Nieuwsbrief

September 2018

Geachte leden, ouders, verzorgers,
De zomer vliegt voorbij. Tijd om weer te gaan bewegen! Veel van de wedstrijdsporters zijn al weer aan de “trainingsslag”. Het jaarprogramma is reeds bekend en verspreid. Het jubileumjaar komt steeds dichterbij. Kortom! We gaan weer aan de slag en hebben er zin in! Wij wensen u een mooi nieuw sportseizoen.
Het bestuur

Wouter de Haas
Helaas hebben wij het bericht ontvangen dat op 30 juli j.l. Wouter de Haas is overleden. Wouter de Haas was als vader van twee van onze selectie sporters nauw betrokken bij de vereniging. Wouter mocht 47 jaar worden. Voor de coaches Jos en Jeroen, maar ook voor de overige teamleden zal het overlijden van de vader van teamgenoten, veel impact hebben. Wij wensen Wesley, Mitchel, de naaste en verdere familie veel sterkte bij het een plaats geven van dit verlies.
Het bestuur

Dansers gezocht!
De O&O Dance Crew is het dans en demoteam van O&O. Op donderdag 6 september houdt de groep een open training van 20:30 tot 22:00 uur in de Uilenvliet De groep is voor dansers van 18 jaar en ouder, die al enige dans- en podiumervaring hebben. De groep werkt aan verschillende choreografieën, geeft regelmatig optredens en doet mee aan dans wedstrijden. Kom gratis en vrijblijvend meedoen! Je hoeft niks voor te bereiden.
Vragen en/of aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jong talenten test
Op zaterdag 8 september a.s. houden wij onze jaarlijkse Jong talenten test van 15.00 tot 17.00 uur in de turnhal aan de Uilenvliet in Zwijndrecht. De bedoeling van deze test is om een aantal jongens en meisjes te selecteren voor de verschillende selectie-afdelingen. Het betreft een algemene fysieke test, waarbij mobiliteit, kracht, coördinatie, evenwicht en techniek nader worden bekeken. Kinderen in de leeftijd van 5 t/m 7 jaar, die aan deze test willen deelnemen, kunnen zich ter plaatse aanmelden. Er zijn geen kosten aan verbonden, wel willen wij u vragen een pasfoto mee te geven. De ouders mogen blijven kijken. Nadere informatie kan worden verkregen bij Joop Visser, tel. 078-6122928

Peuter-kleuter instuif
Op zaterdag 15 september organiseren wij als start van de nationale sportweek in de turnaccommodatie aan de Uilenvliet een gyminstuif met pannenkoeken eten voor kleuters en peuters t/m vijf jaar. De kinderen kunnen dan kennis maken met allerlei gymnastiek- en expressievormen.
De ouders mogen blijven kijken. Er zijn drie deelname mogelijkheden. Kinderen kunnen zich aanmelden om 9.00 uur en meedoen tot 10.00 uur of zich aanmelden om 10.15 uur en meedoen tot 11.15 uur. De laatste instuif begint om 11.30 uur en eindigt om 12.30 uur. De toegang is gratis.
Nadere informatie is te verkrijgen bij het secretariaat, Mw. Nel Kortman, telefoon 078-6194230.

Leefstijlmarkt
Net als vorig jaar wordt op 29 september a.s. weer een Leefstijlmarkt gehouden in Zwijndrecht. Dit keer in het Spektakel bij winkelcentrum Walburg. Die dag kunt u weer informatie krijgen over de verschillende beweeg-vormen die bij diverse Zwijndrechtse sportaanbieders kunnen worden beoefend. De organisatie van het evenement is in handen van Vivera (gelieerd aan de Gemeente Zwijndrecht) en o.a. O&O. Ook dit jaar wordt weer een zogenaamde Fittest afgenomen voor geïnteresseerden. Deze Fittest staat onder auspiciën van Fysiotherapie praktijk De Lus. Voorgaande jaren hebben ook een aantal van onze Fifty Fit leden assistentie geboden bij deze test. Uiteraard de vraag wie ons ook dit jaar weer kan helpen op zaterdag 29 september a.s.
U kunt zich aanmelden bij ons secretariaat Nel Kortman T 078 6194230 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Na aanmelding ontvang u uiteraard meer uitgebreide informatie.

