Turnen heren

De jongens en heren selectie komt uit in verschillende regionale -, nationale - en internationale wedstrijden.

O&O werkt nauw samen met Top Artistic Gymnastics (TAG).


 

Anthony van Assche stopt als tunrner

De 29-jarige Anthony van Assche vindt het tijd om een nieuwe weg in te slaan. “Ik heb een mooie tijd gehad die ik voor geen goud had willen missen. Maar het is tijd om iets anders te gaan doen,” vertelt Van Assche, die zich nu zal richten op zijn carrière als turntrainer.

De afgelopen twee jaar kampte Van Assche met diverse blessures. In 2016 turnde hij bijvoorbeeld de Nederlandse titelstrijd ondanks een liesbreuk (links) en een afgescheurde pees in zijn duim. “Het heeft lang geduurd om daar weer van te herstellen, maar in 2017 was ik eigenlijk fitter dan ik ooit geweest was. Eind 2017 voelde ik echter weer iets in mijn lies, maar dit keer aan de andere kant. Het bleek opnieuw een liesbreuk te zijn. In april 2018 ben ik daaraan geopereerd en bij de NK in juni 2018 turnde ik een basisoefening aan ringen.”

Uiteindelijk waren het de blessures die ervoor zorgden dat Van Assche aan het denken werd gezet. “Het is tijd dat ik aan mijn lichaam ga denken, ik wil mezelf niet kapot turnen. Het is goed geweest,” vertelt hij over zijn besluit om te stoppen.

Vaste waarde
Van Assche maakte in 2005 zijn WK-debuut in Melbourne en turnde daarna de WK’s van 2006, 2007, 2009, 2011 en 2014. Van Assche kwam daarnaast ook in actie tijdens de Europese kampioenschappen van 2006 (junior), 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2013 en 2017.
Ook maakte hij deel uit van de ploeg die tijdens het Test Event van 2016 een teamticket voor de Olympische Spelen veroverde. “Ik heb heel veel mooie wedstrijden mee mogen maken, maar het Test Event was een van de mooiste. Daar wisten we ons te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2016,” vertelt Van Assche.
In 2009 greep de turner uit Sas van Gent zijn eerste Nederlandse titel in de meerkamp. “Die titel zal ik nooit meer vergeten. Dat was heel mooi. Ook heb ik aan ringen diverse wereldbekerfinales mogen turnen.”

Trainer
Van Assche wil zich nu richten op zijn loopbaan als turntrainer en is daar al druk mee bezig. “Ik heb verschillende diploma’s en geef eigenlijk al jaren les. Van jongs af aan heb ik al gezegd dat dit mijn toekomst is. Daarnaast ben ik ook in te huren voor clinics.”
Wat dat betreft blijft hij nog altijd betrokken bij de turnsport. “Ik wil de KNGU, bondscoach Bram van Bokhoven, mijn trainer Jeroen Jacobs en ook Roel Bron en Joke Rosler enorm bedanken voor alles wat ze voor me hebben gedaan tijdens mijn loopbaan,” besluit hij.
Ook bondscoach Bram van Bokhoven sprak zijn waardering uit voor Van Assche. “Ik wil Anthony bedanken voor zijn jarenlange inzet voor het Nederlandse turnteam,” aldus Van Bokhoven.

De KNGU is Anthony van Assche dankbaar voor zijn inzet in de afgelopen jaren en wenst hem veel succes met zijn maatschappelijke carrière.
Ook O&O is Anthony zeer erkentelijk voor alles wat hij voor onze club betekend heeft en wensen hem een succesvolle toekomst.

