Jaarverslag 2016

Een uittreksel uit onderstaand complete jaarverslag wordt op de vergadering voorgelezen en gepubliceerd op de site www.o-en-o-zwijndrecht.nl. Het complete verslag is op te vragen bij het secretariaat.

Wedstrijden
Ik zal proberen in chronologische volgorde verslag te doen van de wedstrijden in 2016.

Op 2 en 3 januari werd het wedstrijdjaar geopend met een Kerstballentoernooi in Nijmegen met deelname van een aantal meisjes/dames. In teamverband cat. 3 werden we 3de. Individueel Faye Bax 2de op brug en vloer, Naomi van Vliet 2de op sprong en brug en 3de op vloer, Milou Antheunisse 1ste op sprong, Sabrina Weijer 3de op sprong.

Op 9 januari vond de 1e voorwedstrijd acro plaats. In de categorie gemengd paar C-nivo behaalden Ezra en Arnold in ’t Veld brons.

In het weekend van 9 en 10 januari werd in Amsterdam de 1e plaatsingswedstrijd voor de 3e div turnen dames geturnd. Gouden medailles waren er Milou van Schijndel en Anouk Tieman.

Op 10 januari werd in Alphen aan de Rijn een jongtalentenwedstrijd georganiseerd. Christina Lorse behaalde zilver evenals Cheyeanne Roumnou bij de mini’s.

Op 16 en 17 januari in Amsterdam de districtskampioenschappen turnen dames 1ste en 2e divisie. Met de volgende resultaten: Goud voor Deandra de Camps (jeugd-2-C) en Melanie Stout (instap-N-1). Het zilver was voor Caitlin van de Graaf (jeugd-2-C), en Renate van ’t Hof (sr 2e div.) en Julia Dekkers (jr. 1ste div.).

Op 23 januari de 1e plaatsingswedstrijd voor instap N2 turnen dames in Amsterdam.

Ook op 23 januari Districtskampioenschappen turnen heren in de keuze oefenstof in Alphen a/d Rijn. De O&O-mannen wisten beslag te leggen op maar liefst 4 districtstitels. Deze waren voor Leon van der Wel (jun.I-3de div.), Paul de Jong (jeugd-3de div), Rens Hoofs (jun.II-2de div.), Bart de Ruiter (sen.-2de div.). Ruben Reedijk (jeugd-3de div) 3de, Thomas van der Helm (jun.I-2de div.) 2de, Thomas Kok (jun.II-2de div.) 2de, Jordy Hagestein (jun.II-2de div.) 3de, Koen Kappetijn (jun.I-2de div. ) 3de

Op 24 januari waren de regiokampioenschappen AB RG in Dordrecht. Brons was er voor Tessa de Vroomen en Estée Kraaijeveld.

Op 30 januari dan de districtskampioenschappen turnen heren in de verplichte oefenstof in Waddinxveen.Districtskampioenen werden: in de instapcategorie van de talentendivisie Kenji Paizs, bij de pupillen talentendivisie was het Mitchel de Haas en bij de benjamins Jayden Paton. Zilver was er voor Lance Visser bij de pupillen 1ste divisie en bij de instappers van de 2de divisie werd Daniel Qualm 1ste en Soulaiman Taijjou 3e.

Op 30 januari was ook de 2e plaatsingswedstrijd voor de 3e divisie TD met zilver voor Faye Bax (cat. jeugd) en Sabrina Weijer bij de senioren. Bij de pup.1-N3 Anouk Tieman 1ste, Jeugd N4 Naomi van Vliet 1ste, Pup.2-N3 Anne Rosmulder 1ste, Milou van Schijndel 2de en Suzanne van Alebeek 3de

En bij de afdeling RG was op 30 januari een wedstrijd voor de mini’s, met een mooie 2e plaats van Senna van Laar.

Op 5 februari start de turncompetitie voor meisjes en dames in onze eigen turnhal.

De meisjes RG-C gingen op 6 februari naar Hillegom voor de 2de voorwedstrijd met een 1ste plaats voor Caithlynn Bezemer (benjamins) en voor het duo Tessa vd Bergh/Ilse van Dam. 2de werd individueel Amy Koedoot (pre-junioren) en het duo Larissa den Otter/Olivera Stepanov (pre-junioren) en het duo Merel den Heeten/Amy Koedoot.

Op 6 februari – Turncompetitie – verplichte oefenstof in Ridderkerk.

Op 13 februari was de 2e voorwedstrijd voor de Acrogroep in Monster.

Ook op 13 februari 1/8 finale turnen dames in Amsterdam. Melanie Stout (instap N1) werd eerste, evenals Julia Dekkers bij de junioren van de 1ste divisie.

Op 13 februari was er voor de meisjes RG-B een 1e voorwedstrijd in Utrecht.

26 en 27 februari het Sidijk toernooi in Heerenveen. Naomi Visser – junior en Melanie Stout - instap-N1 werden beiden tweede.

Op 5 maart in Nijverdal een interlandwedstrijd met Spanje voor de Oranje-mannen. Het Oranjeteam-1 won de interland. Individueel werd Bart Deurloo 1ste en Frank Rijken 3de.

Ook 5 maart Austrian Team Open in Linz Oostenrijk. Deelname van Naomi Visser in de ploeg van Topsport Noord.

Op 5 maart de ¼-finale turnen dames in Reusel. Melanie Stout (instap N1) werd eerste.

In het weekend van 5 en 6 maart is in Nijverdal een 1/8 finale TH. Hiervoor hebben zich geplaatst: Jayden Paton, Gijs Franken, Kenji Paizs, Mitchel de Haas, Bart de Ruiter en Dyon Purperhart. De resultaten waren Dyon Purperhart (jubn.II) zilver, Gijs Franken (instap-tal.div.) brons en Jayden Paton (benj.-tal.div.) goud.

Ook op 5 en 6 maart is er voor de 4e divisie turnen dames een regiowedstrijd in Hellevoetsluis. Sierra Potters (jeugd-1) werd 2de, Bij de senioren-D werd Denise Leyten eerste en Lisa Schouten tweede. Bij de junioren- E werd Elianne Stehouwer tweede

Daarna op 12 en 13 maart weer een 1/8 finale. Dit keer in Tilburg met als resultaat: Goud voor Jordy Hagestein, Jonah Sluimer, Dennis Swinkels en Misjel van Rooij. Zilver werd behaald door Thomas Kok, Leon van der Wel, Daniel Qualm, Jelle van der Zouwen, Ruben Reedijk, Soulaiman Tajjiou en Wesley de Haas. Het brons werd in ontvangst genomen door Rens Hoofs, Paul de Jongh en Gijs Zijderveld.

In het zelfde weekend werd de ¼-finale van de talentendivisie geturnd. Zowel Gijs Franken als Jayden Paton werd eerste in hun categorie.

Op 12 maart – 1ste plaatsingswedstrijd RG- C/D-groepen18 t/m 20 maart nemen Anthony van Assche, Frank Rijken en Boudewijn de Vries deel aan de Team Challenge DTB in Stuttgart (Duitsland) ter voorbereiding op het OlympischTestEvent.

Bart Deurloo komt dat weekend in actie in de competitiefinale van de Franse turnbond.

Op 19 maart is de 3e voorwedstrijd RG-C. Bij de pre-junioren was het goud voor Larissa den Otter. Ook goud voor Tessa van den Bergh bij de julioren en zilver voor Olivera Stepanov bij de prejunioren. Bovendien zilver voor Tessa voor de duo-oefening samen met Ilse van Dam.

Op 19 maart is de Districtfinale TD 3e divisie in Amsterdam met een 2de plaats voor Sabrina Weijer bij de sr.

Op 20 maart de eerste voorwedstrijd RG-A in Deventer met Estée Kraayeveld (jun.) en Lente Zwaal (pré-jun.) als deelneemsters

Ook op 20 maart waren de kwartfinales TD in Volendam Gabrielle de Man (2de div.-sen.) werd tweede en Deandra de Camp – (jeugd-1ste div. ) werd 3de

Op 21 maart was de 2e plaatsingswedstrijd voor de meisjes RG-B in Twello. In de categorie jr.B eindigde Noa Reijmers als 1e.

Op 26 maart hebben de mini’s van de afdeling RG hun tweede wedstrijd in Zwijndrecht met een 2e plaats voor Senna.

Op 1 april – turncompetitie turnen dames – keuzeoefenstof

Op 2 april – turncompetitie turnen dames – verplichte oefenstof

Op 2 april de 2e voorwedstrijd RG-B in Twello met een zilveren medaille voor Rosalie vd Berg.(prejunior)

Op 2 april – ¼-finale turnen heren in Waddinxveen. Bij de instap 2de div. werd Soulaiman Tajjiou 1ste en Daniel Qualm 3de.

Op 2 april – Interland Nederland-Frankrijk. Namens O&O namen deel Frank Rijken, Boudewijn de Vries en Karl Kosztka. Nederland-team-1 met Frank en Boudewijn won de interland. Individueel werd Frank knap 2de.

Op 2 april – jongtalent wedstrijd turnen dames

Van 7 t/m 9 april nam Alex Klinkenberg als Oranjeselectielid deel aan de junior-team-cup in Berlijn – Duitsland

Op 9 april de 2de plaatsingswedstrijd RG –C/D-groepen in Utrecht

Op 9 en 10 april worden in Dalen de halve finales voor het NK TD geturnd. Sabrina Weijer (senior-3de div.) werd derde. Zo ook Suzanne van Alebeek die derde werd bij de pupillen-2 en Anouk Tieman die derde werd bij de pupillen-1. Naomi van Vliet legde beslag op het zilver bij de jeugd.

Van 15 t/m 19 april vindt in Rio het testevent plaats waar bekend zal worden of het Nederlandse Team deel mag nemen aan de Olympische Spelen. Van O&O gaan Bart Deurloo, Frank Rijken en Anthony van Assche hiervoor naar Rio. Het Nederlandse Herenteam eindigde als derde en plaatste zich hiermee voor deelname aan de Olympische Spelen! Historie wordt geschreven in de Nederlandse Turnwereld, maar zeker ook binnen onze vereniging! Bart had zich bij dit testevent geplaats voor de rekfinale. Hij kwam als vierde uit de strijd.

Op 16 april Rayon Springwedstrijden in Dordrecht

Op 16 april de halve finale turnen dames in Bergschenhoek. Melanie Stout (instap N1) 2de en Gabrielle de Man (senior-2de divisie) 1ste

Op 16 en 17 april de ¼-finale turnen heren in Kampen.

Bij de junioren-I – 2de divisie werd Luuk van Waay 1ste en Damian scheper 3de. Bij de junioren-II – 2de divisie was er goud voor Rens Hoofs en zilver voor Thomas Kok. Bij de eerste divisie jeugd werd Dennis Swinkels 1ste. Bij de jeugd van de eredivisie werd Jordi Hagenaar 1ste en Bas Vuijk 2de . Bij de junioren-I van de eredivisie werd Wesley de Haas 1ste en Luuk Huernink 3de.

Op 17 april is de 1e voorwedstrijd voor groepen, duo’s en trio’s RG in Dordrecht. De groep pre-junioren (Amy, Rosalie, Olivera en Larissa) verdienden het zilver met hun hoepeloefening. De groep junioren behaalde een 3e plaats met zowel bal (verplicht) en hoepel (keuze).

Op 23 april heeft de afdeling RG de halve finale nivo B in Alphen a/d Rijn met goud voor Fenne Dijkstra en Noa Reijmers.

