dan op via de inschrijflijst, die op de bar ligt. Er wordt dan contact met je opgenomen. Heb je zelfs interesse om de barcommissie te versterken? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuw Kinderdans!
Voor de leeftijdscategorie 4 t/m 6 jaar hebben wij kinderdans opgenomen in ons lesprogramma. Met ingang van 7 februari wordt iedere woensdag van 17.00 tot 18.00 uur de kinderdansles gegeven in gymlokaal Hart van Meerdervoort aan de Perkstraat. De les komt te staan onder deskundige leiding van Lindy Nijman. De kinderen maken spelenderwijs kennis met verschillende dans- en muziekstijlen. Zij leren hoe op de maat van de muziek te bewegen en zichzelf te presenteren. De lessen worden begonnen met een warming-up op snelle muziek. Daarna worden oefeningen en spelletjes gegeven om de verschillende aspecten van het dansen aan te leren. Hoe dans je heel stoer of juist heel sierlijk? Hoe beweeg je snel en dan weer langzaam? Hoe presenteer je jezelf als er publiek kijkt? Het komt allemaal aan bod tijdens de les Kinderdans. Aan het einde van iedere les wordt er toegewerkt naar een korte choreografie.

Avondvierdaagse 2018
Van dinsdag 29 mei t/m vrijdag 1 juni 2018 wordt in Zwijndrecht de avondvierdaagse gelopen. Ook dit jaar loopt O&O weer mee. We zouden het leuk vinden om met een grote groep turners en turnsters de 5 kilometer te lopen. Dus heb je zin om mee te lopen, hou dan de nieuwsbrief en de website van O&O in de gaten voor meer informatie! En maak alvast je turnmaatjes enthousiast om ook met O&O mee te lopen! Richtlijn is om kinderen van groep 3 en hoger mee te laten lopen. Het is aan ouders om in te schatten of hun kind in staat is om 4 avonden 5 kilometer te lopen. Naast lopers zijn we ook nog op zoek naar trainers die mee willen lopen als begeleiding van de groep. Mocht je interesse hebben om mee te lopen als begeleider, laat het even weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We zijn vooralsnog niet op zoek naar ouders die mee willen lopen als begeleider.

Geslaagd
Lysanne Beerentemfel is geslaagd voor haar assistentencursus niveau 2. Celesta de Wit is geslaagd voor haar niveau 3 opleiding. Gefeliciteerd en veel lesgeef plezier!

Grote Clubactie
Met de grote clubactie is dit jaar € 5.243,40 opgehaald met de verkoop van loten. Deze mooie opbrengst is voor een deel ook tot stand gekomen door een paar super-lotenverkopers. Dit zijn Tara Lindhout, Desiree Storm, Stijn Ammerlaan, Jenna van Nes, Noa Ocaktar, Ruben Reedijk en Vera Ammerlaan. Deze loten verkopers mogen een O&O T-shirt uitzoeken. Verder mag iedereen die meer dan 20 loten verkocht heeft zicht melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., voor deze verkopers zijn er kortingsvouchers beschikbaar.

Jumbo Actie
Voor diegenen die bij de Jumbo gespaard hebben voor O&O artikelen kunnen deze ophalen bij Jumbo Zwijndrecht op woensdag 7 februari van 13.00 tot 18.00 uur en zaterdag 10 februari van 11.00 tot 15.00 uur. Om de bestelling af te kunnen halen, moet u uw bevestigingsmail mee nemen, die u heeft ontvangen nadat de bestelling is geplaatst

Bart Deurloo bij Willem Wever
Op zondag 11 februari is Bart Deurloo te zien in een aflevering van Willem Wever. De aflevering begint om 9.45 uur op NPO3. De herhaling is op dinsdag 13 februari om 17.40 uur, ook op NPO3.

Naomi Visser
In de Telegraaf heeft kort geleden een artikel over Naomi Visser gestaan. Hierin is de gedrevenheid van de Papendrechtse O&O turnster beschreven en haar ambitie om het naar de EK in Glasgow en het WK in Qatar te gaan. Om haar doel te halen is Naomi dit seizoen in Heerenveen gaan trainer onder de hoede van toptrainer Vincent Wevers. Op www.o-en-ozwijndrecht.nl kunt u het hele artikel terug vinden en ook de mogelijkheid lezen hoe u dit toptalent kunt steunen.

