Ritmische gymnastiek

De meisjes en dames selectie RG doet mee aan verschillende regionale -, nationale - en internationale wedstrijden.


 

Goede prestaties RG-turnsters

Bij de in Dordrecht gehouden derde plaatsingswedstrijd ritmische gymnastiek van de 2e divisie hebben onze turnsters goed gepresteerd.

Bij de pre-junioren wist Demi Fransen als tweede uit de strijd komen gevolgd door haar clubgenote Jenna van Nes die zich het brons om liet hangen. Caithlynn Bezemer viel met haar vierde plaats net buiten de prijzen.

Amy Koedoot turnde zich bij de junioren individueel naar het zilver en Olivera Stepanov eindigde in deze categorie op een vierde plaats. Als duo hadden zij een goed optreden met hun knotsoefening en veroverde daarmee knap het zilver.

Ook de senioren lieten zich ook niet onbetuigd. Ilse van Dam en Tessa van den Bergh verdienden zilver met hun duo-oefening. Tessa voegde daar een zilveren medaille aan toe vanuit het individuele klassement. De combi Ilse van Dam en Celeste Kniestedt eindigde op de vierde plaats. Individueel kwam Celesta tot een gelijk resultaat.

Podiumplaatsen voor RG turnsters

Bij de in Alphen aan de Rijn gehouden 2e plaatsingswedstrijd ritmische gymnastiek wisten onze turnsters opnieuw door te dringen tot het podium. Bij de junioren van de 1e divisie  eindigde Rosalie van den berg met 35,933 als tweede, direct gevolgd door Lente Zwaal die met 34,584 punten als derde uit de strijd kwam.

Bij de senioren van de 1e divisie met geboorte jaar 2002-2001 pakte Estée Kraaijeveld  met 36,850 punten het brons. Bij de senioren van 2000 en ouder kwam Noa Reijmers met 36,400 punten net iets te kort voor het ereschavot. Zij eindigde op de vierde plaats.

Ritmische Gymnastiek in de prijzen

Voorbije weekend is de afdeling ritmische gymnastiek op een tweetal fronten succesvol actief geweest.
In de race naar het Nederlands kampioenschap vond in Papendrecht het tweede treffen van de 2e divisie plaats. Onze turnsters wisten hierbij beslag te leggen op een elftal medailles. In het duo-klassement van de pré-junioren was het een dubbel goud succes voor O&O. Het duo Jenna van Nes en Caithlyn Bezemer en het duo Lara Glusac en Demi Fransen turnden beiden 20,00 punten bijeen en wisten daarmee als besten uit de strijd te komen. Caithlyn wist daarbij individueel in de leeftijdscategorie 2006 met 16,283 punten het brons te veroveren. Tot een gelijk resultaat kwam Demi in de leeftijdscategorie 2007. Haar score bedroeg 15,267. Jenna pakte in deze categorie het zilver met 15,967 punten.
Bij de junioren kwam Amy Koedoot met 18,700 punten als beste uit de strijd. Met 18,400 punten was het brons hierbij voor Olivera Stepanov. Hun duo-optreden was met 15,583 punten goed voor een bronzen medaille.
Het geheel werd compleet gemaakt met de mooie resultaten van de senioren. De duo-combinatie Celeste Kniestedt en Ilse van Dam pakten met 18,367 punten het goud en de combinatie Tessa van den Bergh met Ilse van Dam veroverden met 17,950 punten het zilver. Individueel lag Tessa ook beslag op het goud.
In Dordrecht vond de eerste groepswedstrijd plaats. Bij het keuze materiaal hadden de O&O-turnsters gekozen voor drie ballen en twee touwen. De compositie van team O&O-2, samengesteld met de turnsters Estée Kraaijeveld, Mirjana Urosevic, Noa Reijmers en de zusjes Mea en Fenne Dijkstra werd gewaardeerd met 9,100 punten goed voor het zilver. O&O-1 met de turnsters Tessa de Vroomen, Tessa van den Bergh, Rosalie van den Berg, Lente Zwaal, Cheryl van der Perk en Ilse Dam lieten zich met 8,55 punten het brons hangen.

Goud voor Esteé Kraaijeveld

In de aanloop naar het Nederlands kampioenschap ritmische gymnastiek individueel heeft Esteé Kraaijeveld bij de in Amsterdam gehouden 1e plaatsingswedstrijd van de 1e divisie, in de senior leeftijdsklasse 2002-2001 beslag weten te leggen op het goud.
Zij realiseerde deze prestatie met een totaal score van 37,566 pnt., opgebouwd met 12,733 voor hoepel, 12,500 voor knots en 12,333 voor lint. Het brons in deze categorie was voor Cheryl van der Perk. Zij turnde 33,284 pnt. bijeen. Fenne Dijkstra eindigde op de vijfde plaats, Tessa de Vroomen op de zesde en Mea Dijkstra op de zevende plaats.


In de seniorleeftijdscategorie 2000 en ouder kwam Noa Reijmers net iets tekort voor het podium. Zij werd met 34,183 vierde. Mirjana Urosevic noteerde een zesde plaats.
Bij de junioren wist Rosalie van den Berg door te dringen tot het ereschavot. Zij pakte met 28,183 punten het brons. Lente Zwaal kwam als zesde uit de strijd.

Aanvullende gegevens