Op 23/24 april halve finale turnen dames in Wieringerwerf. Tevens vond daar de 1ste kwalificatiewedstrijd voor afvaardiging jeugd-EK plaats met deelname van Naomi Visser

Van 5 t/m 7 mei IAG-sportevent in Den Bosch met deelname van turnen dames, met Goud voor Deandra de Camps (jeugd-1ste div.), brons voor Renate van ’t Hof (senior-2de divisie), zilver voor Julia Dekkers (junior-B) en brons voor Desiree Storm (junior-B)

Op 7 mei finale jong talent in Barendrecht. Christina Lorse goud op allround, vloer en brug, Lucy Verwaard goud allround, vloer en sprong, Cheyeanne Roumnou brons op sprong.

Op 7 mei is de 2e plaatsingswedstrijd RG-A in den Bosch.

Van 14 t/m 16 mei Open Bredase in Breda voor turnen dames. Pup-1-N3 Sydney van de Brug 2de, Pré-instap Melissa Rodriquez 2de en Caithlyn van Rijswijk 3de, Pré-instap Cheyeanne Roumnou 2de, Lucy Verwaard 3de, Junior-E Elianne Stehouwer 1ste en Leanne Barendrecht 2de

Op 21 mei worden in Dordrecht de Nederlandse Kampioenschappen Turnen Dames in diverse categorieën georganiseerd. Hiervoor hebben zich geplaatst: Anouk Tieman, Suzanne van Alebeek, Milou van Schijndel, Anna Rosmulder, Naomi van Vliet, Fay Bax, Sabrina Weijer. Een dag later, op 22 mei vinden de toestelfinales plaats voor Anouk, Suzanne, Milou, Naomi, Fay en Joan Kouwenhoven.

Ook op 21 mei reizen Caithlynn Bezemer, Amy Koedoot en Tessa van den Berg van de afdeling Ritmische Gymnastiek C-nivo naar Oostwolde voor hun NK individueel. Ook de duo’s hebben hun NK met Tessa van den Berg/Ilse van Dam en Larissa den Otter/Olivera Stepanov. Dit laatste duo verdiende een bronzen medaille.

Op 21 mei is de districtsfinale Zuid-Holland turnen dames in Amsterdam.

En op 21 en 22 mei halve finale turnen heren in Alkmaar. Brons voor Gijs Franken (instap-tal.div.) en Jayden Paton (benjamin-tal.div.), Zilver Rens Hoofs (jun-II-2de div.) en brons voor Jordy Hagestein (jun-II-2de div.), goud voor Soulaiman Tajjiou (instap-2de div.) en zilver voor Daniel Qualm (nstap-2de div.), goud voor Damian Manneken (junior-I-2de div.) en brons voor Luuk van Waaij (junior-I-2de div.), zilver voor Ruben Reedijk (jeugd-3de div.)

Op 22 mei halve finale turnen dames in Dordrecht. Goud voor Deandra de Camps (Jeugd-1ste divisie)

Op 28 mei zijn in Vught de Nederlandse Kampioenschappen jongens uit te talentendivisie: Mitchel de Haas, Gijs Franken (Nederlands Kampioen) en Jayden Paton (een derde plaats).

Ook op 28 mei zijn voor de meisjes/dames ook Nederlandse Kampioenschappen en wel in Waalwijk voor Céline Kusters, Renate van ’t Hof, Cynthia Kroon en Gabriëlla de Man.

De 28ste  mei blijkt een drukke dag, want ritmische groep C/D nivo reist naar Amsterdam voor hun NK. De groep bestond uit Nora Boutghrit, Iris Klingeman, Valerie Kroon, Marieke Leeuwestein, Myrthe van Mourik, Richainy Panthoplet, Gabrielle Theunisse en Ilona Theunisse.

En dat is nog niet alles, want de mini’s van de afdeling RG hebben hun laatste wedstrijd van dit seizoen ook op 28 mei met een eerste plaats voor Senna.

Dan volgen op 29 mei de toestelfinales voor afdeling Turnen Dames in Waalwijk met Céline Kusters en Cynthia Kroon.

Op 29 mei is de 2e plaatsingswedstrijd voor benjamins en de pre-junioren trio’s en groepen in Amsterdam. De groep in de junior-categorie werd 2de .

Ook op 29 mei NK-plaatsingswedstrijden turnen heren in Vught. Bij de jeugd-1ste divisie werd Dennis Swinkels eerste, bij de junioren-II werd Dyon Purperhart eerste en bij de senioren eredivisie werd Thijs Oosterling derde.

Op 4 juni de NK finale RG-B nivo in Utrecht. Cheryl v.d. Perk, Fenne Dijkstra, Rosalie van den Berg, Jada Snikkers en Noa Reijmers hadden zich hiervoor geplaatst.

Op 4 juni Open Zuid-Hollandse kampioenschappen turnen heren in Bergschenhoek met goud voor Jayden Paton (benjamin-tal.div.), Kenji Paizs (instap-tal.div.), Mitchel de Haas (pupil-tal.div.), Soulaiman Tajjiou (instap-2de div.), Koen Kappetijn (jun-I-2de div.), Thomas van der Helm (jun.-I-1ste div.) Thomas Kok (jun.II-2de div.), Dyon Purperhart (jun.II-1ste div.) en Bart de Ruiter (senior-2de div.). Zilver was er voor Jonah Sluimer (jeugd-3de div.), Damian Scheper (jun.I-2de div.), Rens Hoofs (jun.-II-2de div.). Het brons ging naar Ruben Reedijk (jeugd-3de div.), Tim Blaauwkamp (jun.I-2de div.), Jordy Hagestein (jun.II-2de div), Luuk van Waaij (jun.I-2de div.). Tot slot een medaille voor de vierde plaats voor Jelle van der Zouwen (jeugd-3de div.)

Op 4 juni de Haagse Bosan Cup – Den Haag – turnen dames. Instap-N2 Esmee Snijder – brug 2de, sprong 3de. Pupil-1-N3 Anouk Tieman – balk 1ste, vloer 1ste, Sydney van der Burg – brug 1ste. Pupil-2-N3 Suzanne van Alebeek – allround 1ste, brug 2de, balk 1ste, Anna Rosmulder – Allround 2de, brug 1ste, Milou van Schijndel sprong 3de, vloer 2de, Jeugd-1-N4 Naomi van Vliet – allround 1ste, brug 1ste, balk 2de, vloer 3de, Jeugd-2-div.3 Faye Bax – allround 2de, sprong 1ste, balk 2de, vloer 3de, Joan Kouwenhoven – sprong 3de3, vloer 3de, Junior-div.3 Marit Kooiman – brug 2de, Senior div.3 Milou Antheunisse – allround 2de, sprong 2de, brug 2de, vloer 1ste, Senior-Div.4 Suzanne Kunsel – brug 2de, vloer 2de, Denise Leyten – Sprong 3de, Lisa Schouten – brug 3de.

Op 4 en 5 juni NK voor TD in Tilburg met: Melanie Stout (Nederlands Kampioen instap N1), Julia Dekkers, Vicky Vercauteren, Eline Bickel, Caitlin van de Graaf en Deandra de Camps (Nederlands Kampioen jeugd). Aan de toestelfinales op 5 juni werd deelgenomen door Melanie Stout (tweede op vloer), Desiree Storm, Vicky Vercauteren (derde op brug), Caitlyn de Graaf en Deandra de Camps (zilver op brug en goud op balk).

Op 4 en 5 juni schreef O&O weer geschiedenis: maar liefst 2 deelnemers aan de Jeugd Europese Kampioenschappen in Bern. Alex Klinkenberg bij de jongens-heren en Naomi Visser bij de meisjes-dames. Naomi presteerde prima door zich te plaatsen voor de toestelfinale op vloer.

Op 5 juni de onderdeelfinales A voor Estee Kraaijeveld met touw en bal

Op 11 juni in Zwijndrecht de finale van de turncompetitie TD keuze oefenstof. O&O-4 bestaande uit de turnsters Faye Bax, Inge Nederhof, Joan Kouwenhoven, Marit Kooiman, Milou Antheunisse, Sabrina Weijer werd kampioen. O & O-3 samengesteld met Bo Lodder, Jaimy Hop, Karin Hoekstra, Leanne Barendrecht, Manon Verboom, Robin Vos, Suzanne Kunsel kwam als derde uit de strijd. In Ridderkerk werd de verplichte oefenstof verwerkt. Ook hierbij in de prijzen. O & O-3 met de turnsters Femke Konijnenburg, Yousra Azouagh, Merel Kerkhof, Raiza de Camps, Serra Potters, Sienna de Ruiter pakte het zilver.

Op 11 en 12 juni NK voor TH in Alphen a/d Rijn met Dennis Swinkels (Nederlands Kampioen 1e div jeugd, goud op ringen, zilver op brug en vloer, brons op rek en voltige), Thomas Kok (Nederlands Kampioen 2e div. jr II), Dyon Purperhart (2e 1e div. jr. II, goud op voltige en ringen, zilver op vloer en brug en brons op sprong), Daniël Qualm (2e 2e div. instap, goud op vloer en sprong en zilver op rek), Damian Scheper (2e 2e div. jr. I), Soulaiman Tajjiou (3e 2e div. instap, goud op brug en rek), Luuk van Waaij (3e 2e div. jr. I, Goud op rek), Bart de Ruiter (3e 2e div. sr, goud op vloer, voltige en brug en brons op rek), Damian Manneken (3e op brug), Rens Hoofs (goud op ringen en zilver op brug), Jordy Hagestein (zilver op sprong), Gijs Franken ( goud op ringen en brug en zilver op vloer), Mitchel de Haas ( brons op sprong), Thomas van der Helm (zilver op sprong), Erik Gál (brons op ringen), Tim Blaauwkamp (goud op vloer), Jelle van der Zouwen (brons op vloer, sprong en rek), Ian Wever ( brons op voltige), Leon van der Wel (goud op ringen). Ook hebben zich geplaatste: Koen Kappetijn, Ruben Reedijk en Kevin van Sonsbeek.

Op 18 juni vinden de individuele Rayonkampioenschappen turnen dames plaats in Hendrik Ido Ambacht. Junior-D Elianne Stehouwer 3de, Pupil-2-D1 Raiza de Camps 3de, Pre-instap-2D1 Marit van Efferen, 1ste, Pupil-1-D1 Morgan van Kriekingen 1ste, Jeugd-2F, Day Grinuva 2de, Pre-instap-2-N2 Emily Baartman 2de, Suzanne Esmeijer 3de, Senior-D Suzanne Kunsel 3de, Junior-E Leanne Barendrecht 1ste, Sarah den Otter 3de

Op 25 en 26 juni: In Rotterdam Ahoy zijn de Nederlandse Kampioenschappen TH, TD en RG. Hierbij werd 15 x goud, 10 x zilver en 6 x brons behaald. Bij de jongens/heren kwamen deze resultaten op naam van: Jordi Hagenaar( cat. jeugd erediv. Nederlands Kampioen allround en goud op vloer, ringen, sprong, brug en rek en een bons op voltige), Bart Deurloo (cat. erediv. Sr  Nederlands Kampioen allround en goud op voltige en rek), Frank Rijken (erediv. Sr. 3e allround en goud op brug, zilver op vloer en brons op ringen en rek), Martijn de Veer (erediv. Jeugd 2de  allround en zilver op sprong en rek en brons op vloer), Wesley de Haas (jr. I goud op sprong en zilver op ringen), Luuk Huernink (erediv. Jr. I brons op voltige), Bradley Noordzij (erediv. Jr. II goud op ringen), Anthony van Assche (erediv. Sr. Goud op ringen), Boudewijn de Vries (erediv. Sr. Zilver op brug en rek), Ook geplaatst hebben zich: Bas Vuik, Jarien Fokkens, Alex Klinkenberg, Jens van der Hem, Thijs Oosterling, Miesjel van Rooij en Karl Kosztka.

