Nieuwsbrief

November 2018

Geachte leden, ouders, verzorgers,
Gelijk aan oktober van het vorig jaar was oktober ook nu weer een maand die in de verenigingsboeken met dikke letters zal worden bijgeschreven. Was het vorig jaar Bart Deurloo die geschiedenis schreef door het behalen van een bronzen medaille op het onderdeel rek bij het Wereldkampioenschap in Montreal, is het ook nu weer geschiedenis omdat het mannenteam, met daarin Bart Deurloo en Frank Rijken, voor het eerst in de Nederlandse turngeschiedenis een plek wist te bemachtigen bij de teamfinale tijdens het wereldkampioenschap in Doha, Qatar. Het blijft geschiedenis schrijven bij onze club want ook voor het eerst een turnster, Naomi Visser, uitkomend voor O&O Zwijndrecht en Topsport Noord die deel uit maakt van het Nederlandse damesteam in Doha Qatar en zich daarbij geplaatst heeft voor de individuele meerkampfinale. Verder zal November een maand van drukte worden! De wedstrijdafdelingen hebben te maken met voorwedstrijden, plaatsingswedstrijden enz. De rommelmarkt voor de deur, Sinterklaas komt er aan, Kerstborrel! Een maand dus waarbij “alle hands aan dek” nodig zijn om alle voorbereidingen voor deze activiteiten te starten! Wij bedanken op voorhand al onze vrijwilligers en trainers die alle energie stoppen in de vele evenementen die O&O of zelf organiseert of aan deel neemt.
Het bestuur

Sinterklaasfeest
Uit betrouwbare bron hebben we gehoord dat ook dit jaar Sinterklaas en zijn Pieten een bezoekje komen brengen aan O&O. Dit gebeurt op zaterdag 1 december voor alle jeugdleden t/m 8 jaar. De Sint komt dan kijken naar alle gymkunsten van deze stoere leden. De jeugdleden krijgen via hun leiding en via deze nieuwsbrief een uitnodiging voor dit feestje! Het Sinterklaasfeest is een kinderfeestje, ouders kunnen daarom helaas niet blijven kijken. In verband met de voorbereiding op het aantal kinderen, kunnen bij deze jeugdactiviteit alleen leden deelnemen. Bij de volgende activiteit die georganiseerd wordt door de JAC kunnen broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes weer gezellig mee doen!

Rommelmarkt
Op zaterdag 24 november a.s. organiseert O&O van 10.00 tot 13.00 uur in en rondom de turnhal aan de Uilenvliet de jaarlijkse rommel- kleding- en boekenmarkt. De opbrengst komt ten goede van het materiaalfonds. Allerlei gebruikte spullen, boeken, platen, speelgoed, nog draagbare kleding enz. zijn van harte welkom. Dit alles kan op dezelfde locatie worden ingeleverd op dinsdag 20 november en donderdag 22 november tussen 19.00 en 20.30 uur. Nadere informatie is te verkrijgen bij Alice de Jong telefoon 078-6121913.

Geslaagd
Met trots melden we dat Wendy van Kooten is geslaagd voor haar jurybrevet acrogym. Een relatief jonge tak binnen onze vereniging. Fijn dat we ook binnen deze discipline van de turnsport een stem in het kapittel kunnen hebben. Uiteraard wensen we Wendy een mooi jury carrière binnen deze tak van sport toe.

WK Doha, Qatar
Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis een teamfinale bij een Wereldkampioenschap met twee van de vijf mannen van onze vereniging! Het WK is in Doha, Qatar . Het waren twee bizar spannende dagen, waarbij we iedere score vanuit Zwijndrecht konden volgen. Werkelijk op het puntje van onze stoel hebben we de plaatsingswedstrijd gevolgd. In totaal deden 46 landen en 14 mix groepen dus 60 teams, mee. Een meer dan knappe prestatie dat de mannen zich hebben kunnen kwalificeren voor de team finale. Deze finale zijn de mannen goed gestart, maar jammer genoeg waren er wat foutjes in het verloop van de wedstrijd, zodat de mannen als achtste in deze finale geëindigd zijn. Doel was om bij de beste 24 landen te eindigen. Deze 24 landen mogen volgend jaar deelnamen aan het WK in Stuttgart. Dat wordt de eerste kwalificatie mogelijkheid in de route naar deelname aan de Olympische Spelen in Japan 2020. Doel dus overtuigend behaald met een TEAMFINALE!!! als bonus. Gefeliciteerd heren. Het dames team heeft zich met een mooie tiende plaats niet kunnen plaatsen voor de teamfinale. Wel heeft Naomi Visser tijdens haar debuut op het WK turnen zich als 15de weten te plaatsen voor een meerkamp finale. Waarin ze, heel knap, als 14de geëindigd is!

