Turnen dames

De meisjes en dames selectie komt uit in verschillende regionale - en nationale wedstrijden in de 1e, 2e, 3e, 4e divisie.

Wedstrijdgroep N2 voorgeschreven oefenstof - onderleiding van Karlijn
Wedstrijdgroep N1 voorgeschreven en keuze oefenstof(1e en eredivisie) - onderleiding van Angelique en Jacky
Wedstrijdgroep keuzeoefenstof 1e en 2e divisie - onderleiding van Denise

Voorbereidend selectie - onderleiding van Stephanie en Joyce

Eremetaal voor de turnsters

Bij de in Amsterdam gehouden districtstoestelfinales hebben de turnsters goed gepresteerd. De beste prestatie kwam op naam van Quinty Jöner. Zij kwam met 11,425 punten als beste uit de strijd op het onderdeel sprong van de jeugd-2-E-categorie.


In de zelfde klasse legde Anouk Tieman met 11,700 punten beslag op het zilver van vloer. Zilver was er ook voor Esmee Snijder. Zij bond de strijd aan op het onderdeel brug van categorie jeugd-1-N4. Haar score bedroeg 13.100 punten.


Het brons van vloer in de junior-D-klasse was met 11,200 punten voor Serra Potters. Tot een gelijk resultaat kwam Dunya Bezemer op het onderdeel balk van de pupil-1-N3. Zij turnde 11,933 punten bijeen.


In het all-round strijd viel Gwen Bakker in de prijzen. Als gevolg van het groot aantal deelnemers in de klasse jeugd-2-E waren hier vier prijzen beschikbaar gesteld. Gwen kreeg met 44,950 punten de medaille voor de vierde plaats omgehangen.
De turnsters van de 1ste divisie bonden de strijd aan in Harlingen. Daar vond de 2de NK-kwalificatiewedstrijd plaats. In de seniorcategorie eiste Vicky Vercauteren met 48,434 punten het goud voor zich op. Verder kwamen in deze categorie tot actie Eva van Gemert, Meike van Veen en Sharon Ringlever. Ilse Standardt kwam uit in de categorie jeugd-N2.

Goud voor Ramona van Lent

In de aanloop naar het Nederlands kampioenschap individueel toestelturnen voor meisjes en dames is Ramona van Lent in de in Hardenberg geturnde kwartfinale knap eerste geworden in categorie jeugd-N3. Met een puntentotaal van 55,099 punten liet zij zich het goud omhangen.


Bij de senioren van de 2de divisie overtuigde Lisa Hendrikse. Met 47,084 punten was zij de concurrentie de baas en eiste daarmee het goud op. Het zilver was voor Sabrina Weijer. Zij zette een score neer van 46,317 punten. In deze categorie eindigde Cynthia Kroon met 44,850 punten op een keurige zesde plaats.

Turnsters naar districtsfinale

Een viertal turnsters hebben zich bij de in Amsterdam gehouden plaatsingswedstrijd geplaatst voor de districtsfinale. Op een tweetal fronten wisten zij zelfs als nummer één en twee uit de strijd te komen.
Bij de instap-D1-categorie was het Nynke Mourik die aan het langste eind trok. Met 53,225 punten veroverde zij het goud, op de hielen gevolgd door Sylvie Quist die met 52,458 punten het zilver pakte.


Bij de pupillen-1-D1 kwam Emma de Man als beste uit de strijd. Zij eiste het goud op met 52,483 punten. Met een gering verschil was het zilver voor Jeanha van der Meulen. Haar score kwam uit op 52,150 punten.

Turnsters doen goede zaken

Met twee gouden en vier zilveren medailles hebben de 3de divisie-turnsters goede zaken gedaan bij de in Amsterdam gehouden 2de plaatsingswedstrijd individueel toestelturnen voor meisjes en dames.
In de categorie Jeugd-2 eiste Gwen Bakker het goud op met in haar kielzog Anouk Tieman die zich het zilver om liet hangen. Een gelijk beeld liet het klassement bij de junioren. Hier ging het goud naar Serra Poters en het zilver naar Anna Rosmulder.

Bij de Jeugd-1-N4 veroverde Esmee Snijder het zilver, evenals Dunya Bezemer die in de klasse Pupil-1-N3 het zilver pakte. In deze laatste categorie miste Abigail Koch met haar vierde plaats net het podium. Een gelijk lot onderging Marit van Efferen in de categorie Pupil-2-N3.

In de loop van de week wordt bekend gemaakt wie zijn door gedrongen tot de eindstrijd. Verder zijn nog in de race Suzanne Esmeijer (Pupil-2-N3), Morgan van Krikingen en Quinty Joner (beiden Jeugd-2), Milou van Schijndel en Suzanne van Slebeek (beiden junior).

Aanvullende gegevens