Ritmische gymnastiek

De meisjes en dames selectie RG doet mee aan verschillende regionale -, nationale - en internationale wedstrijden.


 

Duo-optreden goud waard

Bij de in Alphen aan de Rijn gehouden 2de Districtswedstrijd ritmische gymnastiek hebben Amy Koedoot en Olivera Stepanov in de juniorklasse met hun duo-optreden beslag weten te leggen op het goud. Hun lintcompositie werd gewaardeerd met 16,00 punten.
Olivera vormde in deze categorie met Lara Glusac ook een duo. Deze formatie veroverde met 15,300 punten het brons. Het koppel Caithlyn Bezemer/Jada Snikkers kwamen als vijfde uit de strijd. Bij de pre-junioren werd bij de duo-optredens eveneens beslag gelegd op het brons. Dit resultaat kwam met 18,700 punten op naam van Demi Fransen, tezamen met Jenna van Nes.
Individueel turnden de O&O-turnsters zich eveneens in de prijzen. Bij de junioren met geboortejaar 2006 ging het zilver met 17,350 punten naar Caithlynn Bezemer, op de voet gevolgd door Lara Glusac die zich met 17,250 punten het brons liet omhangen. Jada Snikker werd hierbij zesde.
Bij de junioren met geboortedatum 2004 was Amy Koedoot die met 19,100 met zilver uit de strijd kwam. Met 17,300 punten kwam Olivera Stepanov in deze klasse slechts 0,05 punten tekort voor een podiumplaats.

Estée Kraaijeveld verovert zilver

Bij de in Dordrecht gehouden districtskampioenschappen ritmische gymnastiek is in de hoogste klasse Estée Kraaijeveld knap tweede geworden.


In de zelfde categorie miste Cheryl van der Perk net het erepodium en werd verdienstelijk vierde. Een zelfde lot was weggelegd voor Mikela Blom bij de benjamins, evenals Rosalie van den Berg in de categorie pre-junior.
Bij de benjamins werd Isabella Hokke vijfde en Selina Penning zesde, Emily Penning elfde. Een zes de plaats werd ook behaald door Lente Zwaal bij de pre-junioren en Mea Dijkstra bij de senioren/

Podiumplaatsen voor RG turnsters

Bij de in Alphen aan de Rijn gehouden 2e plaatsingswedstrijd ritmische gymnastiek wisten onze turnsters opnieuw door te dringen tot het podium. Bij de junioren van de 1e divisie  eindigde Rosalie van den berg met 35,933 als tweede, direct gevolgd door Lente Zwaal die met 34,584 punten als derde uit de strijd kwam.

Bij de senioren van de 1e divisie met geboorte jaar 2002-2001 pakte Estée Kraaijeveld  met 36,850 punten het brons. Bij de senioren van 2000 en ouder kwam Noa Reijmers met 36,400 punten net iets te kort voor het ereschavot. Zij eindigde op de vierde plaats.

7 podiumplaatsen op NK Ritmische Gymnastiek

Afgelopen weekend hebben we in Ahoy tijdens Fantastic Gymnastics weer mooie ritmische gymnastiekoefeningen gezien. Zaterdag waren de duo's en junior A individueel in aktie en zondag de benjamin A en alle groepen.

Met hun oefeningen hebben de O&O-dames maar liefst zeven medailleplaatsen behaald waarvan een duo Nederlands Kampioen !

Benjamins B duo's
Met de touwoefening zijn Lente Zwaal/Faja van Berkel 2e geworden en met hoepel Nederlands Kampioen 2014.
Het duo Olivera Stepanov/ Larissa den Otter werd met hun hoepeloefening 8e.

Pre-junioren B duo's
Een gedeelde 2e plaats voor de lintoefeningen van duo's Mea Dijkstra/ Ilse van Dam en Tessa van den Bergh/ Tessa de Vroomen.
Eveneens met lint de 6e plaats voor Fenne Dijkstra/ Ji-Lan van Andel.
Met de touwoefening haalden Mea/Ilse een 5e en Tessa/Tessa een 3e plaats.

Bij de Benjamins A individueel is Lente Zwaal 6e geworden en Estee Kraaijeveld 10e bij de Junioren A individueel.

Junioren B groep: Noa Reijmers, Isa van Andel ,Celine van Wassenhove, Lynn Stok, Mirjana Urosevic, Estee Kraaijeveld haalden met de hoepeloefening de 5e en met hoepel/lint de 3e plaats.
Pre- junioren B groep 1: Tessa van den Bergh, Tessa de Vroomen, Cheryl van der Perk, Fenne Dijkstra zijn 3e met hoepel/lint en 4e met de baloefening geworden.
Pre-junioren B groep 2: Ji-Lan van Andel, Ilse van Dam, Mea Dijkstra, Merel den Heeten eindigden met de baloefening op een 12e plaats maar met hoepel/lint werden zij 4e.
Pre- junioren B groep 3: Lente Zwaal, Faja van Berkel, Larissa den Otter, Manoe van Berkel, Iris Mallon haalden met hun baloefening de 9e plaats.

Aanvullende gegevens