Turnen heren

De jongens en heren selectie komt uit in verschillende regionale -, nationale - en internationale wedstrijden.

O&O werkt nauw samen met Top Artistic Gymnastics (TAG).


 

O&O mannen goed op dreef

Voorbije weekend  vond in Leek (Groningen) de laatste NK-kwalificatie plaats voor de jongens en heren individueel toestelturnen van de 1e divisie. Onze afvaardiging wist daarbij beslag te leggen op eenenvijftig finaleplaatsen.

Bram van Gemert pakte daarbij bij de junioren-I met 68.400 punten het goud. In de zelfde categorie werd Dennis Swinkels met 67,300 punten derde. Goud was er ook bij de senioren. Dit kwam op naam van Thijs Oosterling. Zijn fraaie score kwam uit op 74,100 punten.

De finaletickets kwamen op naam van:
Soulaiman Tajjiou (pupil) – Allround – vloer en ringen, Olaf de Nie (jeugd) allround, voltige, ringen en rek, Lance Visser (jeugd) – vloer, Dennis Swinkels (junior-I) allround, vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rek, Bram van Gemert (junior-I) – allround, vloer, voltige, ringen en rek, Ruben Reedijk (junior-I) – allround, voltige, ringen, sprong, brug en rek, Thomas van der Helm – (junior-II) allround, vloer, voltige, ringen, sprong en brug, Luuk van Waaij (junior-II) – voltige, ringen, sprong, brug en rek, Thijs Oosterling (senior) – allround, vloer, voltige en  ringen, Bart de Ruiter (senior) – allround, ringen, sprong en rek, Jens van der Helm (senior) – allround, vloer, ringen, sprong en rek, Jordy Hagestein (senior) - brug.

Boudewijn de Vries beëindigt topsportcarrière

Turner Boudewijn de Vries (27) heeft te kennen gegeven zijn topsportcarrière te beëindigen. Boudewijn de Vries, lid van onze vereniging, startte zijn internationale carrière in de Oranjeselectie in 2008 met deelname aan de Jeugd-Europese kampioenschappen, daarna nam hij als senior in 2013 deel aan de Europese Kampioenschappen in Moskou. Boudewijn heeft de KNGU vaak vertegenwoordigd bij interlandwedstrijden, worldcupwedstrijden, de Europese Kampioenschappen in 2015 en 2017 en de Wereldkampioenschappen in 2014 en 2017. Meer en meer heeft Boudewijn zich tot een voltigespecialist ontwikkeld. Daarnaast was Boudewijn een vaste waarde in de voorbereidingstrajecten voor grote toernooien in de afgelopen Olympische cyclus. Boudewijn heeft altijd een positieve bijdrage gehad in de teamvorming en was een direct aanspreekpunt voor het team vanuit zijn rol als voorzitter van de KNGU-Atletencommissie.
Boudewijn komt voor het laatst in actie bij de Nederlandse kampioenschappen die op 26 en 27 juni a.s. in de Rotterdamse Ahoy gehouden worden.

Lees meer: Boudewijn de Vries beëindigt topsportcarrière

Knappe prestaties bij districtskampioenschappen

Bij de in Bergschenhoek gehouden districtskampioenschappen turnen hebben onze jongens van de op alle fronten knappe prestaties geleverd. In alle categorieën waarop was ingeschreven vielen zij in de prijzen. Bij de pupillen van de 3de divisie was het een volledig O&O-festijn. Vanwege het groot aantal deelnemers waren daar zes medailles beschikbaar gesteld. Alle zes vielen in handen van onze turners. Districtskampioen werd met 110,780 punten Aaron Enser, tweede met 107,350 punten Levi Pot, derde met 105,810 punten Robin Renema, vierde met 105,850 punten Salaheddine Benchikhi, vijfde met 103,460 punten Viktor Koonings, zesde met 100,900 punten Siem van Vliet.Bij de junioren-I van de derde divisie werd het podium ook volledig door ons bezet. De kampioenstitel was voor Sebastiaan Pel. Hij behaalde een score van 66,050. Op geringe afstand veroverde Bodi Winkler met 65,800 punten het zilver. Met 65,800 punten liet Ian Wever zich het brons omhangen. Paul de Jongh viel met 65,100 punten viel net buiten de prijzen en eindigde als vierde.

Frank Scheffer eiste met 63,300 punten de districtstitel op de bij jeugd van de 3de divisie. Ook hier één van ons die net iets tekort kwam voor het erepodium. En wel Daan Eshuis. Hij werd vierde met 62,400 punten.

In de 2de divisie – categorie junior-II – boekten wij eveneens succes. Jelle van der Lans kwam met 69,050 punten als beste uit de strijd, gevolgd door Koen Kappetijn die met 62,400 punten tweede werd.De instappers van de 2de divisie completeerde het geheel. Christopher Brumond lag met 103,800 punten beslag op het brons. De vierde prijs in deze klasse was met 101,600 punten voor Braylin Timas Soares.

Prima start turners!

Bij de in Volendam gehouden NK-kwalificatiewedstrijden zijn onze turners uitstekend van start gegaan.

In de junior-II-categorie van de eredivisie was het ereschavot een O&O-onderonsje. Lars Vos eiste de hoogste trede op met 73,333 punten. Wesley de Haas werd tweede en Luuk Huernink completeerde het geheel met zijn derde plek. Bij de junioren-I van de eredivisie ging de hoogste eer naar Jordi Hagenaar. Met 72,250 punten was hij ver uit de beste. Zijn clubgenoot Martijn de Veer volgde met 68,967 punten op gepaste afstand.

Bij de senioren van de 1ste divisie liet Thijs Oosterling zich met overmacht het goud omhangen. Zijn score bedroeg 73,000 punten. Bart de Ruiter had een misser op voltige en viel daardoor met 67,750 punten net buiten het eremetaal. Dennis Swinkels kwam bij de junioren-I van de 1ste divisie als beste uit de strijd. Zijn puntentotaal kwam uit op 67,933 punten. Bram van Gemert kwam slechts 0,5 punten te kort voor het brons. Met 62,817 punten werd hij vierde.

De instappers en de pupillen van de talenten- en 1ste divisie konden zich dit weekend plaatsen voor de halve finale. Startbewijzen voor de halve finale kwamen in handen van Gijs Franken en Kenji Paizs (beiden pupil-tal.div.), Jayden Paton en Omar F’touh (beiden instap-tal.div.), Soulaiman Tajjiou (pupil-1ste div.) en Lucas van den Kieboom (instap-1ste div.). 

Verder werd Jarien Fokkens (erediv.-jun.-I) 10de, Mitchel de Haas (erediv.-jeugd) 8ste, Jens van der Helm (1ste div.-sen.) 8ste, Jordy Hagestein (1ste div.-sen.) 13de, Ruben Reedijk (1ste div.-jun.-1) 9de, Yuri Visser (1ste div.-jun.I) 14de, Koen Kappetijn (2de div.-jun-II) 6de, Jelle van de Lans (2de div.-jun.-II) 13de, Stan de Looze (2de div.-jeugd) 6de, Olaf de Nie (1ste div.-jeugd) 6de, Lance Visser (1ste div.-jeugd) 13de, Thomas van der Helm (1ste div.-jun-II) 5de, Luuk van Waaij (1ste div.-jun-II) 6de.

Aanvullende gegevens