Nieuws

Wereld Gymnaestrada

Van 7 t/m 13 juli a.s. gaat we als vereniging voor de tiende keer deelnemen aan de Wereld Gymnaestrada die dan plaats vindt in het Oostenrijkse Dornbirn.

Onze afvaardiging bestaat uit totaal 30 deelneem(st)ers (12 turners, 8 turnsters en 6 RG-turnsters) De samenstelling biedt de groep vele kansen voor een kwalitatief goed verenigingsoptreden. Gekozen is voor een gevarieerd toestellendemo gecombineerd en afgewisseld met RG-composities. De toestellenmix bestaat uit balk, brug, voltige op paard en paddenstoelen, opblaasbare tumbling en minitramp. De RG zal o.a. gebruik maken van hoepel, lint en touw. Op hedendaagse muziek is het geheel in en door elkaar gevlochten tot een wervelend geheel.De Wereld Gymnaestrada is een internationaal gymnastiekevenement dat net als de Olympische Spelen elke vier jaar georganiseerd wordt in een ander land.
Wat ooit in 1953 begon met 14 verschillende landen en ongeveer 5000 deelnemers, is intussen uitgegroeid tot een festiviteit met 55 verschillende landen en 21000 deelnemers.

Programma
De Wereld Gymnaestrada wordt geopend met een grote openingsceremonie, waarin het gastland een show opzet. De daaropvolgende dagen zijn er heel de dag door optredens in de centrale hallen. Buiten deze hallen worden er ook city performance georganiseerd in de omliggende dorpen, deze vinden meestal in de open lucht plaats. Er worden ook nationale avonden georganiseerd, waar elk land zijn specialiteiten tentoon kan spreiden en zijn kunsten kan laten zien. 's Vrijdags is er het FIG-gala, hier treden de creatiefste groepen nog een laatste maal op. De Wereld Gymnaestrada wordt uiteindelijk afgesloten met een sluitingsceremonie, waarin het gastland van de volgende Wereld Gymnaestrada ten slotte een show geeft.

DE WERELD GYMNAESTRADA 2023 GAAT PLAATS VINDEN IN AMSTERDAM!!!

Aanvullende gegevens