Bij de afdeling ritmische gymnastiek was er zilver voor de bal- en de hoepeloefening van de groep junioren AB (Fenne Dijkstra, Mea Dijkstra, Cheryl v.d. Perk, Tessa v.d. Bergh, Ilse van Dam en Tessa de Vroomen. Verder hadden zich geplaatst Estée Kraaijeveld (junior-A), Groeps senior A/B met hoep/knots plus keuze materiaal hoepel, groeps pre-junior met hoepel en trio Jada, Manon, Larissa met hoepel.

Tenslotte de resultaten bij de meisjes/dames toestelturnen: een 3de plaats voor Naomi Visser in de categorie erediv. Jr. allround en goud op vloer. Melanie Stout maakte deel uit van het team Zuid Holland en werd met dit            districtsteam Nederlands Kampioen.

Dit weekend werd in de Ahoy gelijktijdig de Dutch Open gehouden. Bart Deurloo eiste allround het goud op, evenals op de onderdelen rek en voltige. Boudewijn de Vries pakte het brons op rek.

Op 9 juli werd in Heerenveen de 2de kwalificatiewedstrijd voor de Olympische Spelen verwerkt. Bart Deurloo kwam als eerste uit de strijd. Frank Rijken bezette de tweede plaats.

Van 25 juli t/m 15 augustus waren Bart Deurloo en Frank Rijken in Rio de Janeiro – Brazilië voor deelname aan de Olympische Spelen. Zij turnden in het nationale team en werden met het team tiende. Individueel werd 33ste en Bart 14de. Met deze 14de plaats drong Bart door tot de allround-finale waar hij eindigde op de 15de plaats

Op 15 oktober is er voor Lente Zwaal met Jong Oranje de Sissi Cup in Salzburg (Oostenrijk).

Omdat Nederland te klein is om een turncompetitie op eredivisieniveau op te zetten voor de senior mannen, draaien een aantal O&O turners op uitnodiging mee in de Duitse competitie. Axel Quist komt uit voor het turnteam Linden uit Linden in de 3de Liga. Anthony van Assche vertegenwoordigt TZ-Bochum uit Bochum in de 2e Liga, Bart Deurloo zet zijn krachten in voor TV-Wetsgau uit Schwabisch e Gmnund in de 1ste Liga en Boudewijn de Vries turnt voor KTV-Koblenz uit Koblenz in de 2e Liga.

Op 29 en 30 oktober werd ook dit jaar de Wase Gym Cup gehouden in het Belgische Melsele met deelnemers uit diverse landen. O&O deed mee met een jeugdteam bestaande uit Jarien Fokkens, Martijn de Veer, Pelle Klement en Jordi Hagenaar en eindigde met dit team op de tweede plaats. Individueel eindigde Jordi als derde. Martijn en Jordi mochten ook nog uitkomen in de toestelfinale op sprong (Jordi brons) en voor Jordi was er ook nog een toestelfinale op vloer (brons) en voltige (goud)

Op 2 november ging Bart Deurloo naar het internationale toernooi “Memorial Arthur Gander”in het Zwitserse Chiasso. Bart turnde hier een vierkamp en wist knap het zilver te veroveren. Aansluitend reisde hij naar Zurich om op 6 november met samen met Eythora Thorsdottir het Nederlandse Team vormde om deel te nemen aan de Swiss Cup. Het team eindigde op de negende plaats.

Van 3 t/m 5 november maken Wesley de Haas en Jordi Hagenaar deel uit van het team dat namens Nederland wordt afgevaardigd naar de in Wallisellen (Zwitserland) gehouden jeugdinterland (de Friendly U 16 match) tussen Zwitserland, België, Roemenie en Nederland.

Op 5 november is er in Waspik een kwalificatiewedstrijd teams TD. Met een vierde plaats drong het team tot het Nederlands kampioenschap

Op 12 en 13 november in Bergschenhoek een kwalificatiewedstrijd turnen heren voor de nationale team cup. We wisten ons te plaatsen met zes teams.

Op 13 november heeft de meisjes-/damesselectie in Breda deelgenomen aan de Turn Totaal Breda Cup. Het resultaat was: 11 x goud, 6 x zilver en 5 x brons.

Op 19 november vond het Nederlands Kampioenschap voor clubteams voor meisjes en dames plaats in Hoofddorp. In de B-categorie was het zilver voor het O&O team bestaande uit Esmée van Geldorp, Desiree Storm, Renate van ’t Hof, Sabrina Weijer en Liz Gelderblom. Eredivisie turnster Naomi Visser behaalde zilver met team van De Hazenkamp uit Nijmegen.

Ook op 19 november turnde Axel Quist zijn allerlaatste wedstrijd. Dit was een wedstrijd in de Duitse Bundesliga. Axel sloot zijn actieve carrière als turner af met een prachtige overwinning zowel met het team als individueel.

Van 25 t/m 27 november hebben Jordi Hagenaar, Martijn de Veer, Pelle Klement en Wesley de Haas deelgenomen aan de Austrian Future Cup in het Oostenrijkse Linz. Individueel eindigde Jordi op een verdienstelijke vierde plaats

In het weekend van 26 en 27 november organiseerden wij de Nationale Titelstrijd voor clubteams. Onze jongens nivo 4 (Thijs Oosterling, Bart de Ruiter, Luuk Huernink, Dyon Purperhart en Jens van der Helm) zijn Nederlands Kampioen geworden. De jeugdige turners nivo 10 (Frank Scheffer, Soulaiman Tajjiou, Jayden Paton, Daniel Qualm en Salaheddine Benchiki) wisten het brons te veroveren, evenals het samengestelde team (Damian Manneken, Luuk van Waaij, Koen Kappetijn en Damian Scheper).

Ook dit weekend van 26 en 27 november heeft Naomi Visser in Charleroi – België deelgenomen aan het internationale toernooi “Topgym “. Naomi werd individueel tweede.

Op 26 november vond in Rotterdam de 1ste plaatsingswedstrijd district turnen dames 2e divisie plaats.

Op 27 november wordt deelgenomen aan het GVB-toernooi in Barendrecht met een ware prijzenregen voor de O&O-turnsters. Goud was er voor Melanie Stout (pupillen1), zilver voor Christina Lorsé (instappers), Desiree Storm (junior-categorie), Suzanne van Alebeek (3e div jeugd-1-N4) en Milou Antheunisse (senioren) en tenslotte nog brons voor Liz Gelderblom (juniorcategorie) en Ilse Standhardt (pupil-1-N3), Yulia Asakura (pup.2-N1)

Op 4 december was de eerste Jong Talenten Wedstrijd met 7 O&O turnsters. Een 2e plaats was er voor Lucy Verwaard en Kiki Fabri wist 1ste op vloer te worden.

Op 10 december weer een interland voor Lente Zwaal met Jong Oranje RG. Dit keer in Luxemburg de Luxembourg Cup. De groep wist mooi 3e te worden.

Op 17 december was de eerste plaatsingswedstrijd voor de Nederlandse Kampioenschappen voor de turnsters 3e divisie in Hellevoetsluis. Goud was er voor Ilse Standhardt in de klasse pupil-1-N3, voor Milou van Schijndel bij de jeugd-N4 en voor Milou Antheunisse bij de senioren. Zilver was er voor Anouk Tieman bij de pupillen-2-N3.

En dan nu de DEMONSTRATIE

We beginnen op 31 januari deelname van onze jazzafdeling aan Showtime Drunen.

Op 9 april hadden we weer een Turnshow.

Op 3 september werden er demo’s verzorgd op de sportmarkt in winkelcentrum Walburg.

Op 28 september verzorgt de RG-selectie een demo bij de huldiging van de Olympiagangers door de gemeente Zwijndrecht

Wat betreft de NEVENAKTIVITEITEN begonnen we dit jaar met de nieuwjaarsreceptie op 9 januari, waar o.a. aandacht werd besteed aan de volgende jubilarissen: 50 jaar lid: Coby Kalis, Ina Breur en Ronald Dingemanse, 40 jaar lid: Enrico Visser, 25 jaar lid: Henny de Boer, Josien Kriessels, Anita Schilder, Carla van der Slot, Dina van Sliedregt, Sophie van Dorp, Ilse Teirlinck.

Op 3 maart vond de algemene ledenvergadering plaats.

Op 12 maart werd er hard gewerkt door een aantal vrijwilligers in het kader van NL-Doet.

Op 24 maart verzorgde de barcommissie een Paasbrunch voor de seniorgrepen.

Op 25 juni was er weer diplomagymmen waarbij de 70 deelnemende kleuters een beweegdiploma konden behalen.

Gedurende het hele seizoen verzorgen onze trainers ook nu weer een aantal lessen in de turnhal voor leerlingen van de sportklassen van Develsteincollege en Walburgcollege.

Ook werden er diverse workshops verzorgd binnen het onderwijs.

Op 16 april de voorjaarsrommelmarkt in en rond de Turnhal met de mooie opbrengst van een kleine € 650,00.

Op 23 april organiseerde de Jeugd-aktiviteiten-commissie een gezellig drukke filmavond, waaraan de uitslag van de kleurwedstrijd die gestart was tijdens de turnshow was gekoppeld.

Op 18 mei werd een bootcampbaan geopend in het gebied Hooge Nesse. Aan de realisatie hiervan heeft ook O&O meegewerkt.

Van 31 mei t/m 3 juni lopen we ook weer mee met de Avondvierdaagse.

Op 2 juli organiseerde de JAC een gezellige “Sterrenslag” voor alle jeugdleden, vriendjes en vriendinnetjes tussen de 5 en 12 jaar.

Eind augustus begin september vonden tal van fotosessies plaats voor een groot verenigingsfotoboek, gesponsord en verzorgd door de Jumbo

Op 1 september organiseerden wij in de kantine een AED-cursus

Op 3 september waren we present op de sportmarkt in winkelcentrum Walburg, met demo’s en een promotieteam.

Op 10 september organiseerde de werkgroep RG een instuif ritmische gymnastiek.

In de week van 17 september sluiten we weer aan bij de Nationale Sportweek door de traditionele vrienden- en vriendinnenweek te organiseren. Ook een openhuis voor alle overige groepen

Op 17 september weer de jaarlijkse verenigingsselectietest.

Op 17 september waren we ook present bij de Vivera-verenigingsmarkt in het Hart van Meerdervoort.

Op 22 september vierden we 60 jaar dames- en herengym bij O&O met een feestelijke doe- en informatieavond.

Dan 24 september: ook dit keer werd het pannenkoekenfeest voor de kleuters gekoppeld aan de jaarlijkse peuter- kleuterinstuif. Verdeeld over 3 groepen namen hieraan ca. 110 kinderen deel.

Op 1 oktober ging ook bij O&O de Grote Club Actie van start met dit jaar de mooie opbrengst van € …..

In oktober organiseerden wij weer ouderavonden voor de selectieleden, die druk bezocht werden.

Op 18 oktober organiseerden we in de hal een Dans- en Springinstuif met een meer dan mooie opkomst. kinderen van groep 3-4-5 en. uit groep 6-7-8 van de basisschool.

Op 29 oktober was er weer een filmavond voor onze jeugdleden, georganiseerd door de jeugdcommissie.

Op 19 november weer de halfjaarlijkse rommelmarkt met een opbrengst van maar liefst € 776,00.

Op 26 november organiseert de jeugdcommissie weer het Sinterklaasfeest voor 130 jeugdleden t/m 8 jaar.

