Ritmische gymnastiek

De meisjes en dames selectie RG doet mee aan verschillende regionale -, nationale - en internationale wedstrijden.


 

Laatste wedstrijd RG Mini's

Onze RG-mini’s waren zaterdag weer op pad voor hun laatste wedstrijd van dit seizoen. Deze vond plaats in Dordrecht en werd georganiseerd door DVO 

Natuurlijk waren er weer de nodige zenuwen voor zo’n spannende wedstrijd, maar de meiden hebben hard getraind de afgelopen weken en zijn goed vooruit gegaan! Dit was ook te zien tijdens deze wedstrijd.

De juffen zijn dan ook weer trots op de resultaten van alle meisjes!

Selina Penning 8e, Djinti Kleinhuis en Isabella Hokke 9e, Mikaela Blom 11e, Luna de Pater 12e, Emily van Zessen 14e, Julia Kraaijeveld 15e en Evi de Pater 16e.

Gefeliciteerd meiden met deze mooie resultaten en nu hard trainen voor volgend seizoen!

Tessa van den Bergh pakt brons op het NK

Bij het in Barendrecht gehouden Nederlands kampioenschap ritmische gymnastiek heeft Tessa van den Bergh bij de senioren van de 2e divisie beslag weten te leggen op het nationale brons.
Haar totaalscore kwam uit op 32,550 punten, opgebouwd uit 15,350 punten voor haar hoepeloefening en 17,200 punten voor haar lintcompositie.

Verder namen aan dit NK individueel en/of als duo deel Ilse van Dam, Amy Koedoot, Olivera Stepanov, Jenna van Nes, Caithlynn Bezemer, Demi Fransen en Lara Glusac. Ondanks een goed geturnd kampioenschap wisten zij niet door te dringen tot het ereschavot.

Cheryl van der Perk vijfde op NK.

O&O-turnster Cheryl van der Perk heeft bij de in Almere gehouden Nederlandse kampioenschappen ritmische gymnastiek uitstekend gepresteerd. In de eerste divisie van de seniorencategorie werd zij met 46,400 punten knap vijfde. Tot en met het derde onderdeel wist zij zich op de derde plaats te handhaven. Echter met het laatste onderdeel lint maakte wat kleine foutjes waardoor zij uiteindelijk een podiumplaats verspeelde.

Lente Zwaal bond de eindstrijd aan in de juniorenklasse. Met 37,350 punten eindigde zij op de twaalfde plaats.

Goud met keuze materiaal

Bij de in ’s-Hertogenbosch gehouden 2de NK-plaatsingswedstrijd ritmische gymnastiek voor groepen hebben wij in de 1ste divisie senior keuzemateriaal met 13,150 punten beslag gelegd op het goud. De ploeg bestaande uit Estée Kraaijeveld, Noa Reijmers, Mirjana Urosevic en de zussen Fenne en Mea Dijkstra had een choreografie met 3 ballen en twee touwen.


De tweede groep van O&O samen gesteld met Tessa de Vroomen, Tessa van den Bergh, Lente Zwaal, Ilse van Dam, Cheryl van der Perk en Rosalie van den Berg, ging in deze categorie als gevolg van een aantal missers volledig de mist in. Zij revancheerden zich met hun hoepelcompositie. Met een score van 10,900 vielen zij met een vierde plaats net buiten het podium. O&O-2 werd hierbij met 10,050 punten zesde.

Aanvullende gegevens