Turnen heren

Turners maken flinke stap voorwaarts

In voorbereiding naar de Wereldkampioenschappen heeft het Nederlandse team met o.a. onze turners Bart Deurloo en Frank Rijken bij het afgelopen zaterdag  in Hoofddorp gehouden interlandtreffen tussen Nederland en Zwitserland een flinke stap voorwaarts gemaakt.

Het team wist zich in deze laatste krachtmeting  prima staande te houden ten opzichte van de Zwitserse formatie. De turners moesten weliswaar de winst aan de Zwitsers laten (250,665 tegen 248,667 punten) maar toonden een duidelijke progressie in vergelijk met het optreden bij de laatst gehouden Europese kampioenschappen.  Hierbij verder nog aangetekend dat ons team de bijdrage van Epke Zondervan moesten missen. Epke kon vanwege privé omstandigheden aan deze interland niet deelnemen.

Bart was driftig op dreef. Hij kwam als beste uit de strijd op de onderdelen vloer en ringen en noteerde tweede plaatsen op voltige en rek. Op spong werd hij vijfde. Op brug turnde Bart niet. Ook Franks bijdrage  was voor het team van betekenis. Hij bond de strijd aan op de onderdelen voltige, ringen, brug en rek. Alleen zijn cijfer op voltige viel voor het teamtotaal af.

Onze mannen reizen op 18 oktober af richting Doha – Qatar voor de Wereldkampioenschappen.

Aanvullende gegevens