Brons voor acro-trio op het NK

Het acro-trio bestaande uit Caithlyn van Rijswijk, Marije Goudriaan en Mika Roze hebben geschiedenis geschreven voor O&O. Wij wisten via voorrondes en een landelijke halve finale door te dringen tot de nationale eindstrijd.

  

Deze vond plaats in het Brabantse Oss. Het trio zetten een hun fraaie compositie met goed uitgevoerde balansopstellingen op de vloer. De oefening werd door de jury gewaardeerd met 23,230 punten waarmee zij het nationale brons voor zich op eisten. Een geweldig resultaat voor de jonge tak acrobatische gymnastiek onder leiding van Arnold in ’t Veld en Anne de Waard.

Acro trio's naar halve finale NK

Bij de in Monster gehouden districtskampioenschappen acro-gymnastiek hebben een tweetal trio’s zich geplaatst voor de landelijke halve finales.
In de klasse jeugd-E kwam het trio bestaande uit Kenz Olthoff, Bente Ruijs en Cheyenne Timmers als beste uit de strijd. Met 22,800 punten legden zij beslag op het goud.


Tot een gelijke prestatie kwam het senioren-team. Dit team was samengesteld met de turnsters Marije Goudriaan, Mika Roza en Caithlyn van Rijswijk. Zij verdienden het goud met 23,080 punten.


Het trio Luna van Kooten, Lois Verheij en Isolde Polak werd met 22,190 punten vierde, het trio Sterre Pelgrim, Joëlle Wuisman en Sanna Schot eindigde met 22,100 punten op de zesde plaats en het duo Melissa de Vroome en Zoë van Rosmalen werd zevende met 211.160 punten. Zij voldeden allen wel aan de limiet voor de doorstroming, maar de rangschikking was mede bepalend waardoor zij niet doordrongen tot de landelijk halve eindstrijd.

Eremetaal voor acrogymnasten

Een drietal acrotrio's hebben zich bij de tweede plaatsingswedstrijd in Leiden in de prijzen geturnd.
In de categorie dames E senioren wist het trio Caithlin van Rijswijk, Marije Goudriaan en Mika Roza met overmacht het goud op te eisen. Zij behaalden een score van 23,080 punten. In dezelfde categorie wist het trio Joëlle Wuisman, Sannah Schot en Sterre Pelgrim met 21,910 punten het zilver te veroveren.


In de categorie dames E jeugd was er ook succes. Het trio Bente Ruijs, Cheyenne Timmers en Kenza Olthoff wist het zilver te bemachtigen. Met 20,190 en 20,310 turnde het trio Isolde Polak, Loïs Verheij en Luna van Kooten en het duo Zoë van Rosmalen en Melissa de Vroome ook een mooie wedstrijd.

Goud en brons voor acro-trio's

Een tweetal acro-trio’s hebben zich bij de in Naaldwijk gehouden 1ste plaatsingswedstrijd in de prijzen geturnd.
In de categorie dames-E-senior wist het trio bestaande uit Caithlyn van Rijswijk-Marije Goudriaan-Mika Roza met overmacht het goud op te eisen. Zij behaalde een score va 22,930 punten. In deze zelfde categorie wist het trio samengesteld met Isolde Polak-Loïs Verheij-Luna van Kooten met 20,540 punten het brons te veroveren. Met slechts 0,2 punten verschil werd dit team gevolgd door het O&O-trio Joëlle Wuisman-Sannah Schot- Sterre Pelgrim. Zij eindigde op de vierde plaats met 20,260 punten.

In de jeugd-E-categorie waren alle teams aan elkaar gewaagd. De onderlinge verschillen waren miniem. Met slechts 0,7 punten verschil op nummer één werd het trio Bente Ruijs-Cheyenne Timmers-Kenza Olthoff met 21,200 punten vijfde. Bij de junior-paren-E kwam het duo Melissa de Vroome en Zoë van Rosmalen met 20,860 punten als achtste uit de strijd.

Districtfinale Acro

Tijdens een spannende districtfinale acrobatische gymnastiek heeft het trio Caithlyn van Rijswijk,  Marije Goudriaan en Milou Neggers een mooie 2de plek weten te veroveren met een score van 21.68. Nu is het afwachten of deze score voldoende zal zijn voor een plekje in de landelijke halve finales. Het andere trio Bente Ruis, Cheyenne Timmers en Kenza Olthof haalde een nette 4de plek en het duo Joëlle Wuisman en Sanne Schot haalde met een 8ste plek.

 

Aanvullende gegevens