Op 10 december vindt de jaarlijkse finalistenhuldiging plaats. Maar liefst 116 turnster, turners, gymnastes hebben dit jaar een finale behaald. De prijzen werden dit jaar uitgereikt door wethouder Aaike Kamsteeg. Dit jaar waren de titels als volgt verdeeld: Sportman: Bart de Ruiter, Sportvrouw turnen: Naomi Visser, Sportvrouw Ritmische Gymnastiek: Estée Kraaijeveld. Sporttalent turnen heren: Gijs Franken, Sporttalent turnen dames: Melanie Stout, Sporttalent Ritmische Gymnastiek: Lente Zwaal. De aanmoedigingsprijs turnen heren ging naar Jens van Eijk, die voor turnen dames naar Nova de Winter en voor ritmische gymnastiek naar Caithlynn Bezemer. De all-over-titel Superstar was voor Jordi Hagenaar. Sportploeg werd het team nivo 4 turnen heren bestaande uit Bart de Ruiter, Dyon Purperhart, Jens van der Helm, Luuk Huernink en Thijs Oosterling.

Op 16 december was er een Kerstborrel voor de seniorleden.

Op 17 december organiseert de Jeugdcommissie weer een Kerstgala voor 70 kinderen.

Door het jaar heen werden diverse verjaardagsfeestjes georganiseerd

En dan heb ik nu nog wat ALGEMENE INFORMATIE

Ook dit jaar de mogelijkheid individuele gesprekken aan te vragen met één of meerdere bestuursleden. Hier wordt beperkt gebruik van gemaakt.

Op 15 januari vond de sporthuldiging van de Gemeente Zwijndrecht plaats. Voor sportman waren Axel Quist en Bart Deurloo genomineerd. Bart werd gekozen tot sportman. In de categorie Sporttalent waren Estee Kraaijeveld en Jordi Hagenaar genomineerd. Ook in de categorie Breedtesport dames hadden we een genomineerde: Milou Antheunisse. Tenslotte was het O&O jeugdteam NTC genomineerd in de categorie Jeugdteams

Op 13 april heeft Naomi Visser zich knap weten te plaatsen voor het jeugd EK traject.

Op 28 september huldigde de gemeente de deelnemers aan de Olympische en Paralympische spelen, waaronder dus ‘onze’ Bart Deurloo en Frank Rijken. De afdeling RG was uitgenodigd om een demo te verzorgen.

Lente Zwaal maakt nog deel uit van de RG-Jong-Oranje-groep.

Naomi Visser maakte ook dit jaar deel uit van de Jong Oranje Selectie. Ook Melanie Stout werd – ondanks dat ze nog een jaartje te jong is, toegelaten tot deze selectie.

Alex Klinkenberg, Bradley Noordzij en Wesley de Haas maken deel uit de Jong Oranje bij de heren.

In de Oranje Talent selectie zitten: Martijn de Veer, Jarien Fokkens, Jordi Hagenaar en Bas Vuik.

Van het Oranje Jong Talent team maken deel uit: Mitchel de Haas en Gijs Franken.

In het Oranje Team senioren zitten Anthony van Assche, Bart Deurloo, Karl Kosztka, Frank Rijken en Boudewijn de Vries.

De technische leiding, juryleden, verenigingsleden en bestuursleden hebben deelgenomen aan vele door de KNGU, regio, gemeente en vereniging georganiseerde technische dagen, cursussen, studiedagen, vergaderingen, besprekingen, thema-avonden, instructies, bijscholingen e.d.

Namens O&O heeft Liesbeth Jonkergouw zitting in de agendacommissie van het SportPlatform.

Joop Visser heeft zitting in de productgroep turnen heren van het district Zuid-Holland

Monique Verboom en Karin Oostdijk maken deel uit van het Rayon Dordrecht turnen dames.

Ans Meerdink zorgt voor de declaratieverwerking

De nieuwsbrief voor de leden wordt maandelijks door Astrid van Cappellen gemaakt en de nieuwsbrief voor ons kader maakt Esther Stoop.

De jeugd-aktiviteiten-commissie bestaat uit: Celesta de Wit, Joyce van Cappellen, Koen Kappetijn, Larissa de Boer, Linda van Middelkoop, Paul de Jongh, Paul Vermeulen, Stephanie de Geus, en Stephanie van Cappellen.

De sponsorcommissie wordt gevormd door Hans Oosterling, Wim Vermeulen en Marc van Alebeek.

In de commissie turnshow die zich bezig houdt met het artistieke gedeelte hebben zitting: André Niessen, Bert v.d. Linden, Joop Visser en Ronald Dingemanse.

De afdeling RG wordt bijgestaan door de werkgroep RG bestaande uit Anita Schoonbeek, Marianne Dijkstra, N. van der Perk, Ramona Stook, Sandra Winkster, Stephanie Schoonbeek en Ursula Kleinhuis.

De werkgroep TD 3e, 4e en 5e divisie bestaat uit Esther Kooiman, Karin Oostdijk, Karlijn Overgaauw, Kim Kouwenhoven, Mariëlle van Alebeek, Monique Verboom, Petra den Otter en Sandra Rozenberg.

De keuken/cateringwerkzaamheden worden verzorgd door de barcommissie, bestaande uit Margreet van Waveren bijgestaan door Geertje Visser en Ineke Mol.

De notulen bij o.a. de bestuursvergaderingen worden gemaakt door Liesbeth Jonkergouw.

Esther Stoop is vertrouwenspersoon.

De herenwedstrijden worden georganiseerd door Hanny Vermeulen, Joop Visser, Marcel Geurts, Miranda Oosterling en Richard Statie.

Momenteel hebben we 1001 leden hebben, tegenover 985 vorig jaar. Dat zijn er dus 16 meer.

En dan wil ik natuurlijk niet nalaten iedereen die zich vrijwillig voor onze vereniging heeft ingezet hiervoor heel hartelijk te bedanken!

Rest mij nog de samenstelling van het bestuur in 2016:

Pauline den Hartog                                voorzitter

Ton Poots                                            penningmeester

Joop Visser                                          2e secretaris

Marianne Dijkstra                                 bestuurslid namens de afdeling RG

Esmeralda de Camps                            bestuurslid namens de afdeling TD

Marc van Alebeek                                 bestuurslid namens de sponsorcommissie

en ikzelf (Nel Kortman-Bakker)               secretaris

 

Zwijndrecht, februari 2017/nk 

Jaarverslag 2014

 

Samenvatting van het jaarverslag van het secretariaat van Gymnastiekvereniging O&O over 2014.

 

Er is ook dit verenigingsjaar weer heel veel gebeurd. Het complete jaarverslag beslaat 9 A-viertjes maar dat zal ik u besparen. Op verzoek heb ik het verslag nog meer ingekort dan vorig jaar, door geen wedstrijduitslagen van de finales te noemen, maar deze als bijlage aan deze samenvatting toe te voegen. Dit voorleesverslag wordt ook gepubliceerd op de site www.o-en-o-zwijndrecht.nl.

Het complete verslag kan uiteraard opgevraagd worden bij het secretariaat.

Daar gaan we dan:

De afdeling turnen dames, turnen heren en ritmische gymnastiek hebben via regiowedstrijden, voor- en plaatsingswedstrijden deelgenomen aan landelijke finales c.q. Nederlandse Kampioenschappen. Ook door de jazz-dames was er deelname aan wedstrijden.

Hoewel ik dus niet alle wedstrijden noem, zijn er natuurlijk altijd uitzonderingen.

Er werd deelgenomen aan diverse internationale toernooien, World Cups en EK- of WK kwalificatiewedstrijden door de afdeling turnen heren, waarvan uitgebreid verslag in het totale jaarverslag. Wel speciaal wil ik noemen deelname door Bart Deurloo aan de Europese Kampioenschappen in Sofia. Met het Nationale Herenteam heeft Bart geschiedenis geschreven. Voor het eerst in de geschiedenis hebben de Oranjeturners zich weten te plaatsen voor een teamfinale. Bart was daarbij de enige Oranjeturner die een volledige meerkamp heeft geturnd, waarbij hij in de individuele rangschikking op een derde plaats eindigde. Helaas voor Bart werd in Sofia geen meerkampfinale geturnd. Dezelfde reis naar Bulgarije werd gemaakt door Frank Rijken die zich geplaatst had voor de Jeugd Europese Kampioenschappen. Frank wist hier beslag te leggen op een finaleplaats in de meerkampfinale en de toestelfinale op brug.

Boudewijn de Vries en Anthony van Assche namen deel aan de Wereld Kampioenschappen in Nanning (China), waarbij Nederland als team op de 18de plaats eindigde. Hiermee is de eerste horde richting Olympische Spelen in Rio genomen.

Naast wedstrijden zijn er uiteraard ook nog andere verenigingsactiviteiten die ik wil noemen, zoals de demo’s verzorgd door diverse afdelingen. 

Tijdens de nieuwjaarsreceptie was er aandacht voor de jubilarissen: 25 jaar lid waren de dames Joke Baarda, Rianda Westerlaken, Paula Tubbing, Lia de Miranda, Monique de Winter en Karlijn Overgaauw. Ook 25 jaar lid was Remon Rooij. 40 jaar lid waren Tony Bisschop, Anneke van Vlaardingen en Marc Leurs. Verder hadden we ook nog 2 jubilarissen die O&O 60 jaar trouw zijn gebleven: Wil in ’t Veld en Nel Kortman. Wil werd tijdens deze vergadering genoemd tot erelid van de vereniging.

Heel veel werk werd verzet door de diverse commissies en werkgroepen. Ik doe een greep uit de diverse activiteiten: zo waren er filmavonden voor de jeugd, rommelmarkten, buffetten voor de seniorafdelingen, een sterrenslag, peuter- en kleuterinstuif en een Kerstgala. Natuurlijk mag ik de klussers niet vergeten. Zij zorgen dat alle laatste klusjes nog gedaan worden in de hal en zorgen dat reparaties waar nodig uitgevoerd worden.

Er werd deelgenomen aan diverse cursussen en bijscholingen en heeft O&O afvaardiging in diverse productgroepen en commissies van het District en de KNGU. Een compleet overzicht van commissies en werkgroepen staat in het uitgebreide verslag.

Opname van zowel turners als turnsters in de diverse Nationale selecties maken dat we ook hier trots op kunnen zijn. Nieuw is dat binnen de afdeling Estee Kraaijeveld deel uitmaakt van de groep die probeert zich te plaatsen voor de Europese Kampioenschappen in Minsk van 2015.

Rest me nog u te melden dat we momenteel 983 leden hebben tegenover 940 vorig jaar. Dus 43 meer!

Naar mijn mening is het nu toch niet meer verder in te korten. Mocht u nu vinden dat er meer uitslagen en/of namen genoemd moeten worden in deze samenvatting, laat het dan aub weten zodat ik volgend jaar weer kan aanpassen.

Dank u wel.

Bijlage bij het verkorte jaarverslag.

In deze bijlage de uitslagen van o.a. finales en Nederlandse Kampioenschappen. De overige wedstrijduitslagen staan in het complete jaarverslag.

Op 11 januari werden de Regiokampioenschappen RG georganiseerd in Spijkenisse, met een 3e plaats voor Lente Zwaal (benjamin) met haar oefening zonder gereedschap, een 2e plaats voor het duo Faya van Berkel/Lente met hun touwcompositie en een 1e plaats voor Tessa de Vroomen (pre-jr).

Ook op 11 januari in Amsterdam de districtskampioenschappen turnen dames 1ste divisie met een 3e plaats voor Desiree Storm (jeugd-1) en een 2e plaats voor Faye Boorsma (jeugd-2).

Op 18 januari ook in Amsterdam de districtskampioenschappen turnen dames 2e divisie met een 2e plaats voor Deandra de Camps (pupil-2).