Turners goed op weg

In de aanloop naar het Nederlands kampioenschap voor teams zijn onze turners goed van start gegaan. Vier van de vijf deelnemende teams wisten zich bij de in Alkmaar gehouden kwalificatiewedstrijden te plaatsen voor de eindstrijd.
Op niveau 8 kwam het team bestaande uit Tristan Massie, Paul de Jongh, Gijs Zijderveld, Ian Wever en Sebastiaan Pel met 199,700 punten als beste uit de strijd, gevolg door het tweede O&O-team. Dit team was samengesteld met de turners Bodi Winkler, Stan de Looze, Daan Vlasblom, Thijs Eijkelenboom en Jelle van der Zouwen en turnde 193,500 punten bijeen
Ook op niveau 6 voeren wij de lijst aan. De ploeg met de gebroeders Yuri en Lance Visser, Olaf de Nie, Dennis Swinkels en Koen Kappetijn noteerde een eindscore van 207,300 punten.
De turners Jens en Thomas van der Helm, Thijs Oosterling, Bart de Ruiter en Luuk van Waaij gaven hun visitekaartje af op niveau 4. Met een puntentotaal van 212,800 lieten zij de overige deelnemende groepen achter zich.
Op niveau 15 turnden Stijn Ammer;laan, Siebe Biemond, Joëwi Edhie Hoessein, Olivier Kijkuit en Fjodor Mssie 272, 350 punten bijeen, helaas niet voldoende voor finaledeelname.

Het Nederlands kampioenschap voor teams vindt plaats op 18 november a.s. in Nijmegen.

Historie! Nederlands Heren team in WK team finale

Het Nederlands Heren team heeft bij de Wereld Kampioenschappen in Doha de teamfinale behaald.

Turners Bart Deurloo, Bram Louwije, Frank Rijken, Casimir Schmidt en Epke Zonderland hebben zich bij de WK turnen in Doha als zevende geplaatst voor de landenfinale.

Het is de eerste keer dat een Nederlands mannenteam de landenfinale bereikt tijdens een WK. De elfde plek bij de WK van 2015 in Glasgow was tot nu toe het beste WK-resultaat bij de mannen. “Dit is ontzettend gaaf. Van te voren had ik hier zeker geen rekening mee durven houden. Alles moest op het juiste moment op de juiste plek vallen en dat is bij ons gelukt,” zei Van Bokhoven achteraf. 

In Doha wist het Nederlandse vijftal een stabiele wedstrijd neer te zetten die goed bleek voor een teamtotaal van 245.663 punten. Daarmee hielden ze onder andere EK-finalisten Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Spanje en Turkije achter zich. Bij de EK werd de Nederlandse ploeg nog negende. “Misschien is ons EK-resultaat wat dat betreft wel ergens goed voor geweest: we zijn na Glasgow druk bezig geweest met onze strategie richting de WK.” 

Europees kampioen Rusland (258.402) eindigde op de eerste plaats in de kwalificatiewedstrijd, nipt voor de Chinese ploeg (257.836). Regerend Olympisch teamkampioen Japan eindigde met 253.312 punten op plek drie. 

bron: kngu.nl 

Het bestuur van O&O feliciteert het gehele team en uiteraard in het bijzonder O&O turners Bart Deurloo, Frank Rijken  en coach Jeroen Jacobs. Mannen: van harte en op naar een mooie landenfinale! 

foto's: kngu.nl 

 

Turners maken flinke stap voorwaarts

In voorbereiding naar de Wereldkampioenschappen heeft het Nederlandse team met o.a. onze turners Bart Deurloo en Frank Rijken bij het afgelopen zaterdag  in Hoofddorp gehouden interlandtreffen tussen Nederland en Zwitserland een flinke stap voorwaarts gemaakt.

Het team wist zich in deze laatste krachtmeting  prima staande te houden ten opzichte van de Zwitserse formatie. De turners moesten weliswaar de winst aan de Zwitsers laten (250,665 tegen 248,667 punten) maar toonden een duidelijke progressie in vergelijk met het optreden bij de laatst gehouden Europese kampioenschappen.  Hierbij verder nog aangetekend dat ons team de bijdrage van Epke Zondervan moesten missen. Epke kon vanwege privé omstandigheden aan deze interland niet deelnemen.

Bart was driftig op dreef. Hij kwam als beste uit de strijd op de onderdelen vloer en ringen en noteerde tweede plaatsen op voltige en rek. Op spong werd hij vijfde. Op brug turnde Bart niet. Ook Franks bijdrage  was voor het team van betekenis. Hij bond de strijd aan op de onderdelen voltige, ringen, brug en rek. Alleen zijn cijfer op voltige viel voor het teamtotaal af.

Onze mannen reizen op 18 oktober af richting Doha – Qatar voor de Wereldkampioenschappen.

Aanvullende gegevens