Turnen dames

De meisjes en dames selectie komt uit in verschillende regionale - en nationale wedstrijden in de 1e, 2e, 3e, 4e divisie.

Wedstrijdgroep N2 voorgeschreven oefenstof - onderleiding van Karlijn
Wedstrijdgroep N1 voorgeschreven en keuze oefenstof(1e en eredivisie) - onderleiding van Angelique en Jacky
Wedstrijdgroep keuzeoefenstof 1e en 2e divisie - onderleiding van Denise

Voorbereidend selectie - onderleiding van Stephanie en Joyce

Succes voor turnsters 3e divisie

De turnsters in de 3e divisie hebben bij de in Amsterdam gehouden districtskampioenschappen beslag gelegd op gelegd op totaal zestien medailles, waarvan negen districtstitels.

Bij de jeugd-1-N4 greep Gwen Bakker in de meerkamp met 51,800 punten het goud. Tot een gelijk resultaat kwam Britta Schipper in categorie junior-D. Zij veroverde het goud met 54,100 punten. In klasse jeugd-2-E liet Milou van Schijndel zich met 44,550 punten het zilver omhangen. Brons was er voor Ramona van Lent bij de pupillen -2-N3 en Anniek Postema (senior-C). Ramona scoorde met 52,517 punten en Anniek met 45,750 punten.

Naast de meerkamp werden ook toestelfinales geturnd. Hierbij kwamen de districtstitel op naam van Marit van Efferen (sprong-pupil-1-N3), Ramona van Lent (vloer-pupil-2-N3), Anna Rosmulder (brug-jeugd-2-E), Anniek Postema (brug, balk en vloer – senior-C), Faye Bax (balk-junior-D) en Quity Jöner (brug-jeugd-1-N4). Hierbij was het zilver Gwen Bakker (brug-jeugd-1-N4) Tot slot het brons voor Britta Schipper (brug en vloer - junior-D).

 

Turnsters goed op weg

De 3de divisiejeugd individueel toestelturnen O&O heeft bij de in Den Haag gehouden districtsvoorwedstrijd een prima basis gelegd voor de doorstroming naar het landelijk wedstrijdcircuit.
In de categorie Jeugd-2 was het ereschavot een volledig “O&O-onderonsje”. Het goud was voor Anna Rosmulder, het zilver voor Milou van Schijndel en het brons voor Suzanne van Alebeek.


Goud was er ook voor Marit van Efferen. Zij bond de strijd aan in de klasse pupil-1-N3. Suzanne Esmeijer liet zich in deze categorie het brons omhangen.
Bij de pupillen-2-N3 waren er vanwege het groot aantal deelnemers vier medailles ter beschikking gesteld. Ramona van Lent pakte het goud. De vierde medaille kwam in handen van Esmee Sneijder.
Bij de junioren was er eremetaal voor Faye Bax en Serra Potters. De zilveren medaille was voor Fay en de bronzen voor Serra.
Gwen Bakker completeerde het geheel. In de categorie jeugd-1-N4 greep zij het zilver.

Damesselectie op twee fronten succesvol

De meisjes- damesselectie individueel toestelturnen hebben op twee fronten uitstekende resultaten geboekt. Zowel bij de in Hellevoetsluis gehouden districtsplaatsingswedstrijden als bij de in Hoofddorp gehouden landelijke kwalificatiewedstrijd wisten de turnsters beslag te leggen op eremetaal.

In Hellevoetsluis eisten Imara Kornelisse (pupil-2) en Demelza Moreau (senior) het goud voor zich op. Bij de pupillen-2 pakte vervolgens Amber Wehrmann Krieger het zilver. Een gelijk resultaat realiseerde Corine van Strien bij de jeugd-2. Elise Biemond kwam met haar vierde plaats in deze klasse een weinig tekort voor het eremetaal.In Hoofddorp turnde Liz Gelderblom (junior-1ste divisie) zich naar de hoogste eer. Met 46,633 punten liet zij zich het goud omhangen. Deandre de Camp kwam slechts 0,3 punten te kort voor het ereschavot. Zij eindigde op de vierde plaats. Een gelijk lot trof Aimée Odijk bij de instappers-N1. Ook zij viel met haar vierde plaats net buiten de prijzen.

Sharon Ringlever sportalent Gorinchem 2017

Sharon Ringlever is uitgeroepen tot sporttalent 2017 van Gorinchem.

Sharon Ringlever is 2 jaar geleden gedeeltelijk gaan trainen bij O&O Zwijndrecht om groei te kunnen realiseren. En dat heeft ze zeker gedaan!
Sinds dit jaar traint Sharon volledig bij de damesselectie 1e divisie. 
Vorig seizoen heeft zij als 1e Gorinchemse turnster beslag weten te leggen op een zilveren meerkampmedaille op de NK-finale en heeft daarmee geschiedenis weten te schrijven voor Gorinchem.
Ook heeft Sharon zilver gehaald op de NK-finale brug en een 4e plaats op sprong.

Op basis van deze prestaties is Sharon uitgeroepen tot sporttalent 2017 van Gorinchem.

 

Gefeliciteerd! 

Aanvullende gegevens