Zomerprogramma
Ook dit jaar hebben we dankzij onze actieve Fifty Fit leiding, weer een mooi zomerprogramma kunnen realiseren. Er is veel gebruik gemaakt van dit programma. Omdat een 6-tal lesgevers invulling hebben gegeven aan de lessen, ontstond een mooi divers programma. Dank aan iedereen dit tot zo’n succes wisten te maken.

Beëindiging TAG
Binnen onze organisatie bestond t.b.v. de afdeling topsport een aparte stichting Top Artistic Gymnastics. Een aantal jaren geleden was het voeren van deze aparte stichting een fiscale noodzakelijkheid. Aangezien de diverse regelingen zijn gewijzigd is besloten deze stichting stop te zetten. Wij bedanken Menzo, Gijan, Patrick en Enrico voor het invullen van de bestuurstaken.

Grote Schoonmaak
Normaliter organiseren we het laatste weekend voor de zomervakantie de GROTE schoonmaak van de Uilenvliet. Alle weekenden voorafgaand aan de zomervakantie waren echter al bezet. Er zat dus niets anders op dan deze GROTE schoonmaak te verplaatsen tot na de zomer en zelfs nu is een groot deel van de weekenden al ingevuld. Als data voor deze schoonmaak is nu gekozen voor 19 en 20 oktober a.s. . Zet u a.u.b. alvast in uw agenda!?

Opleidingsnieuws
Het seizoen is nog maar net gestart en de eerste opleidingen gaan ook al van start. Hoe leuk is het dat er ook vanuit O&O weer diverse leden gaan starten met een opleiding. Koen Kappetijn, Paul de Jongh en Gijs Zijderveld (turnen heren) zullen gaan starten met de assistentencursus, zij zullen deze gaan volgen in Roosendaal en worden begeleid door Joop Visser en Karin Oostdijk. Day Grinuva en Layla Voerman (turnen dames) zullen eveneens starten met de assistentencursus, zij zullen deze gaan volgen in Dordrecht en worden begeleid door Monique Verboom. Jente van der Kruk en Sarah den Otter(turnen dames) gaan starten met de opleiding, Gymnastiek Leider en zullen deze volgen in Barendrecht en worden begeleid door Stephanie en Joyce van Cappellen. Wij wensen alle cursisten en praktijkbegeleiders veel succes toe.

Jurynieuws
Sharon Ringlever heeft in korte tijd zowel haar TD1 en TD2 (turnen dames) jurybrevet behaald.
Terry van Leeuwen heeft haar TD2 (turnen dames) jurybrevet behaald. Wij wensen jullie heel veel succes en plezier toe met het jureren.

Grote Clubactie
Op 15 september start de Grote Clubactie . We hopen ook dit jaar weer op mooi bedrag op te mogen halen. Steunt u O&O ook door één of meerdere loten te verkopen!

Jubileum Gre Schouwstra
Het is gebruikelijk om tijdens onze nieuwjaarsbijeenkomst de jubilarissen in het zonnetje te zetten. Echter bij uitzondering heeft Gre Schouwstra pas de laatste week voorafgaand aan de zomervakantie , haar speld voor 40 jaar lidmaatschap van onze vereniging mogen ontvangen. Gre volgt de lessen bij Wil in’t Veld. Daarnaast is zij als vrijwilliger actief binnen het sociaal culturele werk. Van de vereniging ontving de jubilaris een kandelaar met als tekst: Samen in beweging. Samen verder op de golven van de tijd.

Oproep mailadres
Graag willen we de nieuwsbrief digitaal aan u versturen, maar ook bijvoorbeeld onverwachte leswijziging geven we graag per mail door. Als u de nieuwsbrief tot nu toe niet digitaal heeft ontvangen, zouden wij u willen vragen u mailadres door te geven via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van de naam van het lid, de zaal en tijd waar het lid sport bij O&O. Alvast hartelijk dank.

