Turnen dames

De meisjes en dames selectie komt uit in verschillende regionale - en nationale wedstrijden in de 1e, 2e, 3e, 4e divisie.

Wedstrijdgroep N2 voorgeschreven oefenstof - onderleiding van Karlijn
Wedstrijdgroep N1 voorgeschreven en keuze oefenstof(1e en eredivisie) - onderleiding van Angelique en Jacky
Wedstrijdgroep keuzeoefenstof 1e en 2e divisie - onderleiding van Denise

Voorbereidend selectie - onderleiding van Stephanie en Joyce

Eremetaal voor turnsters

Bij de in Amsterdam gehouden districtsplaatsingswedstrijd 4de divisie hebben de O&O-turnsters individueel toestelturnen een gouden en twee bronzen medailles veroverd.
Het goud was voor Lisa Schouten. Met 44,333 punten wist zij in de senior-D-categorie het brons voor zich op te eisen. In deze categorie ging het brons naar Day Grinuva. Zij kwam tot een score van 43,884 punten.

Karin Hoekstra werd vijfde met 43,383 punten en Leanne Barendrecht zesde met 40,233 punten.
Bij pupillen-2-D1 liet Bente van Winden zich met een score van 51,167 het brons omhangen. In deze klasse viel Amy McMurray net buiten de prijzen Zij eindigde als vierde met 49,258 punten.

Successen op het Kersttoernooi

Bij het door G.V. De Hazenkamp – Nijmegen georganiseerd Kersttoernooi voor individueel toestel turnen meisjes en dames is onze meisjes/damesselectie bijzonder succesvol geweest. De selectie wist beslag te leggen op achttien stuks eremetaal.

Het succesvolst was Ilse Standaard. In de categorie Jeugd-N2 wist zij op alle toestellen het goud voor zich op te eisen. Goud was er ook voor Melanie Stout (Eredivisie-jeugd) op brug, Morgan van Kriekingen (3e div.-jeugd) eveneens op brug en Serra Potters (3e div.-junior) op sprong.

 

In de 3e divisie wist Quinty Joner bij de jeugd het zilver te pakken op brug, Gwen Bakker brons op vloer en bij de junioren Anne Rosmulder het brons op brug. In de klasse Jeugd-N4 schreef Esmee Snijder drie medailles op haar naam. Zilver op sprong en vloer en brons op brug. Ramona van Lent deed dit met twee medailles in de categorie Jeugd-N3. Zilver op balk en brons op sprong.

De senioren van de 3e divisie completeerden het geheel. Elianne Stehouwer veroverde het zilver op balk en het brons op vloer, Faye Bax het brons op sprong.

Eremetaal voor turnsters

Bij de in Hellvoetsluis gehouden wedstrijden individuele toestelturnen voor de 3de divisieturnsters van de District Zuid-Holland hebben onze meisjes uitstekend gepresteerd.

In de categorie Jeugd-D eiste Suzanne van Alebeek met 44,450 punten het goud voor zich op. Haar clubgenote Milou van Schijndel pakte met 43,433 punten het brons, op de hielen gevolgd door Serra Potters die in deze categorie met 42,867 punten als vierde eindigde.

In de klasse jeugd-1-N4 turnde Esmee Snijder zich naar het ereschavot. Met 49,600 punten liet zij zich het brons omhangen. Een gelijk resultaat was weggelegd voor Gwen Bakker. Zij veroverde met 42,983 punten het brons van categorie jeugd-2.

 

Bij de pupillen-2-N3 kwam Suzanne Esmeijer slechts 0,4 punt tekort voor het eremetaal. Zij eindigde met 50,408 punten op de vierde plaats.

Goud voor Lisa Hendrikse

Bij de in Woerden gehouden eerste plaatsingswedstrijd van District Zuid-Holland voor individueel turnen dames heeft Lisa Hendrikse in de 2e divisie beslag weten te leggen op het goud van de senioren.

Lisa bouwde haar allround totaal van 44,983 punten op met 12,700 punten op sprong, 12,035 punten op brug, 10,300 punten op balk en 9.95 punten op vloer. Sabrina Weijer werd in deze categorie met haar score van 44,450 punten vijfde.

Bij de senioren van de 3e divisie hadden wij eveneens succes. Op beide wedstrijdbanen wist zij het brons voor zich op te eisen en wel middels Suzanne van Tol met 44,117 punten en Faye Bax met 40,433 punten. Alle overige turnsters turnden een goede wedstrijd en rangschikten zich in de middenmoot.

 

Aanvullende gegevens