Nieuwsbrief

Een overzicht van zaken die de komende maand actueel zijn. De nieuwsbrief verschijnt maandelijks, en wordt ook in de verschillende lessen uitgereikt.

Januari / februari 2019

Geachte leden, ouders, verzorgers,
Welkom in het nieuwe sportjaar! Wij wensen u alle gezondheid in het nieuwe jaar. Ook de club wensen wij vooral vitaliteit toe. Immers dit jaar alle aandacht voor de vieringen rond ons 100 jarig bestaan! De jubileumcommissie is hard aan de slag om voor alle leden dit 100 jarig bestaan een speciaal tintje te geven. Met andere woorden start het nieuwe jaar zeer tumultvol. Verder lopen de wedstrijden, gaat de turncompetitie van start, komen de plaatsingswedstrijden voor de Acro, Ritmische Gymnastiek, Turnen Heren en Turnen Dames eraan. Onze internationals zijn in voorbereiding voor definitieve plaatsing binnen de landenteams. Kortom een propvol jaar voor de boeg. Minstens zo belangrijk is het continueren van het ledenaantal van onze vereniging. We mogen bijzonder trots zijn op het sinds jaar en dag continue aantal van rond de duizend leden. Het ene jaar een beetje meer, het andere jaar een beetje minder, maar altijd rond de duizend leden. Onze dank hiervoor gaat zeker naar die 52 mannen en vrouwen die tezamen met 27 assistenten er voor zorgen dat O&O al 100 jaar een stempel mag drukken binnen de gymsport. Wij wensen u een sportief jubileumjaar!
het Bestuur

10e Sportgala Zwijndrecht
Op vrijdag 25 januari organiseert de gemeente Zwijndrecht voor de 10e keer een Sportgala en huldiging van sporters in verschillende categorieën. In de categorie Sportvrouw 18+ is O&O turnster Milou Antheunisse genomineerd. De Dance Crew onder leiding van Lindy Nijman zal daar optreden met een vlotte streetdance demo op nummers van Little Mix. Ook is er een parade van de toekomst waar 5 jongens en meisjes van 6,7 en 8 jaar van O&O aan deelnemen. Het sportgala zal plaatsvinden in de Develsteinhal, Develsingel 7A in Zwijndrecht van 19:00 tot 21:00, de zaal is open vanaf 18:30. Na 21:00 is er een feestelijke afsluiting met muziek. Als u hierbij wil zijn kunt u zich tot 20 januari opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Jubileum logo
Ter gelegenheid van ons 100 jarig jubileumjaar hebben we via een eerdere nieuwsbrief onze leden gevraagd om een jubileumlogo te maken. Er waren een aantal inschrijvingen. De jubileumcommissie heeft besloten om het logo wat gemaakt is door Edgar en Louise het komende jaar te gebruiken. Tijdens de nieuwjaarsreceptie zullen we het tijdelijk nieuwe logo lanceren! Uiteraard dank aan alle inzenders en de felicitatie aan Edgar en Louise!

Finalistenhuldiging
Op 26 januari as. vindt onze jaarlijks terugkerende finalistenhuldiging plaats. Meer dan honderd turn(st)ers die gedurende het kalenderjaar 2018 de finale mochten bereiken worden die avond gehuldigd voor hun bijzondere prestatie. Ook de leiding en juryleden zullen dan in het zonnetje worden gezet en nemen we tevens afscheid van de stoppers.
De huldiging start om 19.30 uur. Bent u ook van de partij?

Gediplomeerde assistenten
Met trots kunnen wij u informeren dat O&O weer een hoop gediplomeerde assistenten erbij heeft. Een felicitatie vanaf deze plek is daarom zeer zeker op zijn plaats. Gijs, Paul, Koen, Ezra, Layla en Day hebben allemaal hun assistentendiploma behaald in de categorie turnen heren/dames. Binnen de RG hebben Fenne, Mea, Mirjana, Estée en Tessa hun eerste deel van de opleiding behaald. Iedereen gefeliciteerd en veel plezier met het assisteren bij O&O. Joop, Karin, Monique, Arnold en Elise dank je wel voor het begeleiden van de cursisten.

Grote clubactie
Het resultaat van de grote clubactie mag er zijn! Er is voor € 6000,- aan loten verkocht! Uiteraard zijn er ook super-verkopers, die van ons een beloning zullen krijgen tijdens de finalistenhuldiging. De super verkopers zijn: Stijn Ammerlaan, Resy Swart, Judith van Vliet, Britney van Gent, Amber Wehrmann Krieger, Frank Scheffer, Julia van Mourik, Fay de Waard, Selina Penning, Desiree Storm, Bradley Noordzij, Amine Aaraar, Vera Ammerlaan, Noa Ocakter, Tara van Lindhout, Ilja Penning, Laura Hensen, Noortje de Leux, Anouk Raaphorst, Joëwi Edhie Hoessein, Amy McMurray, Marleen van Nes, Elize van Rumph, Kimberley Nugteren, Jayden Paton. Allemaal heel erg bedankt!

