Turnen heren

De jongens en heren selectie komt uit in verschillende regionale -, nationale - en internationale wedstrijden.

O&O werkt nauw samen met Top Artistic Gymnastics (TAG).


 

Goud voor Siem van Vliet

Bij de in Hoofddorp gehouden NK-kwartfinale/kwalificatiewedstrijden heeft Siem van Vliet bij de pupillen van de 3de divisie beslag weten te leggen op het goud. Hij turnde 105,70 punten bijeen.

In de categorie 1ste divisie junior-II pakte Dennis Swinkels met 66,300 punten het zilver. Brons was er voor Thijs Eijkelenboom. Hij kwam uit in 2de divisie -jeugdklasse. Zijn score bedroeg 65,750 punten. Net buiten het ereschavot vielen Olaf de Nie (1ste divisie – junior-I, Bart de Ruiter (1ste divisie – senior), Gijs Franken (eredivisie -jeugd), Jarien Fokkens (eredivisie – junior-I) Zij kwamen allen als vierde uit de strijd.De eredivisie-junior-II hadden dit weekend hun EYOF-kwalificatie wedstrijd. Lars Vos had de beste papieren. Hij werd eerste met 65,050 gevolgd door Martijn de Veer die tot een score van 64,400 punten kwam. Wesley de Haas werd vijfde, Luuk Huernink achtste.

Tot een volgende ronde wisten zich verder te plaatsen Luuk van Waaij (1ste div.-jun.-II), Omar F’touh (1ste div. pupil), Daan Vlasblom, Levi Pot (beiden 2de div. jeugd), Paul de Jongh, Sebastiaan Pel, Tristan Massie, Ian Wever, Gijs Zijderveld (allen 3de div. jun.-II), Lance Visser (1ste div.-jeugd), Nils Maas, Soulaiman Tajjiou (beiden 2de div. jeugd), Bram van Gemert (1ste div. jun.-I), Thomas van der Helm, Thijs Oosterling (beiden 1ste div. sen.), Jordi Hagenaar (erediv.-jun.-I).

Goede prestaties turmers

Bij de in Amsterdam gehouden NK-voorwedstrijden hebben onze turners goed gepresteerd. Alle turners wisten zich te plaatsen voor de volgende ronde.
In de categorie junior-II-3de divisie pakte Sebastiaan Pel met 67,100 punten het goud en liet Paul de Jongh met 65,950 punten het brons omhangen. Tristan Massie werd in deze klasse met 64,550 punten zesde.

 

Goud was er ook voor Thijs Eijkelenboom. Hij turnde zijn wedstrijd in de categorie jeugd-2de divisie. Zijn score bedroeg 67,500 punten. Met een puntentotaal van 65,317 was het brons voor Daan Vlasblom.


In de tweede wedstrijd van categorie junior-II-3de divisie was het Gijs Zijderveld die met 65,300 punten het brons op eiste. Ian Wever kwam slechts 0,45 punten tekort voor het ereschavot. Hij werd vierde met 64,850 punten. Het zelfde lot onderging Ryanto Sodihardjo in de klasse jeugd-3de divisie. Met zijn score van 62,750 punten miste hij 0,35 punten voor het eremetaal.


Verder gingen door naar een volgend treffend: Jayden Paton, Kenji Paizs, Braylin Tomas Soares, Kian Olthof, Soulaiman Tajjiou, Nils Maas, Levi Pot, Salaheddine Bechikhi, Koen Kappetijn, Bodi Winkler, Jelle van der Zouwen, Daan Eshuis en Frank Scheffer.

Tweemaal brons

In de aanloop naar het Nederlands kampioenschap individueel toestelturnen voorgeschreven oefenstof vond in Ouderkerk aan de IJssel de 2de plaatsingswedstrijd van het District Zuid-Holland plaats. Onze jonge turners deden daar goede zaken. In afwachting van de officiële bevestiging drongen nagenoeg alle O&O-ers door naar de landelijke kwartfinale.
Daarbij wisten Vigo de Jager en Siem van Vliet beiden beslag te leggen op een bronzen medaille. Vigo bond de strijd aan bij de instappers van de 2de divisie. Hij turnde 102,700 punten bijeen. Siem kwam in actie bij de pupillen van de 3de divisie. Zijn score kwam uit op 100,950 punten.

 

O&O turners in Oranje selectie

Bondscoach Bram van Bokhoven heeft de Oranjeselectie voor 2019 bekendgemaakt. De selectie bestaat uit een kern- en instroomteam.

In het kernteam zijn de O&O-turners Bart Deurloo en Frank Rijken opgenomen. Verder bestaat het kernteam uit Michel Bletterman, Rick Jacobs, Epke Zonderland (alle drie Topsport Noord – Heerenveen), Bram Louwije, Bram Verhofstad  (beiden Flik Flak – ’s-Hertogenbosch) en Casimir Schmidt (PAX – Haarlemmermeer)

Het Oranje-instroomteam is samengesteld met de O&O-turners Wesley de Haas, Luuk Huernink en Lars Vos, alsmede Tim Goedkoop, Jermain Grunberg en Loran de Munck. De Haas, Huernink, Vos en Grunberg kwamen afgelopen jaar nog in actie bij het EK voor junioren en stromen dit jaar door naar de senioren. Turners uit het instroomteam hebben de mogelijkheid om eventueel door te stromen naar het kernteam.

2019 staat voor de Nederlandse turners vooral in het teken van kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. Tijdens de wereldkampioenschappen in Stuttgart (oktober 2019) worden de Olympische tickets verdeeld. De Nederlandse ploeg moet dan bij de top twaalf eindigen om een teamticket naar Tokyo veilig te stellen. 

In aanloop naar de wereldtitelstrijd nemen de Nederlandse turners deel aan de Europese kampioenschappen en een aantal World Cup wedstrijden. Casimir Schmidt, Bram Verhofstad, Bram Louwije en Epke Zonderland zullen daarmee het spits afbijten: zij komen eind februari in actie tijdens de wereldbeker in Melbourne. Bart Deurloo zal in actie komen tijdens de meerkamp World Cups in Greensboro en Tokyo.

Aanvullende gegevens