Acrogymnastiek
Zaterdag 13 januari 2018 hebben de wedstrijdteams van de acrogroep hun eerste plaatsingswedstrijd gehad in Naaldwijk. In totaal deden voor O&O 11 deelneemsters mee, verspreid over 4 teams. Als eerste waren Joëlle Wuisman en Sannah Schot aan de beurt in de categorie Dames Paar E Senior. Erg spannend, want voor beide dames was het hun allereerste acro wedstrijd en ze trainen nog maar een paar maanden samen. Voor een eerste wedstrijd hebben zij een mooie en goede indruk gemaakt wat resulteerde in een score van 18.953 en een hele nette 10de plaats. Heel knap gedaan!
In de categorie Dames Groep E Junior deden maar liefst 2 teams mee van O&O. Als eerste mocht het trio met Gaia van Kooten, Melissa de Vroome en Romy de Man de vloer op. Romy en Melissa hebben vorig seizoen als duo wedstrijden gedaan, een paar maanden geleden is Gaia er bij gekomen en in deze nieuwe samenstelling hebben zij een nette oefening laten zien. Na correctie hadden zij een score van 17.660 wat ze een mooie 4de plaats heeft opgeleverd, waar deze dames absoluut trots op mogen zijn. Het tweede trio in dezelfde categorie bestaat uit Caithlyn van Rijswijk, Marije Goudriaan en Milou Neggers. Marije heeft eerder als onderdeel van een duo al wedstrijden gedaan, voor Caithlyn en Milou was dit hun eerste wedstrijd voor acro. Ook zij trainen nog maar een paar maanden in deze samenstelling. Ze lieten een hele mooie en strakke oefening zien, met nauwelijks foutjes. Dit was ook te zien aan de prachtige score van 20.760 wat ze een geweldige 2de plaats opleverde. Super goed gedaan! Deze dames mochten het zilver mee naar huis nemen.
Na de prijsuitreiking van de ochtendgroep, kregen we in de middag nog 1 team van O&O, in de categorie Dames Groep E Jeugd. Het trio Bente Ruijs, Kenza Olthoff en Cheyenne Timmers. Zij trainen als trio al ruim een jaar samen. Zelfverzekerd en vol overtuiging begonnen ze aan hun optreden en met resultaat. Met een score van 20.980 haalden deze dames een prachtige 3e plaats. Gefeliciteerd ! Heel knap gedaan. Al met al een dag om vol trots op terug te kijken. Het eerste resultaat is neergezet en we weten nu waar we aan kunnen gaan werken om bij de tweede plaatsingswedstrijd nog betere resultaten te kunnen gaan halen. Op 10 februari is de 2de plaatsingswedstrijd Acro in Leiderdorp. Hieraan doen alle bovengenoemde teams weer mee. Succes !

Turnen Heren
Op 3 februari is de 2de districts(voor)wedstrijd turnen heren in Ouderkerk aan den IJssel. Hieraan doen mee, Jens van Eijk, Amine Aaraar, Braylin Timas Soares, Christopher Brumond, Dion Middenveld, Floor de Jonge, Nolan Brinkman, Vigo de Jager, Lucas van den Kieboom, Soulaiman Tajjiou, Victor Koonings, Tobias van Ingen, Salaheddine Benchikhi, Robin Renema, Nicolas Quist, Stijn Ammerlaan, Siem van Vliet, Siebe Biemond, Rogier van der Pol, Olivier Kijkuit, Fjodor Massie, Joëwi Edhie Hoessein, Leon van der Wel, Bram van Gemert, Dennis Swinkels, Ruben Reedijk, Yuri Visser, Bart de Ruiter, Jens van der Helm, Jordy Hagestein, Thijs Oosterling, Thomas Kok, Lance Visser, Olaf de Nie, Luuk van Waaij, Thomas van der Helm.

Turnen Dames
Op 3 en 4 februari doet de voorgeschreven oefenstof D1 mee aan de districtswedstrijd in Hellevoetsluis. Hieraan doen mee: Vera Ammerlaan, Sahra Koster, Sarah Roqué, Emma de Man, Jeanha van der Meulen ,Minke Schouten, Amy McMurray, Bente van Winden, Amber Wehrmann Krieger, Femke Knijnenburg, Laura Sophie Hensen, Marleen van Nes, Charmayne van den Heerik, Noa Ocaktar, Imara Kornelisse, Terra Rijsdijk, Maaike Colijn, Nova de Winter, Kiara Brouwer von Gonzenbach Ook de meisjes en dames van de keuze oefenstof 4de divisie doen mee aan deze districtwedstijd, dit zijn Merel Kerkhof, Corine van Strien, Elise Biemond, Lois Verheij, Kimberley Nugteren, Day Grinuva, Layla Voerman, Demelza Moreauw, Terry van Leeuwen, Ellen den Uijl, Karin Hoekstra, Merel Heezen en Lisa Schouten.

17 februari doen de meisjes van de voorgeschreven oefenstof ook mee aan de Turncompetitie voorgeschreven oefenstof in Ridderkerk. De teams worden dan nog aangevuld met Abby Augustin, Nynke Mourik, Sylvie Quist en Sophie van der Hoeven. De meisjes en dames van de keuzeoefenstof hebben die dag hun Turncompetitie wedstijd in de Uilenvliet. Net als de turnsters van de derde divisie. Deze 3de divisie heeft in februari ook hun 2de plaatsingswedstrijd op. 10 en 11 februari: in den Haag, hier aan doen mee: Pupil 1: Suzanne Esmeijer en Marit van Efferen Jeugd 1: Gwen Bakker, Caithlin Karel, Morgan van Kriekingen en Quiny Jöner. Jeugd 2: Anna Rosmulder, Milou van Schijndel en Suzanne van Alebeek. Junior: Britta Schipper, Serra Potters en Faye Bax. Pupil 2: Esmee Snijder en Ramona van Lent.

Agenda
3 februari TH de districtswedstrijd Ouderkerk a/d IJssel
3-4 februari TD Districtswedstrijd Hellevoetsluis
7 februari Alzheimercafe
7 februari Start Kinderdans
7 en 10 februari Ophalen O&O artikelen Jumbo
10 februari 2e plaatsingswedstrijd acro, Leiderdorp
10 en 11 februari TD 2e plaatsingswedstrijd 3e divisie
11 februari Bart Deurloo bij Willem Wever
23 februari Bar Uilenvliet open vanaf 21:00 uur
24 februari Lasergamen met de JAC
24 febr t/m 4 maart Voorjaarsvakantie
17 maart Turnshow
20 maart Algemene Ledenvergadering

Meer artikelen...

  1. April 2017
  2. Januari 2016

Aanvullende gegevens