Ook op 18 januari Districtskampioenschappen turnen heren in Alphen a/d Rijn. De O&O-mannen wisten beslag te leggen op maar liefst 4 districtstitels. Deze waren voor Jordi Hagenaar (pupil talentdiv), Martijn v.d. Veer (pupil 1ste div), Sjoerd van Veldhuizen (jeugd erediv) en Dyon Purperhart (jr 1ste div). 3 zilveren medailles gingen naar Mitchel de Haas (instap 1ste div), Dennis Swinkels (pupil 1ste div) en Gijs Peters (jeugd erediv.). Tenslotte nog 5 bronzen medailles voor Jarien Fokkens (pupil 1ste div), Kevin van Sonsbeek (jeugd 3de div), Rens Hoofs (jr 3de div), Luuk Huernink (jeugd 1ste div) en Thomas Kok (jr 2de div).

Op 22 maart waren er districtskampioenschappen TD in Amsterdam met een 1e plaats voor Cynthia Kroon in de cat. sr. 3e div.

Van 26 t/m 28 maart nemen Bart Deurloo en Anthony van Assche deel aan de World Challenge Cup in Doha. Zij worden begeleid door Jeroen Jacobs.

29 en 30 maart gaan Boudewijn de Vries, Karl Kosztka en Melvin Ornek naar het International Tournament Gymsport in Anadia (Portugal). Boudewijn werd hier 1ste op voltige en 3e op rek. Melvin 2de op voltige en 3e op brug. Karl tenslotte wist 1ste te worden op rek.

Van 4-6 april ging Frank Rijken naar Berlijn om deel te nemen aan een internationaal toernooi: de Junior Team Cup. In het individuele klassement eindigde Frank als beste Nederlandse deelnemer. Op het onderdeel rek werd Frank met 72 deelnemers 3de.

Van 18-20 april nam Bart Deurloo deel aan de World Challenge Cup 2014 in Slovenië (Ljubljana) en wist bij de rekfinale als 2e te eindigen.

Van 25 t/m 27 april neemt Frank Rijken met het team Nederland deel aan een interland in Gent.

Ter voorbereiding op de Jeugd Europese Kampioenschappen in Sofia turnt Frank Rijken op 3 mei een testwedstrijd in Den Bosch.

Op 10 mei zijn de Districtskampioenschappen TD 4e divisie in Amsterdam, met als resultaat een 1ste plaats voor Sabrina Weijer en een 2e plaats voor Milou Antheunisse in de categorie senioren D.

Op 10 mei organiseerde de werkgroep RG de landelijke finale C-nivo in Hendrik-Ido-Ambacht. Hiervoor hebben zich geplaatst: Merel den Heeten (pre-junior C), Celeste Kniestedt (pre-junior-C), Amy Koedoot (benjamin C), Marit Parel (benjamin C) en Rosalie v.d. Berg (benjamin C). Bij de duo’s werd Amy 2e samen met Rosalie en bij haar tweede optreden werd ze 3e samen met Marit.

Op 18 mei werden in Dordrecht de Nederlandse Kampioenschappen ritmische gymnastiek B georganiseerd met een 2e plaats voor Tessa de Vroomen bij de prejunioren

Ook op 18 mei Nederlandse Kampioenschappen, maar dan voor TD in Waalwijk. Hier was in de cat. 3de div. pupil -2-N3 een 2de plaats voor Liz Gelderblom en een derde voor Fay Bax.

Van 18 t/m 25 mei gaat Bart Deurloo samen met zijn trainer/coach Jeroen Jacobs naar Sofia (Bulgarije) om deel te nemen aan de Europese Kampioenschappen. Met het Nationale herenteam heeft Bart geschiedenis geschreven. Voor het eerst in de geschiedenis hebben de Oranjeturners zich weten te plaatsen voor een teamfinale. Bart was de enige Oranjeturner van het team die een volledige meerkamp heeft geturnd, waarbij hij in de individuele rangschikking op een derde plaats eindigde. Helaas voor Bart werd in Sofia geen meerkampfinale geturnd. Dezelfde reis naar Bulgarije wordt gemaakt door Frank Rijken, die zich geplaatst heeft voor de Jeugd Europese Kampioenschappen. Frank wist hier beslag te leggen op een finaleplaats in de meerkampfinale en de toestelfinale op brug.

Op 24 en 25 mei was het NK voor de jongens/heren 1e, 2e en 3e divisie in Utrecht.

In de cat. instap 1e div. werd Frank Scheper 1e op sprong en Mitchel de Haas 3e op ringen.

In de cat. pupil 1e div. werd Martijn de Veer 2e in de meerkamp, op vloer, sprong en rek. Hij werd 1e met zijn brugoefening en op ringen. Dennis Swinkels werd 1e op voltige en 3e op sprong. Luuk Huernink behaalde bij de meerkamp de 2e plaats en werd 1e op voltige, ringen, brug en rek. Tem Feddema werd in deze categorie 2e op ringen en 3e op sprong. Bij de junioren I 3e divisie was er een 3e plaats voor Rens Hoofs.

Op 30 en 31 mei wordt in Ridderkerk de finale van de turncompetitie turnen meisjes/dames georganiseerd. De meisjes in de categorie senior weden 1ste en de meisjes verplichte oefenstof behaalden de 3de plaats.

Op 14 en 15 juni waren in Hoofddorp de Bondskampioenschappen TD in Hoofddorp. In de categorie Jeugd N2 1e div. werd Desiree Storm 2de bij de meerkamp en plaatste zij zich voor de toestelfinale op de onderdelen brug, sprong en balk. Op dit laatste onderdeel werd Desiree Nederlands Kampioen.

In de categorie jeugd 1ste div. hebben Bridget Hogeweg en Faye Boorsma zich geplaatst voor de finale meerkamp, waarbij Faye een plaatsje voor de toestelfinale veroverde op vloer, brug, balk en sprong. Op dit laatste onderdeel werd zij 3de.

21 en 22 juni: In Rotterdam Ahoy zijn de Nederlandse Kampioenschappen TH, TD en RG.

-       De afdeling RG behaalde de volgende resultaten: Bij de benjamins B duo’s hadden zich geplaatst de duo’s Olivera Stepanov/Larissa den Otter en Lente Zwaal/Faja van Berkel. Dit laatste duo werd 2e met touw en 1ste, dus Nederlands Kampioen met hoepel. Bij de prejunioren B duo’s plaatsten zich Mea Dijkstra/Ilse van Dam, Tessa van den Bergh/Tessa de Vroomen en Fenne Dijkstra/Ji-Lan van Andel. Gedeeld 2e met lint werden Mea/Ilse en de twee Tessa’s. Dit laatste duo werd ook nog 3e met touw. Bij de benjamins A individueel plaatste zich Lente Zwaal en bij de junioren A individueel Estee Kraaijeveld. De junioren groep, bestaande uit Noa Reijmers, Isa van Andel, Celine van Wassenhove, Lynn Stok, Mirjana Urosevic en Estee Kraaijeveld behaalde een 3e plaats met hoepel/lint. De prejunioren B groep 1 bestaande uit Tessa v.d. Berg, Tessa de Vroomen, Cheryl v.d. Perk en Fenne Dijkstra zijn 3e geworden met hoepel/lint. De prejunioren B groep 2 ( Jil-Lan van Andel, Ilse van Dam, Mea Dijkstra en Merel den Heeten) en groep 3 (Lente Zwaal, Faja van Berkel, Larissa den Otter, Manoe van Berkel en Iris Mallon) viel buiten de medailles.

-       Bij de heren werden de volgende resultaten geboekt: 16 x goud, 10 x zilver en 9 x brons was er voor de volgende turners:

Nationaal kampioen in de meerkamp bij de senioren van de eredivisie werd Bart Deurloo. In de toestelfinales legde Bart nog beslag op het goud bij voltige en liet hij zich het zilver omhangen bij brug en rek. In de meerkamp was het brons voor Boudewijn de Vries. Bij de toestelfinales in deze categorie was het goud op ringen en brons op rek voor Karl Kosztka, terwijl Anthony van Assche zilver behaalde op voltige en ringen. Frank Rijken kwam uit in de junior-II-klasse en werd meerkampkampioen. In de toestelfinales werd hij kampioen op de onderdelen vloer, brug en ringen terwijl hij op voltige 2de werd. Jordi Hagenaar pakte de meerkamptitel bij de pupillen in de talentendivisie. Bovendien werd hij 1ste op voltige, ringen en rek en 2de op vloer en brug. In de jeugdcategorie van de eredivisie veroverde Martin Mange goud op voltige, zilver op brug en brons op ringen. Bradley Noordzij had goud op ringen, zilver op rek en brons op vloer. Gijs Peeters werd 1ste op spring en 3de op rek. Tenslotte verdiende Sjoerd van Veldhuizen brons op voltige en Wesley de Haas op sprong. Dyon Purperhart kwam uit in de junior-I klasse van de 1ste divisie. Hij werd Ned. Kamp. Op voltige en werd 3de op ringen. Remy Makram kwam uit bij de junioren-II van de 1ste divisie en pakte de titel op brug en werd 3de op voltige. Gijs Franken wist in de benjamincategorie van de talentendivisie door te dringen tot de finale en eindigde als 2de op het erepodium.

-       Bij het meisjes/dames toestelturnen schreef Naomi Visser clubgeschiedenis door als eerste in de 95-jarige clubhistorie door te dringen tot een Nederlands Kampioenschap eredivisie. Ze behaalde heel knap brons op de meerkamp en in de toestelfinale brons op vloer, brug en balk.

Op 27 en 28 juni vinden de individuele Rayonkampioenschappen turnen dames plaats in de Hendrik-Ido-Ambacht. In de diverse categorieën werden de volgende resultaten behaald:

1e werden Milou Antheunisse (cat. Sr.D), Lieke Verploegh (cat. pre-instap N2), Elianne Stehouwer (cat. jeugd 2F en Xinga Gruis. Een 2de plaats werd genoteerd door Lisa Schouten (cat. jr. E), Sabrina Weijer (cat. sr. D), Juliette Storm (cat. sr. C) Cynthia Kroon (cat. sr.C) Ashley Soares (cat. pre-instap N2) en Leanne Barendrecht (cat. jeugd 2F). Het brons was voor Renee Verbeek (cat. jr. E) en Serra Potters (cat. pupil D1). In verband met het grote aantal deelnemers was er ook een medaille voor de 4e plaats van Ilse Visser (jr. E)

Op 30 augustus behaalde Boudewijn de Vries een 3e plaats op rek bij een turninterland in Italië.

Gedurende het seizoen nam Axel Quist deel aan de Duitse Bundesliga en komt daarbij uit voor TV 1892 Grossen Linden uit Linden. Er wordt geturnd in de 2de divisie.

Van 3 t/m 12 oktober worden in Nanning (China) de Wereld Kampioenschappen TH gehouden met deelname van Boudewijn de Vries en Anthony van Assche in het Nederlandse team, terwijl Karl Kosztka als reserve meeging. Als team wist Nederland op de 18de plaats te eindigen, waarmee de eerste horde richting Olympische Spelen in Rio is genomen.

In oktober namen Boudewijn de Vries, Karl Kosztka en Melvin Ornek in Portugal deel aan het International Tournament Gymsport. Boudewijn kreeg het goud omgehangen bij het onderdeel voltige en verdiende brons op rek. Voor Karl was er goud op rek. Tenslotte was er zilver op voltige en brons op brug voor Melvin.

Van 24 t/m 26 oktober werd ook dit jaar de Wase Gym Cup gehouden in het Belgische Melsele met deelnemers uit diverse landen. De jongens Sjoerd van Veldhuizen, Bradley Noordzij, Martin Mange, Wesley de Haas en Gijs Peeters waren opgesteld in het Nationale Jeugdteam. Individueel allround was er een 2e plaats voor Bradley en een 3e plaats voor Gijs. Bij de onderdeelfinales wist Bradley 1ste te worden op ringen. Sjoerd werd 2de op voltige en derde op brug. Gijs behaalde een 2e plaats op sprong. Eenzelfde resultaat voor Martin op brug.

