Turnen heren

De jongens en heren selectie komt uit in verschillende regionale -, nationale - en internationale wedstrijden.

O&O werkt nauw samen met Top Artistic Gymnastics (TAG).


 

Knappe prestaties bij districtskampioenschappen

Bij de in Bergschenhoek gehouden districtskampioenschappen turnen hebben onze jongens van de op alle fronten knappe prestaties geleverd. In alle categorieën waarop was ingeschreven vielen zij in de prijzen. Bij de pupillen van de 3de divisie was het een volledig O&O-festijn. Vanwege het groot aantal deelnemers waren daar zes medailles beschikbaar gesteld. Alle zes vielen in handen van onze turners. Districtskampioen werd met 110,780 punten Aaron Enser, tweede met 107,350 punten Levi Pot, derde met 105,810 punten Robin Renema, vierde met 105,850 punten Salaheddine Benchikhi, vijfde met 103,460 punten Viktor Koonings, zesde met 100,900 punten Siem van Vliet.Bij de junioren-I van de derde divisie werd het podium ook volledig door ons bezet. De kampioenstitel was voor Sebastiaan Pel. Hij behaalde een score van 66,050. Op geringe afstand veroverde Bodi Winkler met 65,800 punten het zilver. Met 65,800 punten liet Ian Wever zich het brons omhangen. Paul de Jongh viel met 65,100 punten viel net buiten de prijzen en eindigde als vierde.

Frank Scheffer eiste met 63,300 punten de districtstitel op de bij jeugd van de 3de divisie. Ook hier één van ons die net iets tekort kwam voor het erepodium. En wel Daan Eshuis. Hij werd vierde met 62,400 punten.

In de 2de divisie – categorie junior-II – boekten wij eveneens succes. Jelle van der Lans kwam met 69,050 punten als beste uit de strijd, gevolgd door Koen Kappetijn die met 62,400 punten tweede werd.De instappers van de 2de divisie completeerde het geheel. Christopher Brumond lag met 103,800 punten beslag op het brons. De vierde prijs in deze klasse was met 101,600 punten voor Braylin Timas Soares.

Prima start turners!

Bij de in Volendam gehouden NK-kwalificatiewedstrijden zijn onze turners uitstekend van start gegaan.

In de junior-II-categorie van de eredivisie was het ereschavot een O&O-onderonsje. Lars Vos eiste de hoogste trede op met 73,333 punten. Wesley de Haas werd tweede en Luuk Huernink completeerde het geheel met zijn derde plek. Bij de junioren-I van de eredivisie ging de hoogste eer naar Jordi Hagenaar. Met 72,250 punten was hij ver uit de beste. Zijn clubgenoot Martijn de Veer volgde met 68,967 punten op gepaste afstand.

Bij de senioren van de 1ste divisie liet Thijs Oosterling zich met overmacht het goud omhangen. Zijn score bedroeg 73,000 punten. Bart de Ruiter had een misser op voltige en viel daardoor met 67,750 punten net buiten het eremetaal. Dennis Swinkels kwam bij de junioren-I van de 1ste divisie als beste uit de strijd. Zijn puntentotaal kwam uit op 67,933 punten. Bram van Gemert kwam slechts 0,5 punten te kort voor het brons. Met 62,817 punten werd hij vierde.

De instappers en de pupillen van de talenten- en 1ste divisie konden zich dit weekend plaatsen voor de halve finale. Startbewijzen voor de halve finale kwamen in handen van Gijs Franken en Kenji Paizs (beiden pupil-tal.div.), Jayden Paton en Omar F’touh (beiden instap-tal.div.), Soulaiman Tajjiou (pupil-1ste div.) en Lucas van den Kieboom (instap-1ste div.). 

Verder werd Jarien Fokkens (erediv.-jun.-I) 10de, Mitchel de Haas (erediv.-jeugd) 8ste, Jens van der Helm (1ste div.-sen.) 8ste, Jordy Hagestein (1ste div.-sen.) 13de, Ruben Reedijk (1ste div.-jun.-1) 9de, Yuri Visser (1ste div.-jun.I) 14de, Koen Kappetijn (2de div.-jun-II) 6de, Jelle van de Lans (2de div.-jun.-II) 13de, Stan de Looze (2de div.-jeugd) 6de, Olaf de Nie (1ste div.-jeugd) 6de, Lance Visser (1ste div.-jeugd) 13de, Thomas van der Helm (1ste div.-jun-II) 5de, Luuk van Waaij (1ste div.-jun-II) 6de.

Turners goed op weg

In de aanloop naar het Nederlands kampioenschap hebben onze turners goede zaken gedaan bij de in Winterswijk voor de 1e en talentendivisie gehouden kwalificatiewedstrijd. De turners van de deels 2e en 3e divisie turnden hier hun kwartfinale.
In de talentendivisie voert Gijs Franken bij de pupillen de lijst aan. Hij nam vanaf het eerste toestel de leiding en gaf deze niet meer uit handen. Met 106,800 punten liet hij zich het goud omhangen. Kenji kwam hierbij als elfde uit de strijd. Bij de instappers noteerde Jayden Paton een negende en Omar F’touh een elfde plaats.


In de 1e divisie kwam het beste resultaat op naam van Thomas van der Helm. Bij de junioren-II eiste hij met 66,500 punten het goud voor zich op. Bij de jeugd had Olaf de Nie succes. Met 64,750 punten veroverde hij het zilver. Vanwege een blessure moest Lance Visser in deze categorie sprong aan zich voorbij laten gaan maar verzekerde zich wel op vloer van een finale plaats. Bij de pupillen waren Soulaiman Tajjiou en Jasper Joosen goed op dreef.


Ook in de 3de divisie kwamen onze turners tot goede prestaties. Bij de junioren-I was het Ian Wever die met 65,350 punten het zilver pakte en was er brons voor Levi Pot en Aaron Enser met 103,400 punten bij de pupillen en voor Sebastiaan Pel met 65,250 punten bij de junioren-I.


Verder drongen tot halve finale door: Gijs Zijderveld, Bodi Winkler, Paul de Jongh, Tristan Massie, Jelle van der Zouwen (allen 3e div.-junior-I), Leon van der Wel (3e div.-junior-II), Frank Scheffer (3e div.-jeugd), Robin Renema, Viktor Koonings (3e div.-pupil), Stan de Looze (2e div-jeugd) en Braylin Timas Soares (2e div.-instap)

Bart Deurloo verovert goud bij World Cup

In voorbereiding op de Europese kampioenschappen heeft Bart Deurloo afgelopen weekend deelgenomen aan de in Baku (Azerbaijan) gehouden World Cup.

Bart kwam daarbij in actie op het onderdeel rek. In de voorronde kwam hij als tweede uit de strijd waarmee hij doordrong tot de toestelfinale. In de finale wist hij met een score van 14,700 punten het goud voor zich op te eisen. Met deze score bleef hij een half punt boven de nummer twee Andrey Likhovitskiy. 

Aanvullende gegevens