Turnen heren

O&O ruim vertegenwoordigd op het (J)EK

Twee senior- en vier juniorturners van onze topsportafdeling zijn opgenomen in de (J)EK-selectie. De (jeugd) Europese kampioenschappen gaan plaats vinden van 6 t/m 12 augustus in het Engelse Glasgow

Naast onze turners Bart Deurloo en Frank Rijken heeft bondscoach Bram van Bokhoven in het seniorenteam opgenomen Casimir Schmidt (PAX-Hoofddorp), Bram Verhofstad (Flik-Flak – Den Bosch) en Epke Zonderland (Top Sport Noord – Heerenveen). Het vijftal gaat in Schotland voor een plek bij de beste vijf landenteams. Vier jaar geleden behaalde de Nederlandse mannenploeg het beste EK-resultaat tot nu toe: destijds eindigde de ploeg op de zesde plek bij de Europese kampioenschappen in het Bulgaarse Sofia.

Bij de junioren is het bijna een O&O-onderonsje. Het vijfkoppige team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bestaat uit onze turners Lars Vos, Jordi Hagenaar, Wesley de Haas en Luuk Huernink. De ploeg wordt verder gecompleteerd met Jermain Grünberg van Flik Flak – Den Bosch.

In aanloop naar de Europese kampioenschappen turnen de Nederlandse heren op 14 juli nog een interlandwedstrijd tegen België en Zweden. Deze wedstrijd vindt plaats in Thialf Heerenveen. Op 21 juli wordt in Thialf vervolgens nog een allerlaatste testwedstrijd gedraaid.

Op 6 augustus vertrekt het herenteam naar Glasgow, waar op 9 augustus wordt gestart met de kwalificatiewedstrijd voor de senioren. De junioren komen op 10 augustus in actie tijdens de kwalificaties in de SSE Hydro Arena.

Aanvullende gegevens