In het weekend van 15-16 november heeft O&O de NTC (Nationale Team Cup) in Zwijndrecht georganiseerd. De O&O teams behaalden de volgende resultaten: Een 1ste plaats in niveau 3, 6, 7 en 10, een tweede plaats voor nivo 4 en een derde plaats voor nivo 8. Dit jaar waren er ook Masterteams, samengesteld uit trainers en juryleden. Ook Remon Rooij – trainer bij onze selectie turnen heren – was van de partij.

Op 22 en 23 november vond in Malmedy (België) de Coupe d’Avenir plaats met een 2e plaats voor Wesley de Haas in de meerkamp en bij de toestelfinale nog een 2e plaats op sprong en een 3e op vloer Een 3de plaats in de meekamp was er voor Thijs Oosterling.

Ook op 22 en 23 november nam de meisjes-/damesselectie turnen deel aan de in Amsterdam gehouden Nederlandse Kampioenschappen voor clubteams. In de categorie N2 werd het team bestaande uit Esmee ven Geldorp, Deandra de Camps, Desiree Storm en Caitlin v.d. Graaf tweede. Verder werd deelgenomen in de categorie A (Naomi Visser, Faye Boorsma, Femke Konings en Elyne Bickel) en categorie C (Cyane Cromarty, Marit Kooiman, Jente vd Kruk, Aranka Gál en Bridget Hogeweg).

Op 29 en 30 november hebben Bradley Noordzij en Gijs Peeters zich bij de in het Oostenrijkse Linz gehouden Future Cup in de top tien geturnd. Deze O&O-turners maakten deel uit van het Nederlandse team. Individueel wist Gijs op het onderdeel sprong tweede te worden.

 

Jaarverslag 2012

Samenvatting van het jaarverslag van het secretariaat van Gymnastiekvereniging O&O over 2012.
 
Er is ook dit verenigingsjaar weer heel veel gebeurd, dus lees ik een samenvatting van hat jaarverslag voor. Het complete verslag kan opgevraagd worden bij het secretariaat.
 
De afdeling turnen dames, turnen heren en ritmische gymnastiek hebben via regiowedstrijden, voor- en plaatsingswedstrijden deelgenomen aan landelijke finales c.q. Nederlandse Kampioenschappen. Alleen op deze finales zal ik nader ingaan. Ook door de jazz-dames was er deelname aan wedstrijden.
Op 11 februari de NK groepsspringen in Lemmer, met vijf Nationale titels en drie bronzen medailles. De turners jr. B werden landskampioen op de onderdelen pegasus-plank, pegasus-minitramp, tafelspringen en minitramp. De senioren verdienden drie keer brons en wel op de onderdelen minitramp, pegasus-minitramp en tafelspringen en werden Nederlands Kampioen op het onderdeel pegasus-plank.
Op 12 en 13 mei gingen Karlijn Schouten en Deandra de Camps naar de Bondskampioenschappen turnen dames.
Ook op 13 mei is de finale B individueel RG in Woubrugge met deelname van Noa Reijmers, Celine van Wassenhove, Tessa v.d. Bergh, Fenne Dijkstra Tessa de Vroomen en Ilse van Dam. Een gouden medaille was er voor Noa in de categorie 3B.
Op 2 juni was in Giessen de finale van het Rayon Turntoernooi damesturnen. Het team jeugd A (Anne Nieuwstraten, Amber Sijsens, Maartje Rosmulder, Suzanne Kunsel, Merel van Gelderen, Julia Los en Manon Verboom), senioren A en senioren B plaatsten zich voor deze finale. De senioren B behaalde de 3e plaats, het team jeugd-A werd 2e en de senioren A mag zich een jaar kampioen noemen.
Ook op 2 juni vindt de RG-C finale plaats in Hillegom. Hiervoor hebben zich individueel geplaatst: Lynn Stok en Mirjana Urosevic en de duo’s Mirjana en Lynn, Jessica van Beek met gast-gymnaste Laura van Trappe en Merel den Heeten met Luna van Kooten. Dit laatste duo werd 2e met bal in de categorie 4C.
2 en 3 juni: In Nijverdal wordt de finale turnen heren 1ste, 2e, 3e en talentdivisie georganiseerd met deelname door Sjoerd van Velduizen, Wesley de Haas, Tom Feddema, Martin Mange, Wesley de Haas, Dennis Swinkels, Sjoerd van Veldhuizen, Sybe van Bijnen, Jordi Hagenaar, Luuk Huernink, Bradley Noordzij, Yannick Loe-Sack-Sioe, Wessel van Boxtel, Dyon Purperhart, Sander Hölscher, Ischa Statie, Danny de Lange, Devin Geurts, Koen v.d. Ende, Thomas v.d. Helm, Damian Manneken, Leon van der Wel, Björn Nelemans, Sybe van Bijnen en Paul Vermeulen. Hier werden fraaie resultaten geboekt. Om mijn verhaal een beetje in te korten noem ik niet de divisies, maar alleen de medailles die mee naar huis gingen. :
Sjoerd 1e in de meerkamp en bij de toestelfinales 1e op vloer, brug en rek en 2e op ringen. Martin werd in de meerkamp 3e en in de toestelfinales 1e op voltige en 3e op rek. Ook was er nog brons op ringen en zilver op rek voor Wesley en brons op voltige, sprong en brug voor Tom. Dyon werd 1e in de meerkampkamp. Syben werd 3e op voltige. Bradley behaalde brons op vloer en goud op voltige en ringen. Luuk wist 3e te worden op sprong en 2e op brug. Brons in de meerkamp voor Dennis en goud op brug, zilver op ringen en brons op rek. Jordi de beste op ringen, 2e op brug en 3e op sprong. Yannick werd 1e op brug en 3e op ringen. Wessel wist 2e te worden op vloer. Een 3e plaats op rek was er voor Leon. Björn werd 2e in de meerkamp, 3e op voltige en ringen en verdiende goud op rek.Paul 2e op vloer en Danny 3e, ook op vloer. Devin 3e op voltige en Koen op dit onderdeel 2e.
Ook op 2 en 3 juni is de Bondsfinale turnen dames 1e divisie en talentdivisie in Waalwijk, met deelname door Lisanne Thies, Bridget Hogeweg en Naomi Visser die 3e wist te worden.
Op 9 juni werd in H.I.Ambacht de laatste wedstrijd van de turncompetitie NTS geturnd van zowel de verplichte oefenstof als de keuze oefenstof. Bij de verplichte oefenstof werd O&O-2 derde. Bij de keuzeoefenstof verdiende O&O-1 het zilver.
Op 10 juni hebben Zsolt Gál en Arnold in ’t Veld deelgenomen aan een toernooi in Utrecht voor turners vanaf 23 jaar. Beiden kwamen uit in de categorie 35+. Zsolt wist de winst in de wacht te slepen op het onderdeel voltige en werd hij tweede op vloer en derde op ringen en rek. Arnold mocht zich winnaar noemen van de meerkamp. Bovendien werd hij 1ste op ringen, sprong, brug en rek. Op vloer en voltige werd hij tweede. Alles bij elkaar mag Arnold zich een jaar lang kampioen 35+ noemen.

16 en 17 juni: In Rotterdam Ahoy worden de Nederlandse Kampioenschappen turnen heren eerste en eredivisie, turnen dames en ritmische gymnastiek georganiseerd.
De O&O-afvaardiging bij RG bestond uit Nadia Amenou (2A), Soraya Amenou (3A), Estee Kraaijeveld (3A), Cheryl v.d. Perk, Ji-Lan van Andel, Noa Reijmers,(3B), Isa van Andel (3B), Fenne Dijkstra, Tessa v.d. Bergh (4) en Tessa de Vroomen (4).
Nadia wist in de meerkamp 2e te worden en bij de onderdeelfinales werd ze 1ste met hoepel en lint en 2e met knots. Soraya werd derde all-round net als bij de onderdeelfinales met lint en hoepel. Estee verdiende brons met haar hoepeloefening. Bij de duo’s was de titel lint en knots in 3B voor Isa van Andel en Noa Reijmers. In categorie 4 was de touwoefening van Tessa v.d. Bergh en Tessa de Vroomen goed voor goud. De touwoefening van Soraya en Estee in categorie 3A was goed voor brons. Tenslotte waren ook nog groepsoefeningen doorgedrongen tot de finale met een gouden medaille voor de groep in categorie 3 met de baloefening. O&O 2 werd hierbij 3e.
Bij de heren werd de strijd aangebonden door: Bart Deurloo, Anthony van Assche, Melvin Ornek, Axel Quist, Shaun Roubos en Martijn Kuikman (allen eredivisie senioren), Karl Kosztka (junioren II eredivisie), Frank Rijken, Jelle van Leeuwen, Thijs Oosterling en Danny Hamann (junioren I eredivisie), Jens van der Helm, Erik Gál, Shaun Roubos, (eerste divisie junioren I), John Legen, Stefan Raats en Roel van der Beek (eerste divisie senioren). Zij kwamen tot de volgende resultaten:
Jens 2e bij de meerkamp en 1e op ringen, sprong en brug met nog zilver op rek. John werd 3e op vloer en brug
Stefan behaalde zilver op vloer en goud op sprong. Frank werd Nederlands Kampioen in de meerkamp en werd in de toestelfinale 1e op brug en voltige, 2e op vloer en rek en 3e op ringen. Danny verdiende brons met sprong. Thijs behaalde zilver op brug. Karl werd in de meerkamp 2e , evenals op vloer en sprong. Goud was er voor hem op brug, rek en ringen. Bart mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen eredivisie senioren noemen met daarbij een tweede plaats op rek. Anthony werd tweede in de meerkamp met daarbij een bronzen medaille voor voltige en brug en werd Nederlands Kampioen op ringen. Melvin werd Nederlands Kampioen op voltige en 2e op ringen en brug. Martijn tenslotte behaalde een fraaie 3e plaats op rek.
 
Tot slot was O&O sinds lange tijd weer vertegenwoordigd bij de talentdivisie turnen dames individueel. Deze eer viel te beurt aan Naomi Visser, die zich plaatste voor de toestelfinale op sprong, vloer en balk. Zij wist Nederlands Kampioen op sprong te worden en werd 3e op vloer.
Vanaf oktober hebben Bart Deurloo, Anthony van Assche en Axel Quist deelgenomen aan de competitie van de Deutsche Bundesliga.
In het weekend van 17 en 18 november heeft O&O in Almere in de eredivisie op het hoogste nivo met succes haar nationale titel op het Nederlands Kampioenschap voor teams verdedigd. Het junior-II/seniorteam bestaande uit de turners Anthony van Assche, Bart Deurloo, Melvin Ornek en Axel Quist wist voor de derde achtereenvolgende keer het goud voor zich op te eisen. Het tweede team bestaande uit Boudewijn de Vries, John Legen, Mark Feddema, Marijn Kuikman en Paul Verheul eindigde op de 3e plaats. In de talentdivisie kwamen Jordi Hagenaar, Dennis Swinkels, Martin Mange, Luuk Huernink en Wesley de Haas met de Nationale titel naar huis.Bij de jeugd/junior-I teams in de eredivisie was het goud ook weer voor de O&O-turners Jelle van Leeuwen, Jens v.d. Helm, Remy Makram en Thijs Oosterling. Tenslotte was er ook nog een Nationale titel voor het jeugd/junior-I team in de eerste divisie. Dit team bestond uit Dyon Purperhart, Bradley Noordzij, Sjoerd van Veldhuizen, Sander Hölscher en Thomas v.d. Helm.
 
