Turnen heren

De jongens en heren selectie komt uit in verschillende regionale -, nationale - en internationale wedstrijden.

O&O werkt nauw samen met Top Artistic Gymnastics (TAG).


 

Eremetaal voor de turners

Bij de in Ouderkerk aan den IJssel gehouden districts- (voor)wedstrijden individueel toestelturnen hebben de jongens en heren beslag weten te leggen op divers eremetaal.
Bij de tweede jaarpupillen van de 3de divisie eiste Robin Renema met 103,250 punten het goud voor zich op. Soulaiman Tajjiou liet zich het zilver omhangen van de pupillen 1ste divisie. Zijn score bedroeg 88,300 punten. Christopher Brumond kwam bij de instappers van de 2de divisie tot een gelijk resultaat. Hij werd met 100,800 punten tweede gevolgd door zijn ploeggenoot Amine Aaraar die met 98,750 punten derde werd. Bij de 1ste jaarpupillen waren vanwege het groot aantal deelnemers vier medailles te vergeven. Deze vierde prijs was voor Rogier van der Pol. Hij turnde 98,400 punten bijeen.
Voor deze categorieën moesten de turners zich tevens weten te plaatsen voor de landelijke kwartfinale. De startbewijzen kwamen in handen van Robin Renema, Viktor Koonings, Siem van Vliet Rogier van der Pol, Salaheddine Benchiki, Nicolas Quist, Olivier Kijkuit (allen pupil - 3de divisie), Christopher Brumond, Amine Aaraar, Braylin Tima Soares en Floor de Jonge (allen instap - 2de divisie).
Goud was er vervolgens voor Leon van der Wel (junior-II - 3de divisie), Olaf de Nie (jeugd – 1ste divisie) Dennis Swinkels (junior-I – 1ste divisie) , Thomas van der Helm ( Junior-II – 1ste divisie), Bart de Ruiter (senior – 1ste divisie). Als tweede uit de strijd kwamen Lance Visser (jeugd – 1ste divisie), Luuk van Waaij (junior-II – 1ste divisie), Thijs Oosterling ( senior – 1ste divisie). Derde plaatsen waren er voor Bram van Gemert ( junior-I – 1ste divisie) en Thomas Kok (senior – 1ste divisie). In de categorie instap – 1ste divisie viel Lucas van den Kieboom met zijn vierde plaats net buiten de prijzen. Jens van Eijk werd in deze klasse vijfde.

Jongens zijn het seizoen goed gestart

De jongens zijn het individuele wedstrijdseizoen goed van start gegaan. In Alblasserdam wisten zij bij de eerste districts(voor)wedstrijd beslag te leggen op een aantal podiumplaatsen.

Bij de junioren-I van de 3de divisie werd het een O&O-onderonsje. Bodi Winkler trok aan het langste eind in pakte met 66,650 punten het goud. Paul de Jongh eiste met 65,750 punten het zilver op, op de hielen gevolgd door Sebastiaan Pel die zich 65,550 punten het brons liet omhangen. Met slechts 0,10 punten verschil viel Jelle van der Zouwen net buiten de prijzen. Hij werd vierde met 65,450 punten. Tristan Massie eindigde in deze klasse op de zevende plaats.

In de junior-II-categorie van de 2de divisie greep Jelle van der Lans naar de hoogste eer. Hij werd met 67,600 punten eerste. Koen Kappetijn kwam met 64,050 als vierde uit de strijd.

Bij de 2de-jaars pupillen van de 3de divisie was het zilver voor Victor Koonings. Zijn puntentotaal kwam uit op 101,100 punten. Bij de 2de divisie-instappers kwam Christpher Brumond tot een gelijk resultaat. Zijn puntentotaal bedroeg 106,600. Een derde plaats was er voor Soulaiman Tajjiou bij de pupillen van de 1ste divisie. Hij noteerde een score van 90,550 punten

Jordi scoort goed bij de Austrian Future Cup

Jordi Hagenaar heeft tijdens de in Linz (Oostenrijk) gehouden Austrian Future Cup goed gepresteerd. Bij dit druk bezochte internationaal toernooi voor juniorturners miste hij in de all-roundrangschikking net het erepodium. Met 72,350 punten werd hij knap vierde.
Op sprong kwam de veertienjarige Jordi met 12,750 punten als tweede uit de strijd en noteerde op vloer met 13,250 punten een derde plaats. In het teamklassement eindigde hij met zijn medeploegleden Martijn de Veer en Luuk Huernink in de middenmoot. Het trio kwam tot een totaalscore van 206,850 punten. Individueel turnde Martijn 68,100 punten bijeen en Luuk 66,400 punten.

Boudewijn de Vries kwam in actie bij in Cottbus (Duitsland) gehouden World Cup. Boudewijn eindigde in de kwalificatiewedstrijd op rek met 13,133 punten op de negende plaats en miste op een haar na de rekfinale. De Vries bond ook de strijd aan op het onderdeel voltige. Door een tussentijdse onderbreking kwam hij niet verder dan een score van 12,866 punten. Eveneens niet voldoende voor een finaleplaats.

Jongens- en herenselectie plaatst zich voor de NK voor clubteams

De jongens- en herenselectie heeft voorbije weekend in Hoofddorp met zes teams deelgenomen aan de kwalificatiewedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap voor clubteams. Alle zes wisten zich te plaatsen voor de eindstrijd die plaats vindt op 19 november a.s. in Amsterdam.
Het team bestaande uit Jens van der Helm, Thijs Oosterling, Bart de Ruiter en Thomas Kok kwam in deze kwalificatiewedstrijd op niveau 4 met 213,750 punten als beste uit de strijd. Het tweede team samengesteld met de turners Thomas van der Helm, Luuk van aaij, Dennis Swinkels en Jordy Hagestein noteerde op dit niveau een zesde plaats. Zij turnden 191,350 punten bijeen.

Een eerste plaats werd ook behaald op niveau 8. Dit team bestond uit Paul de Jongh, Gijs Zijderveld, Ian Wever, Bodi Winkler, Jelle van der Zouwen en Tristan Massie. Zij kwamen tot een score van 192.950.
Het niveau-7-team geformeerd met de jongens Koen Kappetijn, Ruben Reedijk, Bram van Gemert, Leon van der Wel, Sebastiaan Pel en Jelle van der Lans eisten met 195,050 de tweede plaats voor zich op.
De pupillen Daans Eshuis, Viktor Koonings, Salaheddine Benchikhi, Robin Renema en Nicolas Quist vormden het team op niveau 15 en eindigden met 302,467 punten op de vierde plaats.
De instappers Joëwi Edhie Hoessein, Siem van Vliet, Olivier Kijkuit, Stijn Ammerlaan en Christopher Brumond turnden op niveau 16 310,500 punten bijeen, goed voor een vijfde plaats.

Aanvullende gegevens