Turnen heren

De jongens en heren selectie komt uit in verschillende regionale -, nationale - en internationale wedstrijden.

O&O werkt nauw samen met Top Artistic Gymnastics (TAG).


 

Vigo de Jager districtskampioen

Bij de in Waddinxveen gehouden districtskampioenschappen individueel toestelturnen voor jongens is Vigo de Jager districtskampioen geworden bij de instappers van de 2e divisie.

Vigo pakte het goud met een totaalscore van 102,350 punten. Hij bouwde dit puntentotaal op met 16,550 op vloer, 12,950 op voltige, 17,700 op ringen, 19,700 op sprong, 16,150 op brug en 19,000 op rek.

Bij de pupillen van de 3e divisie liet Siem van Vliet zich het zilver omhangen. Hij turnde 102,600 punten bij een. (vloer – 18,450, voltige – 15,900,  ringen – 17,600, sprong – 17,550, brug – 17,000, rek – 16,100).

Bart Deurloo vierde in rekfinale

Bij de in Cottbus (Duitsland) gehouden World Cup turnen heeft Bart Deurloo zich in een sterk mondiaal deelnemersveld weten te plaatsen voor de rekfinale.

In deze rekfinale turnde hij de vluchtelementen Cassina en Kovacs in combinatie. Zijn oefening werd gewaardeerd met 14,300 punten waarmee Bart zijn kwalificatiescore van 14,133 verbeterde. Hij kwam uiteindelijk slechts 0,2 punten tekort voor het ereschavot en eindigde op de vierde plaats.

Epke Zonderland werd eerste, de Kroaat Tin Srbic kwam als tweede de strijd en de derde plaats was voor de Japanner Hidetaka Miyachi.

Maximale score bij NK voor clubteams

De jongens en heren hebben in Nijmegen bij de Nederlandse kampioenschappen voor clubteams maximaal gescoord. Met vier deelnemende teams wisten zij beslag te leggen op drie nationale titels en een zilveren plaats.
Op niveau 8 waren wij met twee teams tot de finale doorgedrongen. Team-1 bestaande uit Paul de Jongh, Gijs Zijderveld, Ian Wever, Sebastiaan Pel en Tristan Massie en team-2 samengesteld met de turners Bodi Winkler, Jelle van der Zouwen, Stan de Looze, Daan Vlasblom en Thijs Eijkelenboom gingen beiden voor de hoogste eer en zetten daarmee de concurrentie op achterstand. Na een spannende strijd werd team-1 uiteindelijk met 195,000 punten Nederlands kampioen op de hielen gevolgd door team-2 die met 194,050 punten beslag lag op het zilver.
Op niveau-6 bonden Bram van Gemert, Dennis Swinkels, Yuri Visser, Koen Kappetijn, Olaf de Nie en Lance Visser de strijd aan. Zij moesten flink aan de bak en wisselden gedurende de strijd stuivertje met de combinatieploeg SV PAX/St. Mauritius. In de slotfase trokken wij aan het langste eind en pakten met 203,800 punten het goud.
In de hoogste categorie, niveau-4, was het nog spannender. Daar ging de strijd tussen onze turners Jens van der Helm, Thijs Oosterling, Bart de Ruiter, Rens Hoofs, Thomas van der Helm en Luuk van Waaij en de turners van Swentibold-Sittard. Beide ploegen bleken aan elkaar gewaagd en noteerden na zes toestellen een gelijke score van 210,400 punten waarmee zij beiden de kampioenstitel toegekend kregen.

 

Anthony van Assche stopt als turner

De 29-jarige Anthony van Assche vindt het tijd om een nieuwe weg in te slaan. “Ik heb een mooie tijd gehad die ik voor geen goud had willen missen. Maar het is tijd om iets anders te gaan doen,” vertelt Van Assche, die zich nu zal richten op zijn carrière als turntrainer.

De afgelopen twee jaar kampte Van Assche met diverse blessures. In 2016 turnde hij bijvoorbeeld de Nederlandse titelstrijd ondanks een liesbreuk (links) en een afgescheurde pees in zijn duim. “Het heeft lang geduurd om daar weer van te herstellen, maar in 2017 was ik eigenlijk fitter dan ik ooit geweest was. Eind 2017 voelde ik echter weer iets in mijn lies, maar dit keer aan de andere kant. Het bleek opnieuw een liesbreuk te zijn. In april 2018 ben ik daaraan geopereerd en bij de NK in juni 2018 turnde ik een basisoefening aan ringen.”

Uiteindelijk waren het de blessures die ervoor zorgden dat Van Assche aan het denken werd gezet. “Het is tijd dat ik aan mijn lichaam ga denken, ik wil mezelf niet kapot turnen. Het is goed geweest,” vertelt hij over zijn besluit om te stoppen.

Vaste waarde
Van Assche maakte in 2005 zijn WK-debuut in Melbourne en turnde daarna de WK’s van 2006, 2007, 2009, 2011 en 2014. Van Assche kwam daarnaast ook in actie tijdens de Europese kampioenschappen van 2006 (junior), 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2013 en 2017.
Ook maakte hij deel uit van de ploeg die tijdens het Test Event van 2016 een teamticket voor de Olympische Spelen veroverde. “Ik heb heel veel mooie wedstrijden mee mogen maken, maar het Test Event was een van de mooiste. Daar wisten we ons te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2016,” vertelt Van Assche.
In 2009 greep de turner uit Sas van Gent zijn eerste Nederlandse titel in de meerkamp. “Die titel zal ik nooit meer vergeten. Dat was heel mooi. Ook heb ik aan ringen diverse wereldbekerfinales mogen turnen.”

Trainer
Van Assche wil zich nu richten op zijn loopbaan als turntrainer en is daar al druk mee bezig. “Ik heb verschillende diploma’s en geef eigenlijk al jaren les. Van jongs af aan heb ik al gezegd dat dit mijn toekomst is. Daarnaast ben ik ook in te huren voor clinics.”
Wat dat betreft blijft hij nog altijd betrokken bij de turnsport. “Ik wil de KNGU, bondscoach Bram van Bokhoven, mijn trainer Jeroen Jacobs en ook Roel Bron en Joke Rosler enorm bedanken voor alles wat ze voor me hebben gedaan tijdens mijn loopbaan,” besluit hij.
Ook bondscoach Bram van Bokhoven sprak zijn waardering uit voor Van Assche. “Ik wil Anthony bedanken voor zijn jarenlange inzet voor het Nederlandse turnteam,” aldus Van Bokhoven.

De KNGU is Anthony van Assche dankbaar voor zijn inzet in de afgelopen jaren en wenst hem veel succes met zijn maatschappelijke carrière.
Ook O&O is Anthony zeer erkentelijk voor alles wat hij voor onze club betekend heeft en wensen hem een succesvolle toekomst.

Aanvullende gegevens