Leden van de heren- en damesselectie namen deel aan diverse internationale toernooien, World Cups en EK- of WK kwalificatiewedstrijden waarvan uitgebreid verslag in het totale jaarverslag. Wel speciaal wil ik noemen deelname door Bart Deurloo aan de Challenge Cup in Tsjechië waar hij een topprestatie leverde door beslag te leggen op goud. Dit is voor het eerst in de O&O-geschiedenis dat een turner een World Cup wint. Ook het vermelden waard is deelname aan de EK turnen heren voor senioren en junioren van 23 t/m 27 mei in Montellier (Frankrijk) met deelname van Anthony van Assche en Bart Deurloo bij de senioren en Frank Rijken en Karl Kosztka bij de junioren. Jeroen Jacobs gaat mee als coach bij de senioren en Rob stout begeleidt de junioren.

Naast al deze wedstrijden zijn er uiteraard ook nog andere verenigingsactiviteiten die ik wil noemen, zoals de demo’s verzorgd door diverse afdelingen.
Tijdens de nieuwjaarsreceptie was er aandacht voor de jubilarissen. 25 jaar lid Rianne Kortman. 40 jaar lid zijn An van Bezooijen, André Niessen en Guus v.d. Vaart. Maar liefst 50 jaar lid was Corrie v.d. Velde.
Heel veel werk werd verzet door de diverse commissies en werkgroepen. Ik doe een greep uit de diverse activiteiten: zo waren er filmavonden voor de jeugd, rommelmarkten, buffetten voor de seniorafdelingen, een sterrenslag, peuter- en kleuterinstuif en een sinterklaasfeest.

Hierbij een speciale vermelding voor de bouwcommissie, die heel veel energie heeft gestoken in de voorbereidingen die moeten leiden tot de uitbreiding van onze accommodatie.

Er werd deelgenomen aan heel veel cursussen en bijscholingen en O&O heeft afvaardiging in diverse productgroepen en commissies van het District en de KNGU. Een compleet overzicht van commissies en werkgroepen van de vereniging staat in het uitgebreide verslag.

Op 2 mei werd bekend dat Anthony van Assche, Melvin Ornek, Bart Deurloo en Boudewijn de Vries deel uitmaken van de Nationale Oranje Selectie turnen heren. Karl Kosztka en Frank Rijken zitten in de Jong Oranje Traject Selectie. Rick v.d. Valk, Thijs Oosterlijn en Mark Feddema maken deel uit van Jong Oranje.

Voor het eerst in de O&O-geschiedenis hebben we 3 meisjes in de Oranje Jong Talent Selectie turnen dames. Dit betreft meisjes van 11, 12 en 13 jaar en het zijn Faye Boorsma, Esmée van Geldorp en Naomi Visser.

Tot zover mijn voorleesverslag.

Rest me nog u te melden dat we momenteel 992 leden hebben tegenover 990 vorig jaar. Dit lijken er 2 meer, maar de eerlijkheid gebiedt me te vertellen dat we per 31 maart alweer wat opzeggingen hebben zodat we hopen op aanvulling bij alle groepen!
 
Zwijndrecht, februari 2013/nk

 

 

Jaarverslag 2013

Samenvatting van het jaarverslag van het secretariaat van Gymnastiekvereniging O&O over 2013.

Er is ook dit verenigingsjaar weer heel veel gebeurd. Het complete jaarverslag beslaat 9 A-viertjes maar dat zal ik u besparen. Ik heb geprobeerd nog iets meer dan voorgaande jaren in te korten door ook bij alle finales niet meer alle namen te noemen maar me te beperken tot het aantal medailles.

Het complete verslag kan opgevraagd worden bij het secretariaat.

De afdeling turnen dames, turnen heren en ritmische gymnastiek hebben via regiowedstrijden, voor- en plaatsingswedstrijden deelgenomen aan landelijke finales c.q. Nederlandse Kampioenschappen. Alleen op deze finales zal ik dus nader ingaan. Ook door de jazz-dames was er deelname aan wedstrijden.

Op 25 mei gingen Bo Lodder en Cynthia Kroon Bondskampioenschappen 4e divisie TD in Amsterdam.

Ook op 25 mei is de finale TD 2e divisie in Dordrecht voor Cyane Cromarty en Renate van ’t Hof.

B individueel RG in Woubrugge met deelname van Noa Reijmers, Celine van Wassenhove, Tessa v.d. Bergh, Fenne Dijkstra Tessa de Vroomen en Ilse van Dam. Een gouden medaille was er voor Noa.

Op 1 juni was in Dordrecht de finale van het Rayon Turntoernooi TD. Hiervoor plaatsten zich alle senior-teams.

Ook op 1 juni vindt de RG-C finale plaats in Aalsmeer. Hiervoor hebben zich geplaatst: Mirjana Urosevic, Jessica van Beek, Merel den Heeten, Luna van Kooten, Rosalie v.d. Berg en Amy Koedoot.

1 en 2 juni: In Almere wordt de finale turnen heren 1ste, 2e, 3e divisie georganiseerd met deelname door Damian Manneken, Koen Kappetijn, Sybe van Bijnen, Rens Hoofs en Ischa Statie. Hier werden fraaie resultaten geboekt. Totaal waren 12 gouden, 7 zilveren en 8 bronzen medailles.

Ook op 1 en 2 juni is de Bondsfinale TD 1e divisie en nivo N1 in Opmeer, met deelname door Lisanne Thies, Bridget Hogeweg, Naomi Visser, Esmé van Geldorp, Deandra de Camps en Caitlin v,d. Graaf. Hierbij een 2e en 3e plaats. .

Op 2 juni werd in H.I.Ambacht de finale RG-B georganiseerd met deelname van Cynthia Bezemer, Fenne Dijkstra en Jil-Lan van Andel, die Nederlands Kampioen wist te worden.

7 juni de laatste wedstrijd van de turncompetitie NTS geturnd van zowel de verplichte oefenstof als de keuze oefenstof met een 3e plaats voor O&O. .

15 en 17 juni: In Rotterdam Ahoy worden de Nederlandse Kampioenschappen TH eerste en eredivisie, TD,  RG en groepsspringen georganiseerd.

  • De O&O-afvaardiging bij RG bestond uit Soraya Amenou, Estee Kraaijeveld, Cheryl v.d. Perk, Fenne Dijkstra, Mea Dijkstra, Tessa de Vroomen, Ilse van Dam, Tessa v.d. Bergh, Ji-Lan van Andel, Faja van Berkel,  en groepsoefeningen. De afdeling RG verdiende 2 x goud, 3 x zilver en 4 x brons.
  • Bij de heren werd de strijd aangebonden door: Mitchel de Haas, Jordi Hagenaar, Luuk Huernink, Martin Mange, Erik Gál, Roel v.d. Beek, Johan van Schenkhof, Melvin Ornek, Bart Deurloo, Boudewijn de Vries, Axel Quist, Karl Kosztka, Danny Hamann, Frank Rijken, Jens v.d. Helm, Thijs Oosterling, Bradley Noordzij en Sjoerd van Veldhuizen, Het aantal medailles was geweldig: 14 x goud, 17 x zilver en 16 x brons.
  • Bij de dames moest Naomi Visser onze club vertegenwoordigen en zij deed dit prima met een 2e plaats op vloer, een 3e op balk en ze werd Nederlands Kampioen op brug.
  • Het groepsspringen tenslotte zorgde ook nog voor 3 eerste plaatsen.

Vanaf oktober hebben Bart Deurloo en Axel Quist deelgenomen aan de competitie van de Deutsche Budesliga.

Op 28 en 29 juni zijn de individuele rayonkampioenschappen TD in de Develhal in Zwijndrecht, met een 1ste, 2 2de en 3 3de plaatsen.

In het weekend van 23 en 24 november heeft O&O de Nationale Team Cup georganiseerd met voor de O&O-teams 3 eerste plaatsen en 2 2e plaatsen.

Er werd deelgenomen aan diverse internationale toernooien, World Cups en EK- of WK kwalificatiewedstrijden waarvan uitgebreid verslag in het totale jaarverslag. Wel speciaal wil ik noemen deelname door Bart Deurloo aan de Wereld Kampioenschappen in Antwerpen waarbij hij O&O-geschiedenis schreef door in de meerkampfinale op de 14de plaats te eindigen. Ook vermeldenswaardig is de deelname van Frank Rijken aan het EYOF (European Youth Olympic Festival) waarbij hij op de 8ste plaats eindigde in de meerkamp finale en zelfs geschiedenis schreef voor Nederland.

Naast al deze wedstrijden zijn er uiteraard ook nog andere verenigingsactiviteiten die ik wil noemen, zoals de demo’s verzorgd door diverse afdelingen.  

Tijdens de nieuwjaarsreceptie was er aandacht voor de jubilarissen. 25 jaar lid Rianne Kortman. 40 jaar lid zijn  An van Bezooijen, André Niessen en Guus v.d. Vaart. Maar liefst 50 jaar lid was Corrie v.d. Velde.

Heel veel werk werd verzet door de diverse commissies en werkgroepen. Ik doe een greep uit de diverse activiteiten: zo waren er filmavonden voor de jeugd, rommelmarkten, buffetten voor de senior afdelingen, een sterrenslag, peuter- en kleuterinstuif en Kerstdisco en Kerstgala. .

Hierbij een speciale vermelding voor de bouwcommissie, die heel veel energie heeft gestoken in het realiseren van de uitbreiding van onze accommodatie. En dan niet te vergeten de vele klussers die zorgen dat ook alles wat in eigen beheer wordt gedaan er picobello uit komt te zien.

Er werd deelgenomen aan heel veel cursussen en bijscholingen en O&O heeft afvaardiging in diverse productgroepen en commissies van het District en de KNGU. Een compleet overzicht van commissies en werkgroepen van de vereniging staat in het uitgebreide verslag.

Plaatsing van zowel turners als turnsters in de diverse Nationale selecties maken dat we ook hier trots op kunnen zijn.

Tot zover mijn voorleesverslag.

Rest me nog u te melden dat we momenteel 940 leden hebben tegenover 983 vorig jaar. Dus helaas 43 minder dan vorig jaar. zodat we hopen op aanvulling bij alle groepen!

Mocht u nu toch vinden dat er meer uitslagen en/of namen genoemd moeten worden in deze samenvatting, laat het dan weten zodat ik volgend jaar weer kan aanpassen.

Zwijndrecht, februari 2014/nk


 

Jaarverslag 2011

Samenvatting van het jaarverslag van het secretariaat van Gymnastiekvereniging O&O over 2011
                                                                        
Er is weer zoveel gebeurd dit verenigingsjaar dat het me ondanks een paar keer inkorten ook nu weer niet gelukt is e.e.a. samen te vatten in 2 A-viertjes. Het zijn er weer bijna 3 geworden

Ik zal de samenvatting voorlezen.

De afdeling turnen dames, turnen heren en ritmische gymnastiek hebben via regiowedstrijden, voor- en plaatsingswedstrijden deelgenomen aan landelijke finales c.q. Nederlandse Kampioenschappen. Alleen op deze finales zal ik nader ingaan.
 
Op 12 februari de NK groepsspringen in Dordrecht, met vier Nationale titels en een zilveren medaille. De heren junior-ploeg bestaande uit Ruben van Beelen, Paul Vermeulen, Koen v.d. Enden, Danny de Lange, Tim Rietberg, Jens v.d. Helm, Tommie van Waveren en Ralf Uytdehaag namen twee titels voor hun rekening. Zij werden landskampioen op de onderdelen minitrampoline-tafel en pegasus-plank. De heren seniorploeg was samengesteld uit Tim Paans, Roel v.d. Beek, Stefan Raats, Laurent Romero, Martijn Kuikman, John Legen, Andrew Baas en Frank Thies. Zij ontvingen goud op de onderdelen minitramp en pegasus-minitramp. Zilver was voor het onderdeel pegasus-plank.