Filmavond voor alle jeugdleden
Zet het alvast in de agenda! Op zaterdag 2 februari 2019 organiseert de JAC een filmavond voor alle jeugdleden en natuurlijk ook voor alle vriendjes en vriendinnetjes. De kantine van de turnhal aan de Uilenvliet wordt omgetoverd tot bioscoop! De film is nog een verrassing. Verdere informatie komt binnenkort op de Facebook en Instagram pagina van de JAC en O&O te staan. Uiteraard worden er ook flyers in de les uitgedeeld. Tot dan!

Carnavalsdisco voor alle jeugdleden
Als je dan toch al in je agenda aan het schrijven ben, dan kan deze volgende activiteit ook alvast genoteerd worden! Zaterdag 2 maart organiseert de JAC voor alle jeugdleden en hun vriendjes en vriendinnetjes een super gave en gezellig carnavalsdisco. Kom jij ook in je leukste outfit? Meer informatie volgt tegen die tijd ook op Facebook, Instagram en via een flyer.

100-jarig bestaan
Wij hebben het al eerder kenbaar gemaakt. Dit jaar vieren wij ons 100-jarig-bestaan. Om exact te zijn is de vereniging officieel op 1 mei 1919 opgericht. Voor die tijd werd er al een aantal jaren geturnd door een aantal mannen. Maar destijds is de datum van de Koninklijke Goedkeuring als officiële oprichtingsdatum vast gelegd. Uiteraard zullen wij deze mijlpaal niet ongemerkt aan ons voor bij laten gaan. De jubileumcommissie heeft volgende programma in petto: als eerste zal in één van de eerste maanden van het jaar de jubileumkrant uitgebracht worden.

Verder ziet het jubileumprogramma er als volgt uit:

30 maart -30 juli Tentoonstelling in De Vergulde Swaen
1 mei Sport en Spel voor de jeugd van basis- en middelbare scholen
18 mei Receptie en Buffet
29 mei Demo Fifty-Fit in bejaardenhuis
29 juni Beweegbaan en pannenkoeken eten voor Ouder en kind
13 juli Jubileum Sterrenslag Basis- en middelbare school jeugd
14 september Kamp voor jeugd 7 t/m 11 jaar
5 oktober Reünie
30 november Turngala
20 december Feestavond 18 jaar en ouder
21 december Feestavond jeugd tot 18 jaar

Demonstratie Dance Crew
Zoals eerder in deze nieuwsbrief al vermeld zal de dance crew op vrijdagavond 25 januari tijdens het sportgala optreden. Maar de groep doet op zondag 10 februari ook mee aan de danswedstrijd Showtime in Drunen. Hieraan doet ook de Street Jazz groep van 14-17 jaar mee.

Turnen Heren
In de aanloop naar het Nederlands kampioenschap vinden voor de instappers en de pupillen van de 2de en 3de divisie op 19 januari in Zoetermeer en 2 februari in Ouderkerk aan de IJssel een tweetal plaatsingswedstrijden plaats. De ranking van beide wedstrijden zijn bepalend voor de doorstroming naar de landelijke kwartfinale. Aan deze twee plaatsingswedstrijden nemen deel:Fjodor Massie, Joëwi Edhie Hoessein, Olivier Kijkuit, Siebe Biemond, Siem van Vliet, Stijn Ammerlaan, Christopher Brumond, Floor de Jonge, Amine Aaraar, Dane Lopes, Jay van Zijderveld, Luc van Boxtel, Dion Middelveld, Niek Melkert, Noah Schipper, Vigo de Jager.

Turnen Dames
Voor de turnsters van de vierde divisie, keuzeoefenstof komt er een drukke wedstrijd periode aan. Op zaterdag 12 januari turnen zij hun 2de regiowedstrijd in Amsterdam. Hieraan zullen mee doen; Day Grinuva, Divinia Moreauw, Karin Hoekstra, Layla Voerman, Anne Bezemer, Leanne Barendrecht, Lisa Schouten en Merel Heezen. Vervolgens is er op zaterdag 26 januari het Souplesse Toestel Toernooi in Hendrik Ido Ambacht waaraan Anne Bezemer, Daphne Schellen, Lisa Schouten, Merel Heezen, Karin Hoekstra, Divinia Moreauw, Layla Voerman, Day Grinuva, Annemijn Grit, Corine van Strien, Elise Biemond, Kimberley Nugteren, Merel Kerkhof, Denise Koeleman, Sarah den Otter, Manon Verboom, Kiara Brouwer von Ganzenbach mee doen. Op zondag 27 januari doen er 3 teams mee met de Donar Team Cup in Den Haag. De teams bestaan uit: O&O 1 - Karin Hoekstra, Lisa Schouten, Merel Heezen, Day Grinuva; O&O 2 - Divinia Moreauw, Layla Voerman, Annemijn Grit, Merel Kerkhof; O&O 3 - Manon Verboom, Sarah den Otter, Kimberley Nugteren, Denise Koeleman. Op 2 of 3 februari zullen de junioren, Elise Biemond, Corine van Strien en Merel Kerkhof mee doen met de 2de regio wedstrijd in Hellevoetsluis.

