Turnen dames

De meisjes en dames selectie komt uit in verschillende regionale - en nationale wedstrijden in de 1e, 2e, 3e, 4e divisie.

Wedstrijdgroep N2 voorgeschreven oefenstof - onderleiding van Karlijn
Wedstrijdgroep N1 voorgeschreven en keuze oefenstof(1e en eredivisie) - onderleiding van Angelique en Jacky
Wedstrijdgroep keuzeoefenstof 1e en 2e divisie - onderleiding van Denise

Voorbereidend selectie - onderleiding van Stephanie en Joyce

Ramona pakt goud en zilver

Bij de in Amsterdam gehouden toestelfinales van district Zuid-Holland voor individueel toestelturnen meisjes/dames is Ramona op brug districtskampioen geworden en op het onderdeel vloer liet zij zich het zilver omhangen.
Ramona Had zich in de jeugdcategorie-1-N3 van de 2de divisie op vier onderdelen weten te plaatsen. Het goud van brug eiste zij met 14,400 punten op. Op vloer kwam zij net iets tekort voor de hoogste eer maar kwam met 12,767 punten knap als tweede uit de strijd. Op sprong noteerde zij een zesde en op balk een zevende plaats.
Bij de pupillen-1-N2 viel Feline Kouwenhove net buiten de prijzen. Op brug werd zij met 12,050 punten vierde.

Damesselectie goed van start

De meisjes/dames selectie is de turncompetitie van Rayon Dordrecht en Omstreken goed van start gegaan. In de categorie voorgeschreven oefenstof werd deelgenomen met drie teams en in de categorie keuze oefenstof met twee.
In de categorie voorgeschreven oefenstof wordt het klassement aangevoerd door het team O&O-I bestaande uit Amber Wehrmann-Krieger, Bente van Winden, Emma de Man, Imara Kornelisse en Nynke Mourik. De turnsters turnden 158,15 punten bijeen. Zij werden gevolgd door de turnsters van O&O-II. Deze groep was samengesteld met Abby Agustien, Femke Knijnenburg, Jeanha van der Meulen, Laura Hensen, Minke Schouten en Sarah Koster en kwam tot een score van 153,700. O&O-III completeerde het geheel. Met een totaalscore van 150,100 punten kwam zij als derde uit de strijd. In O&O-III waren opgenomen Amy McMurray, Charmeyne van den Heerik, Marleen van Nes, Sophie van der Hoeven, Sylvie Quist en Vera Ammerlaan.
Bij de keuze oefenstof moesten wij de winst laten aan OKK-Ridderkerk. Met minimaal verschil werd O&O-II met 128,450 punten tweede. De ploeg bond de strijd aan met de turnsters Annemijn Grit, Corine van Strien, Day Grinuva, Divinia Moeauw, Karin Hoekstra, Lisa Schouten, Merel Heezen, en Merel Kerkhof. O&O-I met de turnsters Anne Bezemer, Daphne Schellen, Elise Biemond, Kimberley Nugteren, Layla Voerman, Leanne Barendrecht, en Kiara van Brouwer-Gonzenbach rangschikte zich met 123,90 punten als vierde in het klassement.
De pre-instappers turnden een individuele competitie. Nienke van Eijk miste slechts 0,3 punten voor het goed. Met 46,00 punten liet zij zich het zilver omhangen.

Ongekend aantal medailles voor de turnsters

Bij het in Hendrik Ido Ambacht gehouden Souplesse-toestel-toernooi hebben de turnsters uitzonderlijk goed gepresteerd. De gehele afvaardiging wist beslag te leggen om maar liefst éénentachtig medailles.

In de meerkamp werd er goud veroverd door Alysson Joy Stotijn, Jeahna van der Meulen, Dunya Bezemer, Marit van Efferen, Femke Knijnenburg, Imara Kornelisse, Day Grinuva en Annemijn Grit. Het zilver kwam op naam van Yinthe3 Neeskens, Defne Dal en Karin Hoekstra. Het brons was er voor Nienke van Eijk, Sylvie Quist, Bente van Winden, Elise Biemond en Sarah den Otter.

Op sprong: Goud voor Defne Dal, Imara Kornelisse, Elise Biemond, Manon Verboom, Divinia Morreauw, zilver voor Emma de Man, brons voor Elin Buijink, Day Grinuva, Annemijn Grit, Sarah den Otter


Op brug: Defne Dal, Alysson Joy Stotijn, Sylvie Quist , Dunya Bezemer, Marit van Efferen, Femke Knijnenburg, Imara Kornelisse, Lisa Schouten, zilver Yinthe Neeskens, Nienke van Eijk, Sahra Koster, Suzanne Esmeijer, Leanne Meijer, Karin Hoekstra, Annemijn Grit, Denise Koeleman, brons Elin Buijink, Jeahna van der Meulen, Emma de Man, Minke Schouten, Corine van Strien


Op balk: goud Elin Buijink, Alysson Joy Stotijn, Jeahna van der Meulen, Abigail, Imara Kornisellise, Day Grinuva, zilver Yinthe Neeskens, Nienke van Eijk, Amy McMurray, Suzanne Esmeijer, Charmayne van den Heerik, Anne Bezemer, Annemijn, brons Defne Dal , Nynke Mourik, Daphne Schellen , Merel Kerkhof.


Op vloer: Goud Jeanha van der Meulen, Bente van Winden, Femke Knijnenburg, Imara

Kornelisse , Annemijn Grit, zilver Yinthe Neeskens, Ella van Veelen, Emma de man, Sahra Koster , Dunya Bezemer, Charmayne vd Heerik, Denise Koeleman, Merel Kerkhof, brons Nienke van Eijk, Marit van Efferen, Corine Strien, Divinia Morreauw.

 

Dames teams in de prijzen

Voorbije weekend hebben de O&O-meisjes- en dames toestelturnen van de 4de en 5de divisie met succes deelgenomen aan het in Den Haag gehouden DONAR-team-cup-toernooi.
Het seniorteam – bestaande uit Karin Hoekstra, Merel Heezen, Lisa Schouten en Day Grinuva eiste in de D-categorie het goud voor zich op. Het samengesteld team senior-D en junior-E met de turnsters Divinia Moreauw, Layla Voerman, Merel Kerkhof en Annemijn pakte het zilver.


Het team uitkomende in de E-categorie veroverde eveneens het goud. Deze ploeg was geformeerd met de turnsters Manon Verbom, Sarah den Otter, Kimberley Nugteren en Denise Koeleman.

Individueel waren de dames eveneens succesvol. Karin Hoekstra (sen.-D) liet zich het goud omhangen van balk en vloer en het zilver van brug, Lisa Schouten (sen.-D) het zilver van balk, Divinia Moreauw (sen.-D) het brons van sprong en vloer, Annemijn Grit (jun.-E) het brons van brug, balk, vloer, Merel Heezen (sen.-D) het zilver van sprong, Merel Kerkhof (jun.-E) het brons op vloer, Kimberley Nugteren (jun.-F) het goud van vloer, Denise Koeleman (sen.-E) het brons van vloer en Sarah den Otter (sen.-E) het brons van sprong.

 

Aanvullende gegevens