Nieuwsbrief

December 2018

Geachte leden, ouders, verzorgers,
Alweer de laatste nieuwsbrief van dit kalenderjaar. Uiteraard wil het bestuur Astrid van Cappellen weer van harte “dankjewel” zeggen voor een jaar zorgvuldig onze nieuwsbrief samenstellen. Uiteraard ook een “dankjewel” voor de toeleveranciers van kopij. Hoewel de eerlijkheid gebied te melden dat sommige afdelingen best eens wat vaker in de “pen mogen klimmen”. Een goed voornemen voor 2019?
December betekent extra gezelligheid en een terugblik op het afgelopen jaar. Tijdens onze nieuwjaarsreceptie hopen wij u persoonlijk een goed 2019 toe te wensen. Een hectisch maar ongelofelijk positief jaar ligt achter ons. Wederom schitterende nationale en internationale successen. In de nieuwjaarsreceptie en de algemene ledenvergadering, zullen we hieraan breder aandacht besteden. Een dubbel dankjewel voor alle vrijwilligers die O&O maken tot wat het is; een topclub die vele sporters wekelijks een, op de sporter toegepaste les of training kunnen bieden. Petje af voor al deze kanjers!


Wij wensen u fijne feestdagen en zien u graag woensdagavond 9 januari vanaf 19.30 uur in onze accommodatie aan de Uilenvliet om elkaar een goed 2019 toe te wensen.
Het bestuur

Kerstborrel seniorleden
Vrijdagavond 21 december. Met een hapje en drankje en met een item waarbij u de “hersens kunt kraken”, zullen wij met de Keep Fit leden het verenigingsjaar 2018 afsluiten. De kosten zijn € 5,- en u kunt zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


JAC Kerstgala 2018
Het jaar 2018 zit er al weer bijna op, maar dat kunnen we niet ongemerkt voorbij laten gaan! De JAC organiseert speciaal voor alle jeugdleden en hun vriendjes en vriendinnetjes het JAC – KERSTGALA 2018! Het gala begint om 18.30 uur, de echte feestgangers kunnen tot 22.00 uur blijven, maar je mag natuurlijk ook eerder opgehaald worden. Meer informatie vind je in de loop van december op de website van O&O en op social media. Wist je dat… de JAC naast Facebook ook Instagram heeft? Volg ons en blijf op de hoogte van alle activiteiten.

Nieuwjaarsreceptie
Op woensdag 9 januari zullen we elkaar tussen 19.30 en 21.30 uur een gezond en sportief 2019 wensen. Komt u /komen jullie ook? We schenken dan ook aandacht aan de jubilarissen die 25, 40 of 50 jaar lid van de vereniging zijn.

Rommelmarkt
De opbrengst van de rommelmarkt is € 720,00. Wat een opbrengst! Van de restantkleding gaat de zomerkleding naar Trinidad en Tobago en de winterkleding naar Bosnië, ook dit heeft nog €80, opgebracht, wat het eind bedrag van de Rommelmarkt op € 800,00 heeft gebracht! Zo krijgen al uw spullen een mooie bestemming. Een fors team mensen maakt deze zeer succesvolle rommelmarkt mogelijk: Dankjewel: Alice en Netty voor het coördineren van deze markt. Deze dames doen het niet alleen! Dankjewel: Ada, Anka, Ans, Bep en dochter, Francien, Geertje, Gerard, Herman, Ieneke, Ina, Ineke, Jan, Johan, John, Joop, Jozien, Koos, Marian, Marianne, Piet, Roza, Sonja, Theo, Ton en Wil.

Finalistenhuldiging
Op 26 januari as. vindt onze jaarlijks terugkerende finalistenhuldiging plaats. Deze keer niet zoals gebruikelijk in december maar in januari. December stond bol van activiteiten en wedstrijden zodat we moesten opschuiven naar januari. Op deze avond zullen alle finalisten worden gehuldigd voor hun bijzondere prestatie. Ook de leiding en juryleden zullen dan in het zonnetje worden gezet en nemen we afscheid van de stoppers. Bent u ook van de partij?