Ook de voorgeschreven oefenstof van de vierde divisie heeft een drukke wedstrijdperiode in januari en februari. Op 12 januari starten de pupillen 2, Amy McMurray, Bente van Winden en Minke Schouten met hun regiowedstrijd in Amsterdam. Op 26 januari nemen alle turnsters van de voorgeschreven oefenstof deel aan het Souplesse Toesteltoernooi. Op 2 februari hebben de Jeugd1 turnsters, Amber Wehrmann Krieger, Charmayne van den Heerik, Imara Kornelisse, Laura Hensen en Marleen van Nes hun regiowedstrijd in Hellevoetsluis. Op 9 februari turnen alle turnsters van de voorgeschreven oefenstof in de Turn Competitie in de Turnhal aan de Uilenvliet.

Sponsor nieuws
VLS-het schoonmaakbedrijf dat de dagelijkse schoonmaak van onze turnhal verricht willen wij feliciteren met de verlenging van hun contract met Feyenoord tot 2023, waarbij ze ook toetreden als Official Supplier van Feyenoord. Ze bezegelen hiermee hun inmiddels 25 jarige samenwerking.
Bij de Jumbo Zwijndrecht, ook een sponsor van de vereniging, heeft een managementwissel plaats gevonden. Wij wensen de vertrekkende filiaal manager Peter Verhoef en de nieuwe filiaal manager Martin van Ooijen veel succes in hun nieuwe werkomgeving.

Contant4kleding
Dit is de organisatie die onze restant kleding van de rommelmarkt inneemt en distribueert naar landen in de oude Oostblok en landen in Zuid Amerika. Deze bestemmingslanden wisselen ieder jaar naar gelang de nood dit vergt. Het moet heel en schoon zijn en het liefst gesorteerd. Bij het inleveren werd nog eens nadrukkelijk gevraagd om kinderkleding. Dus bij de volgende rommel- en kledingmarkt in het voorjaar, graag nog eens extra de kledingkast van uw kinderen nakijken of er nog bruikbare spullen tussen zitten die naar bovengenoemde landen gezonden kan worden.

Dank voor de inzet
Zowel onze vertrouwenspersoon Esther Stoop als An van der Hoek hebben zich middels een aantal verdiepingssessies, meer kennis verworven omtrent het herkennen en erkennen van kindermishandeling en hoe doeltreffend te kunnen optreden en de leiding te kunnen adviseren hoe hiermee om te gaan. We waarderen enorm dat Esther en An zich hiervoor in zetten.

Bedankt
Langs deze weg willen wij de vereniging O&O en het bestuur en de barcommissie hartelijk bedanken voor de mooie bos bloemen en kaarten die we mochten ontvangen voor ons 50-jarig huwelijk en de verjaardag van Ineke.
Ineke en Eddy Mol

Drie generaties gediplomeerde (hulp)leiding

Wil in ’t Veld, haar zoon en dochter zijn al lange tijd leiding bij O&O maar inmiddels zijn ook twee kleindochters gediplomeerde hulpleiding.
Op de foto van links naar rechts: Leantine, Marit, Wil, Ezra, Arnold.

Agenda
12 januari TD regiowedstrijd Amsterdam
19 januari TH Plaatsingswedstrijd, Zoetermeer
25 januari Sportgala Zwijndrecht
26 januari Souplesse toestel toernooi, H.I.Ambacht
26 januari Finalistenhuldiging
27 januari TD Donar team Cup, den Haag
2 februari TH Plaatsingswedstrijd, Ouderkerk a/d IJssel
2 februari Filmavond Jeugdleden
2-3 februari TD 2de regiowedstrijd, Hellevoetsluis
6 februari Alzheimer café, Swinhove
9 februari Turn Competitie, Uilenvliet
10 februari Danswedstrijd, Showtime, Drunen
2 maart Carnavalsdisco, jeugdleden
25 februari t/m 2 maart Voorjaarsvakantie

Meer artikelen...

  1. April 2017
  2. Januari 2016

Aanvullende gegevens