Toestel-aandelen-actie
Na het succes van de steentjesactie tijdens de bouw van de Uilenvliet starten we nu een nieuwe actie. Toestellen-aandelen-actie! Ook nu zullen we uw naam vermelden op één van de wanden in de gang van de turnhal. Als bijlage treft u de flyer van deze actie. Doet u mee?!

Europese Kampioenschappen 2018
Van 6 t/m 12 augustus vonden in Glasgow (Schotland) de Europese kampioenschappen plaats. Trots vertellen wij u dat O&O hierbij maar liefst op een drietal fronten vertegenwoordigd was. Ongekend in onze bijna honderdjarig bestaan. De grote verrassing voor de vereniging was de onverwachte deelname van Naomi Visser in het damesteam. Als gevolg van het uitvallen van de geblesseerde Eythora Thordottir werd zij, als reserve, op het allerlaatste moment opgeroepen. Naomi heeft met haar deelname bijgedragen aan het behalen van de bronzen medaille van het landenteam turnen dames. Een topprestatie!!In de herenploeg werden wij vertegenwoordigd door onze turners Bart Deurloo en Frank Rijken. Aan de teamfinale mogen 8 landen deelnemen. Met een puntentotaal van 239.393 eindigden zij op de 9e plaats en kwamen dus net te kort voor deelname aan de finale. Het juniorenteam bestond uit vier O&O-turners, Wesley de Haas, Jordi Hagenaar, Luuk Huernink en Lars Vos. De vijfde turner was Jermain Grünberg lid van Flik Flak Den Bosch .In een sterk deelnemersveld kwam het team als 22ste uit de strijd. De senior sporters kunnen slechts van een korte vakantie genieten. Immers over twee en een halve maand staan de wereldkampioenschappen in Doha, Qatar, weer op het programma. De kwalificaties voor de samenstelling van de landenteams beginnen reeds over enkele weken.

Logo
Uiteraard willen we bij gelegenheid van ons 100 jarig bestaan ons logo een feestelijk tintje geven. In dat logo moet duidelijk worden aangegeven dat onze club 100 jaar bestaat. Het huidige logo treft u in deze nieuwsbrief. Heeft u een leuke suggestie? Degene wiens idee zal worden toegepast, zullen we uiteraard in het zonnetje zetten. U kunt uw ideeën inleveren via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. We kijken met plezierige spanning uit naar de inzendingen!

Tentoonstelling 100 jarig bestaan
In de vorige nieuwsbrief heeft u kunnen lezen dat wij ter gelegenheid van ons 100-jarig bestaan in samenwerking met de Historische Vereniging Zwijndrecht een tentoonstelling gaan organiseren. Voor de tentoonstelling van 30 maart t/m 30 juli in de “De Vergulde Swaen” willen wij zo veel mogelijk de complete historie van de vereniging in beeld krijgen. Hiervoor hebben wij zelf wel het nodige maar wij zijn op zoek naar aanvullend materiaal. Dit kunnen foto’s zijn, diploma’s, pakjes en trainingspakken die in de loop der jaren zijn gedragen, of anderszins. Ga eens op zoek. Denk niet bij voorbaat dat zal wel niet interessant zijn. Alles is welkom. Uiteraard allemaal in bruikleen. Je krijgt alles na de tentoonstelling retour. Graag op de foto’s aan de achterzijde je naam en adres vermelden en waar en bij welke gelegenheid de foto is genomen. Ook het andere materiaal en kleding voorzien van voornoemde gegevens. Wij zijn benieuwd naar je reactie. Met betrekking tot de tentoonstelling kan er contact gemaakt worden met Netty Pijl, tel. 078-6194719 of Joop Visser tel. 078-6122928

Holland’s Got Talent komt terug
Voor de grootste en meest gevarieerde talentenjacht van Nederland is de zoektocht gestart naar het allerbeste en meest verrassende talent van het land. Deze te gekke show is voor zang, dans en variété, voor jong én oud. Iedereen is welkom bij ‘Holland’s Got Talent’!De jury bestaat uit Chantal Janzen, Dan Karaty, Angela Groothuizen en op de plek van Gordon komt nieuw jurylid: Paul de Leeuw! De presentatie ligt in handen van Humberto Tan.
De hoofdprijs is verdubbeld. De winnende act gaat naar huis met een bedrag van maar liefst 50.000 euro!! Wil jij schitteren op het grootste open podium van Nederland? Wacht niet te lang en meld je aan via: www.rtl.nl/hgt. Ken jij een bijzonder talent dan mag je het tipformulier invullen op onze website