Grote Clubactie
In de volgende nieuwsbrief zullen we het eindresultaat laten weten. Op het moment waarop we dit schrijven druppelen de laatste boekjes nog binnen. Maar ...... tot nu toe lijkt het erop dat we een record opbrengst zullen noteren. Wel willen we alvast langs deze weg de kopers van een Superlot heel erg bedanken dit zijn: Timmer en onderhoudsbedrijf Schilperoort, McMurray M&A en groente winkel Firma G.C.P. van Nes.

100 jarig bestaan O&O
Wij hebben het al eerder kenbaar gemaakt. O&O bestaat volgend jaar 100 jaar. Om exact te zijn de vereniging is officieel op 1 mei 1919 opgericht. Voor die tijd werd er al een aantal jaren geturnd door een aantal mannen. Maar destijds is de datum van de Koninklijke Goedkeuring als officiële oprichtingsdatum vast gelegd. Uiteraard zullen wij deze mijlpaal niet ongemerkt aan ons voor bij laten gaan. De jubileumcommissie heeft volgende programma in petto: als eerste zal in één van de eerste maanden van het jaar de jubileumkrant uitgebracht worden. Verder ziet het programma voor 2019 er als volgt uit:

30 maart -30 juli Tentoonstelling in De Vergulde Swaen
  1 mei Sport en Spel voor de jeugd van basis- en middelbare scholen
18 mei Receptie en Buffet
29 mei Demo Fifty-Fit in bejaardenhuis

29 juni Beweegbaan en pannenkoeken eten voor Ouder en kind
13 juli Jubileum Sterrenslag Basis- en middelbare school jeugd

14 september Kamp voor jeugd 6 t/m 11 jaar
 5 oktober Reünie

30 november Turnshow dan wel Turngala

20 december Feestavond 18 jaar en ouder
21 december Feestavond jeugd tot 18 jaar

Oproep
Voor de tentoonstelling van 30 maart t/m 30 juli in de “De Vergulde Swaen” willen wij zo veel mogelijk de complete historie van de vereniging in beeld krijgen. Hiervoor hebben wij zelf wel het nodige maar wij zijn op zoek naar aanvullend materiaal. Dit kunnen foto’s zijn, diploma’s, pakjes en trainingspakken die in de loop der jaren zijn gedragen, of anderszins. Ga eens op zoek. Denk niet bij voorbaat dat zal wel niet interessant zijn. Alles is welkom. Uiteraard allemaal in bruikleen. Je krijgt alles na de tentoonstelling retour. Graag op de foto’s aan de achterzijde je naam en adres vermelden en waar en bij welke gelegenheid de foto is genomen. Ook het andere materiaal en kleding voorzien van voornoemde gegevens. Wij zijn benieuwd naar je reactie. Met betrekking tot de tentoonstelling kan er contact gemaakt worden met Netty Pijl – tel. 0786194719 of Joop Visser tel. 078-6122928 Jubileumkrant Zoals hier boven al bekend gemaakt is, is het de bedoeling in het jubileumjaar een jubileumkrant uit te geven, die bezorgd wordt samen met De Brug. Om dit financieel mogelijk te maken, zijn (uiteraard) advertenties voor nodig. Heeft u een bedrijf, of werkt u bij een bedrijf dat het leuk vind om O&O te feliciteren met haar 100ste verjaardag? Informeer dan eens naar de advertentietarieven. Leuk, toch om de vereniging te feliciteren met haar jubileum? U kunt hiervoor contact op nemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Turnen Heren - NK Clubteams
De jongens en heren hebben op 18 november jl. in Nijmegen bij de Nederlandse kampioenschappen voor clubteams maximaal gescoord. Met vier deelnemende teams wisten zij beslag te leggen op drie nationale titels en een zilveren plaats. Op niveau 8 waren wij met twee teams tot de finale doorgedrongen. Team-1 bestaande uit Paul de Jongh, Gijs Zijderveld, Ian Wever, Sebastiaan Pel en Tristan Massie en team-2 samengesteld met de turners Bodi Winkler, Jelle van der Zouwen, Stan de Looze, Daan Vlasblom en Thijs Eijkelenboom gingen beiden voor de hoogste eer en zetten daarmee de concurrentie op achterstand. Na een spannende strijd werd team-1 uiteindelijk met 195,000 punten Nederlands kampioen op de hielen gevolgd door team-2 die met 194,050 punten beslag lag op het zilver. Op niveau-6 bonden Bram van Gemert, Dennis Swinkels, Yuri Visser, Koen Kappetijn, Olaf de Nie en Lance Visser de strijd aan. Zij moesten flink aan de bak en wisselden gedurende de strijd stuivertje met de combinatieploeg SV PAX/St. Mauritius. In de slotfase trokken wij aan het langste eind en pakten met 203,800 punten het goud. In de hoogste categorie, niveau-4, was het nog spannender. Daar ging de strijd tussen onze turners Jens van der Helm, Thijs Oosterling, Bart de Ruiter, Rens Hoofs, Thomas van der Helm en Luuk van Waaij en de turners van Swentibold-Sittard. Beide ploegen bleken aan elkaar gewaagd en noteerden na zes toestellen een gelijke score van 210,400 punten waarmee zij beiden de kampioenstitel toegekend kregen.

