Ritmische gymnastiek

De meisjes en dames selectie RG doet mee aan verschillende regionale -, nationale - en internationale wedstrijden.


 

Laatste wedstrijd RG Mini's

Onze RG-mini’s waren zaterdag weer op pad voor hun laatste wedstrijd van dit seizoen. Deze vond plaats in Dordrecht en werd georganiseerd door DVO 

Natuurlijk waren er weer de nodige zenuwen voor zo’n spannende wedstrijd, maar de meiden hebben hard getraind de afgelopen weken en zijn goed vooruit gegaan! Dit was ook te zien tijdens deze wedstrijd.

De juffen zijn dan ook weer trots op de resultaten van alle meisjes!

Selina Penning 8e, Djinti Kleinhuis en Isabella Hokke 9e, Mikaela Blom 11e, Luna de Pater 12e, Emily van Zessen 14e, Julia Kraaijeveld 15e en Evi de Pater 16e.

Gefeliciteerd meiden met deze mooie resultaten en nu hard trainen voor volgend seizoen!

Tessa van den Bergh pakt brons op het NK

Bij het in Barendrecht gehouden Nederlands kampioenschap ritmische gymnastiek heeft Tessa van den Bergh bij de senioren van de 2e divisie beslag weten te leggen op het nationale brons.
Haar totaalscore kwam uit op 32,550 punten, opgebouwd uit 15,350 punten voor haar hoepeloefening en 17,200 punten voor haar lintcompositie.

Verder namen aan dit NK individueel en/of als duo deel Ilse van Dam, Amy Koedoot, Olivera Stepanov, Jenna van Nes, Caithlynn Bezemer, Demi Fransen en Lara Glusac. Ondanks een goed geturnd kampioenschap wisten zij niet door te dringen tot het ereschavot.

Cheryl van der Perk vijfde op NK.

O&O-turnster Cheryl van der Perk heeft bij de in Almere gehouden Nederlandse kampioenschappen ritmische gymnastiek uitstekend gepresteerd. In de eerste divisie van de seniorencategorie werd zij met 46,400 punten knap vijfde. Tot en met het derde onderdeel wist zij zich op de derde plaats te handhaven. Echter met het laatste onderdeel lint maakte wat kleine foutjes waardoor zij uiteindelijk een podiumplaats verspeelde.

Lente Zwaal bond de eindstrijd aan in de juniorenklasse. Met 37,350 punten eindigde zij op de twaalfde plaats.

Podiumplaatsen voor RG turnsters

Bij de in Alphen aan de Rijn gehouden 2e plaatsingswedstrijd ritmische gymnastiek wisten onze turnsters opnieuw door te dringen tot het podium. Bij de junioren van de 1e divisie  eindigde Rosalie van den berg met 35,933 als tweede, direct gevolgd door Lente Zwaal die met 34,584 punten als derde uit de strijd kwam.

Bij de senioren van de 1e divisie met geboorte jaar 2002-2001 pakte Estée Kraaijeveld  met 36,850 punten het brons. Bij de senioren van 2000 en ouder kwam Noa Reijmers met 36,400 punten net iets te kort voor het ereschavot. Zij eindigde op de vierde plaats.

Aanvullende gegevens