Sponsoring Skin in Motion
Woensdag 13 juni j.l. vond de ondertekening plaats van het sponsorcontract tussen Skin in Motion met haar praktijk voor huid- en oedeemtherapie aan de Burg. de Bruïnelaan 140 te Zwijndrecht en Gymnastiek- en turnvereniging O&O. Uniek in deze verbintenis is dat naast een deel sponsoring door Skin in Motion ook verbinding en samenwerking gezocht wordt in het aanbieden van een beweegprogramma voor de cliënten van Skin in Motion. Het plan is dat enerzijds cliënten van Skin in Motion na een testperiode aansluiting zullen vinden bij één van de vele sportgroepen die bij O&O wekelijks hun les/training volgen. Anderzijds zal in nauwe samenwerking gezocht worden naar een specifiek les/trainingsuur voor de cliënten van Skin in Motion. Om deze unieke samenwerking te vieren geeft Skin in Motion 20% korting aan leden van O&O op geselecteerde behandelingen. Het contract is ondertekend door de eigenaar van Skin in Motion – Sanne van Rooijen, voorzitter Pauline den Hartog en Marc van Alebeek penningmeester van de Business Club O&O.

Nederlandse Kampioenschappen
Als bestuur van de vereniging hebben we er werkelijk geen woorden voor! Ongelofelijk zelfs.
Tot op heden wisten maar liefst 82 van onze wedstrijdsporters door te dringen tot één van de nationale finales. Met elkaar legden zij beslag op 37 nationale titels!!!! Een ongelofelijke TOP prestatie!!!
Alle complimenten hierbij niet alleen voor de sporters, maar zeker ook voor de trainers en coaches. Jullie zijn TOP!

NK-deelnemers tot nu toe:
Aaron Enser Frank Rijken Lente Zwaal Paul de Jongh
Amy Koedoot Frank Scheffer Leon van der Wel Ramona van Lent
Anna Rosmulder Gabriëlle de Man Levi Pot Renate van 't Hof
Annemarijn de Waard Gijs Franken Lisa Hendrikse Robin Renema
Anniek Postema Gijs Zijderveld Lucas v/d Kieboom Rosalie van den Berg
Anthony van Assche Gwen Bakker Luuk Heurnink Ruben Reedijk
Bart de Ruiter Ian Wever Luuk van Waaij Sabrina Weijer
Bart Deurloo Ilse van Dam Marit van Efferen Sebastiaan Pel
Bodi Winkler Jarien Fokkens Martijn de Veer Soulaiman Tajjiou
Boudewijn de Vries Jayden Paton Mea Dijkstra Stan de Looze
Bram van Gemert Jelle van der Lans Micha Broere Suzanne Esmijer
Caithlynn Bezemer Jelle van der Zouwen Milou Antheunisse Tessa de Vroomen
Cheryl van der Perk Jenna van Nes Milou Erkelens Tessa van de Bergh
Deandra de Camps Jens van der Helm Mirjana Urosevic Thijs Oosterling
Demi Fransen Jordi Hagenaar Mitchel de Haas Thomas van der Helm
Dennis Swinkels Jordy Hagestein Naomi Visser Tristan Massie
Esmee Snijder Kenji Paizs Nikki Broeksma Viktor Koonings
Estée Kraaijeveld Koen Kappetijn Noa Reijmers Wesley de Haas
Eve de Ruiter Lance Visser Olaf de Nie Yulia Asakura
Faye Bax Lara Glusac Olivera Stepanov
Fenne Dijkstra Lars Vos Omar F'touh


Agenda
6 september Open training Dance crew
8 september Jong Talenten test
15 september Peuter- en Kleuter instuif
29 september Leefstijlmarkt

Gesprekje met bestuur?
Aanmelden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T 078 6767451

Aanvullende gegevens