Op 14 mei gingen Karlijn Schouten en Lisanne Thies naar Waalwijk voor de Nationale titelstrijd. Lisanne wist daar Nederlands Kampioen te worden bij de senioren 2e divisie. Voor de toestelfinales had ze zich geplaatst op brug, vloer en balk. Zij behaalde een fraaie 2e plaats op brug.

Op 21 mei vindt in Hendrik-Ido-Ambacht de finale van de competitie turnen dames plaats. In de voorgeschreven oefenstof hebben we 3 teams in de strijd en bij de keuze oefenstof 2 teams. Team 1 (voorgeschreven oefenstof) o.l.v. Karlijn werd 3e en het team o.l.v. Angelique eindigde op de 2e plaats. Team 1 (keuze oefenstof) o.l.v. Karlijn won deze competitie!

De finale RG-C was op 28 mei in Scheemda. Hiervoor plaatste zich het duo 4C bestaande uit Ilse van Dam en Tessa de Vroomen.

Op 28 en 29 mei werden de Nederlandse Kampioenschappen turnen dames voor de 1ste divisie geturnd in Deventer. Hiervoor hadden zich geplaatst: Noa v.d. Bergh, Bridget Hogeweg, Naomi Visser, Esmee van Geldorp en Faye Boorsma. Naomi (pupil) werd Nederlands Kampioen op de meerkamp. Bij de toestelfinales wist ze goud te halen op brug en balk. Bij deze toestelfinales was er ook goud voor Esmee op balk (instap) en een zilveren medaille voor Faye (pupil) ook op balk.

Ook op 28 mei was in Papendrecht de finale van het Rayon Turntoernooi damesturnen. Het team senioren B (NTS 8) behaalde de 3e plaats, de senioren A (NTS 6,7) een 2e plaats,

4 en 5 juni: In Breda wordt de finale turnen heren 1ste, 2e, 3e en talentdivisie georganiseerd. Hier werden de volgende resultaten geboekt:
Talent divisie – instap – Martin Mange 2e in de meerkamp en op ringen en goud op voltige, Wesley de Haas 1e op ringen en 3e op rek
Eerste divisie – pupil – Sjoerd van Veldhuizen Nederlands Kampioen op de meerkamp, voltige, ringen en brug en 2e op vloer. Bradley Noordzij 3e op voltige.
Eerste divisie – jeugd – Remy Makram 1e op voltige en ringen, Jelle van Leeuwen werd Nederlands Kampioen bij de meerkamp, op vloer, sprong en rek en 2e op ringen.
Tweede divisie – instap – Dennis Swinkels 3e in de meerkamp en 1e op brug en voltige, .
Jeugd 2e divisie – Jens van der Helm Nederlands Kampioen bij de meerkamp en op vloer en 2e op voltige
Junioren 2e divisie – Danny de Lange 3e op ringen
Tweede divisie – senior – Tim Boekestijn Nederlands Kampioen in de meerkamp en 2e op rek en ringen en 3e op vloer.

18 en 19 juni: In Heerenveen worden de Nederlandse Kampioenschappen turnen heren eerste en eredivisie georganiseerd. De O&O-afvaardiging bestond uit Melvin Ornek, Boudewijn de Vries, Martijn Kuikman, Anthony van Assche, Bart Deurloo, en Axel Quist in de seniorklasse van de eredivisie. John Legen en Roel van der Beek in de seniorklasse van de eerste divisie. Karl Kosztka en Mark Feddema bij de junioren in de eredivisie, Erik Gál en Danny Hamann kwamen uit in de eerste divisie junioren, terwijl Frank Rijken in aktie kwam in de eredivisie junioren. Gezamenlijk wisten ze beslag te leggen op 11 keer goud, 6 keer zilver en 7 keer brons.
In de meerkampfinale was de Nationale Titel voor Anthony en Karl. Melvin kreeg het zilver omgehangen. Brons was voor John.
De overige medailles werden behaald in de toestelfinales met de volgende verdeling:
Karl – goud op ringen, rek, vloer, sprong en brug en zilver op voltige. Mark – brons op sprong, brug en rek
Anthony – goud op ringen en brons op brug. John – goud op vloer en sprong, Roel – brons op vloer en sprong
Erik – zilver op brug en brons op vloer en Danny – goud op ringen.

Ook voor RG de Nederlandse kampioenschappen en wel op 25 en 26 juni in Amsterdam. Voor deze NK hadden zich geplaatst: Nadia Amenou (2A), Denise van Wijngaarden (3A), Beau Vlok (3A), Denise Leijten (3A), Soraya Amenou (4A), Estée Kraaijeveld (4A), Cheryl v.d. Perk (4A), Zoewé Rozenblad (2B), Cynthia Bezemer (2B), de 3A duo’s Denise van Wijngaarden/Beau Vlok en Denise Leijten/Denise van Wijngaarden, het duo 3B Noa Reijmers/Isa van Andel, de duo’s categorie 4 Soraya Amenou/Estée Kraaijeveld, Fenne Dijkstra/Mea Dijkstra en Cheryl v.d.Perk/Tessa v.d. Bergh en tenslotte de groeps 2A, 2B, en 2 groepen categorie 3. Totaal kwamen er 6 nationale titels, 5 zilveren en 5 bronzen medailles mee naar Zwijndrecht. Denise van Wijngaarden werd Nederlands Kampioen in categorie 3A in de meerkamp en op de onderdelen bal en knots. Met lint behaalde zij de 3e plaats. Samen met Beau werd zij ook 1ste met het onderdeel touw voor duo’s. Op ditzelfde onderdeel behaalde ze zilver samen met Denise Leijten. Beau werd in de meerkamp 2e, met het onderdeel lint werd ze Nederlands Kampioen en met de knotsen werd ze 3e. Nadia wist bij de onderdeelfinales Nederlands Kampioen met de hoepel te worden en werd 2e met lint. Zoewé werd in de meerkamp 3e. Het duo Soraya/Estée werd 2e met touw en het duo Noa/Isa verdiende brons met lint. Tenslotte was de groep 2B (bestaande uit ) met touw 3e en de groep 2A (bestaande uit) werd met de touwoefening 2e.

19 en 20 november: een groot aantal jongens/heren van O & O neemt met succes deel aan de Nederlandse Kampioenschappen clubteams in Veldhoven, waarbij O&O in de eredivisie met de senioren voor het 2e achtereenvolgende jaar beslag wist te leggen op de hoogste landstitel die binnen de turnsport te behalen valt.
Het nationale team bestond uit de turners Melvin Ornek, Bart Deurloo, Anthony van Assche, Axel Quist en de jeugdige Frank Rijken.
In de eerste divisie waren het weer de heren van O&O die met de hoogste eer gingen strijken. Dit team bestond uit Stefan Raats, Roel van der Beek, John Legen, Paul Franje en gastturner Siwa Geboers.
Ook goud was er voor het team jeugd/junior I van de 1e divisie. De groep bestond uit Jelle van Leeuwen, Thijs Oosterling, Danny Hammann, Jens van der Helm en Remy Makram.
De acht-negenjarige instappers met Jordi Hagenaar, Dennis Swinkels, Yuri Visser en Gijs Zijderveld turnden zich eveneens naar de hoogste trede van het ereschavot.
Bij de pupillen van de 1e divisie was er zilver voor het team Sjoerd van Veldhuizen, Bradley Noordzij, Martin Mange, Wesley de Haas en Luuk Huernink.
De pupillen uit de 2e divisie bestaande uit Alexei Tito, Thomas van der Helm, Marcus de Jonge en Damian Manneken behaalden brons. Tenslotte werd ook nog deelgenomen door een team dat helaas buiten de prijzen viel. Dit waren Erik Gál, Martin Vrielink, Ralf Uytdehaag, Ruben van Beelen en Danny de Lange die uitkwamen in de junior II/seniorklasse 2e divisie.

Op 17 december namen we deel aan de NK groepsspringen t/m 12 jaar in Twello en sloten de jongens het jaar af met het behalen van twee nationale titels. De groep die bestond uit Alexei Tito, Bradley Noordzij, Thomas v.d. Helm, Thomas Kok, Marcus de Jonge, Dyon Purperhart, Damian Manneke, Damian Scheper, Björn Bakker en Dennis Swinkels behaalde dit resultaat op minitramp en o pegasus-minitramp.

Leden van de heren- en dames selectie namen deel aan diverse internationale toernooien, World Cups en EK- of WK kwalificatiewedstrijden waarvan uitgebreid verslag in het totale jaarverslag. Wel speciaal wil ik noemen Deelname door Karl Kosztka aan het Europees Jeugd Olympisch Festival dat door het IOC georganiseerd werd in Trabzon in Turkije en waar Karl een unieke prestatie leverde door in de finale op rek 3e te worden. Hiermee was hij de enige Nederlandse turner die met een medaille terug kwam. Ook vermeldenswaardig is dat Bart Deurloo, Anthony van Assche en Melvin Ornek onder begeleiding van trainer/coach Rob Stout deelgenomen hebben aan de in Berlijn georganiseerde Europese kampioenschappen turnen, waarbij Bart door wist te dringen tot de meerkampfinale.
Naast al deze wedstrijden zijn er uiteraard ook nog andere verenigingsactiviteiten die ik wil noemen, zoals de demo’s verzorgd door diverse afdelingen met de jaarlijkse turnshow als demo met de meeste deelnemers. Speciaal wil ik toch wel noemen de deelname aan de Gymnaestrada in Zwitserland.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie was er aandacht voor de jubilarissen. 25 jaar lid: John Visser, Nelly Okkerse en Simone Gransch. 40 Jaar lid zijn Ron Speelman, Janny van Rijs, Marjan Groeneweg en Elly Mackay en maar liefst 50 jaar lis: Jan Valk en Nel Schneiders.

Het sponsorcontract met VLS Schoonmaak voor een groot deel van de schoonmaakwerkzaamheden loopt gelukkig nog door evenals de overeenkomst met Riwal om een aantal keren per jaar een hoogwerker tegen gereduceerd tarief beschikbaar te stellen.

Heel veel werk werd verzet door de diverse commissies en werkgroepen. Ik doe een greep uit de diverse activiteiten: er waren filmavonden voor de jeugd, rommelmarkten, diverse buffetten voor de seniorafdelingen, een sterrenslag, peuter- kleuterinstuif, sinterklaasfeest en een finalistenhuldiging. Zo kan ik nog even doorgaan, maar dat doe ik niet.

Er werd deelgenomen aan heel veel cursussen en bijscholingen en heeft O&O afvaardiging in diverse productgroepen en commissies van de Regio, de KNGU en de gemeente Zwijndrecht. Een uitgebreid overzicht van commissies en werkgroepen met de zitting hebbende personen staat in het uitgebreide verslag.

Anthony van Assche, Bart Deurloo, Melvin Ornek en Boudewijn de Vries maakten dit jaar deel uit van de Oranje Selectie. Karl Kosztka en Frank Rijken zijn geselecteerd voor de Jong Oranje Traject Selectie en Mark Feddema, Thijs Oosterling en Rick van der Valk maken deel uit van Jong Oranje.

Tot zover mijn voorleesverslag. Degenen die het complete verslag willen doorlezen en waar nodig aanvullen, kunnen dit bij mij aanvragen

Rest mij nog u te melden dat we momenteel 990 leden hebben, tegenover 978 vorig jaar.


Zwijndrecht, februari 2012/nk


 

 

Aanvullende gegevens