Springinstuif
Een meer dan gezellige dag voor onze recreanten groepen van de groepen 3 t/m 8 van het basisonderwijs tijdens de herfstvakantie. Aan de ochtendsessie werd door ruim 100 jongens en meisjes deelgenomen. Bij de middagsessie ook nog eens 60 jonge sporters. Onze dank is groot aan de leiding en de hulpleiding die dit evenement mogelijk hebben gemaakt.

Turnen Heren
Op 3 november, is de plaatsingswedstrijd Nationale Team Cup in Alkmaar. Wij zijn daarbij vertegenwoordigd met 5 teams. De teams zijn samengesteld met de turners: Stijn Ammerlaan, Siebe Biemond, Joëwi Edhie Hoessein, Olivier Kijkuit, Fjodor Massie, Paul de Jongh, Gijs Zijderveld, Ian Wever, Sebastiaan Pel, Tristan Massie, Bodi Winkler, Jelle van der Zouwen, Stan de Looze, Daan Vlasblom, Thijs Eijkelenboom, Bram van Gemert, Dennis Swinkels, Yuri Visser, Koen Kappetijn, Olaf de Nie, Lance Visser, Jens van der Helm, Thijs Oosterling, Bart de Ruiter, Rens Hoofs, Thomas van der Helm, Luuk van Waaij.
Op 18 november is de Nationale Team Cup, in Nijmegen. Deelname is afhankelijk van de resultaten op 3 november. En van 22 t/m 25 november zal de World Cup in Cottbus, Duitsland geturnd worden. Wie afgevaardigd gaat worden is op dit moment niet nog bekend.

Turnen Dames
Dit seizoen turnen de turnsters van de keuze oefenstof twee plaatsingswedstrijden om zich te kunnen plaatsen voor de finale. In het weekend van 24 en 25 november zullen onderstaande turnsters hun eerste wedstrijd van het seizoen turnen: de senioren Leanne Barendrecht, Anne Bezemer, Day Grinuva, Merel Heezen, Karin Hoekstra, Terry van Leeuwen, Divinia Moreauw , Lisa Schouten, Layla Voerman. De junioren Elise Biemond, Merel Kerkhof, Corine van Strien, en de jeugd twee meisjes Kiara Brouwer Von Gonzenbach en Maaike Colijn.

Kerstborrel
Noteert u alvast in uw agenda: 21 december a.s. Kerstborrel. In de volgende nieuwsbrief meer uitgebreide informatie hierover.

Grote clubactie
Ook dit jaar doet O&O mee met de grote clubactie. Extra leuk zijn dit jaar de superloten, met een Superlot sponsort u eenmalig. Een Superlot heeft de waarde van €150,- en dit zijn 50 grote clubactie loten. U heeft dus 50 keer kans op een van de vele prijzen! Sponsort u O&O ook eenmalig door middel van een (super)lot? De sponsoring wordt gebruikt voor het materialenfonds, welke voor zowel de recreatielessen als de selectielessen ingezet wordt. Superloten kopers zullen (indien gewenst) met naam en of bedrijfslogo in onze nieuwsbrief van december genoemd worden. Ook zullen de logo’s op facebook en onze website geplaatst worden als bedankje. Aanmelden graag bij info@o-en-o-zwijndrecht of T 078 6194230. Voor de kinderen die aan de slag gaan om lootjes te verkopen is er een speciale actie. Verkoop jij 30-40 lootjes verdien je een O&O rugtas, bij een verkoop van 41-60 loten verdien je een sporttas en verkoop je 61-100 loten krijg je een gaaf shirt met je naam erop! Ben jij de top verkoper van O&O en verkoop je meer dan 100 loten heeft O&O een mooie verrassing voor jou! Succes allemaal!

Gesprekje met bestuur?
Aanmelden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T 078 6767451

Aanvullende gegevens