Districtskampioenschappen
Op 15 december a.s. vinden in Waddinxveen de districtskampioenschappen voor jongens plaats. Wij zullen In diverse categorieën deelnemen aan deze kampioenschappen. De deelnemers zijn: Niek Melkert, Jay Zijderveld, Dane Lopes, Luc van Boxtel, Amine Aaraar, Fjodor Massie, Joëwi Edhie Hoessein, Olivier Kijkuit, Siebe Biemond, Siem van Vliet, Stijn Ammerlaan, Dion Middelveld,Noah Schipper, Vigo de Jager, Floor de Jonge, Christopher Brumond, Omar F’touh, Braylin Timas Soares

Turnen Dames
De meisjes en dames van de derde divisie hebben op zondag 9 december in Woerden hun eerste plaatsingswedstrijd. De deelneemsters zijn: Ramona van Lent, Britta Schipper, Demelza Moreauw, Elianne Stehouwer, Faye Bax, Jara van Dijk, Marit Kooiman, Suzanne Kunsel en Suzanne Tol.
Op zaterdag 15 december heeft in Hellevoetsluis Esmee Snijder haar eerste plaatsingswedstrijd en op zondag 16 december Abigail Koch, Dunya Bezemer, Marit van Efferen, Suzanne Esmeijer, Anouk Tieman, Gwen Bakker, Morgan van Kriekingen, Quinty Jöner, Anna Rosmulder, Milou van Schijndel, Serra Potters en Suzanne van Alebeek.
Op zaterdag 29 en zondag 30 december is het Kersttoernooi in Nijmegen en hier doen de volgende turnsters aan mee: Esmee, Ramona, Anouk, Gwen, Morgan, Quinty, Anna, Milou, Suzanne, Serra, Britta, Demelza, Elianne, Faye, Jara, Marit en Suzanne

NK Groepsspringen
Op zaterdag 8 december 2018 zullen de finales van het groepsspringen (NK groepsspringen niveau A/B) gehouden worden in Hardinxveld-Giessendam. Een grote mooie wedstrijd dicht bij huis. Wellicht leuk om te gaan kijken! In de bijlage treft u de flyer aan voor alle informatie.

Agenda
  8 dec. NK Groepsspringen, HardinxveldGiessendam
  9 dec. TD Plaatsingswedstrijd, Woerden
15 dec. TH Districtskampioenschappen,Waddinxveen
15, 16 dec. TD Plaatsingswedstrijd, Hellevoetsluis
21 dec. Kerstborrel seniorleden
22 dec. JAC Kerstgala
29, 30 dec. TD Kersttoernooi, Nijmegen
9 jan. Nieuwjaarsreceptie

Gesprekje met bestuur?
Aanmelden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T 078 6767451

Aanvullende gegevens