Nieuwsbrief

Juni 2018

Dank jullie wel!!! Wij hebben geen woorden voor de vele blijken van waardering die we mochten ontvangen tijdens de gelegenheid van de uitreiking van de Koninklijke onderscheiding, die wij beiden mochten ontvangen 26 april jongstleden. Tot op het laatste moment was het voor ons een onvoorstelbaar grote verrassing gebleven. Bijzonder dat iedereen het zo goed geheim heeft weten te houden. Niemand heeft zich versproken. Het werd een zeer feestelijke dag! Bij de uitreiking waren ook onze kinderen met aanhang aanwezig en een selecte groep O&O-ers. Iedereen zomaar een vrije dag genomen. Alleen al dat voelde als een hele eer. O ja vele lovende woorden.
’s Avonds een door de barcommissie bereid diner. Een culinair hoogstandje, waarbij ook de Koninklijke aankleding een bijzonder cachet gaf. Een receptie waarbij ook een aantal van onze persoonlijke vrienden en uiteraard familieleden aanwezig waren en waarbij een grote groep O&O-ers ons ook de hand kwamen drukken. Voorafgaand aan de borrel een bijzonder optreden van een select deel van de wedstrijdsporters zowel de toppers van turnen heren, de kanjers turnen dames en ritmische gymnastiek en wie aanwezig was bij onze turnshow heeft ongetwijfeld de schitterende optredens van de Dance Crew gezien. Ook zij maakten ons zeer blij met hun mooie dans! Niet alleen de dag, maar ook zeker deze voorstelling zorgt bij ons voor een onvergetelijk element in ons leven. Dank aan de initiatiefnemers, dank aan de organisatoren, dank aan de barcommissie, dank aan de sporters, dank aan de trainers/coaches, dank lieve familie, vrienden. Een gigantische verrassing waar we geen ander woord dan DANKJEWEL voor hebben.
Uw voorzitter en penningmeester Pauline den Hartog & Ton Poots

Beweegdiploma
Op 9 juni wordt voor de kleuters in de middaguren in de Turnhal – Uilenvliet het beweegdiploma afgenomen. Nadere informatie wordt op de les door de leiding uitgereikt.

Onderlinge wedstrijden en clubkampioenschappen recreanten
Op 30 juni vinden in de turnhal aan de Uilenvliet de onderlinge wedstrijden en clubkampioenschappen voor de recreantengroepen plaats. De uitnodiging met de tijden wordt door de leiding op de les uitgedeeld

O&O Dance Crew
Op zaterdag 7 april heeft de groep O&O Dance Crew voor de eerste keer deelgenomen aan een voorronde voor het NK Jazzdans in Harderwijk. Op deze voorrondes proberen demogroepen zich te plaatsen voor de NK Jazzdans Finale in Ahoy Rotterdam op zaterdag 23 juni. De Dance Crew deed mee in de categorie C 20 jaar en ouder. Helaas is het niet gelukt om een plaats te bemachtigen in de finale, maar het was heel leuk en leerzaam om eens zo’n voorronde mee te maken. De jury had veel complimenten voor de choreografie en de expressies van de dansers en heeft tips gegeven om het volgende keer nóg beter te doen. Volgend jaar doet de groep zeker weer mee!

Turnen heren
In het weekend van 26 en 27 mei vond in Leek (Groningen) de laatste NK-kwalificatie plaats voor de jongens en heren individueel toestel turnen van de 1ste divisie. Onze afvaardiging wist daarbij beslag te leggen op eenenvijftig finaleplaatsen. Bram van Gemert pakte daarbij bij de junioren-I met 68.400 punten het goud. In de zelfde categorie werd Dennis Swinkels met 67,300 punten derde. Goud was er ook bij de senioren. Dit kwam op naam van Thijs Oosterling. Zijn fraaie score kwam uit op 74,100 punten. De finaletickets kwamen op naam van: Soulaiman Tajjiou (pupil), Allround, vloer en ringen, Olaf de Nie (jeugd) allround, voltige, ringen en rek, Lance Visser (jeugd) vloer, Dennis Swinkels (junior-I) allround, vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rek, Bram van Gemert (junior-I) allround, vloer, voltige, ringen en rek, Ruben Reedijk (junior-I) allround, voltige, ringen, sprong, brug en rek, Thomas van der Helm (junior-II) allround, vloer, voltige, ringen, sprong en brug, Luuk van Waaij (junior-II) voltige, ringen, sprong, brug en rek, Thijs Oosterling (senior) allround, vloer, voltige en ringen, Bart de Ruiter (senior) allround, ringen, sprong en rek, Jens van der Helm (senior) allround, vloer, ringen, sprong en rek, Jordy Hagestein (senior) brug Van 1 t/m 3 juni is in Koper (Slovenië) de World Cup waaraan zal Bart Deurloo zal deelnemen. En op 2 en 3 juni, is het Nederlands kampioenschap voor de Talenten- en 1ste , 2de en 3de divisie. Hiervoor hebben zich reeds geplaatst: Koen Kappetijn, Jelle van der Lans, Frank Scheffer, Ian Wever, Sebastiaan Pel, Paul de Jongh, Gijs Zijderveld, Bodi Winkler, Jelle van der Zouwen, Tristan Massie, Leon van der Wel, Stan de Looze, Aaron Enser, Levi Pot, Robin Renema, Viktor Koonings, Jayden Paton, Omar F’touh, Gijs Franken, Kenji Paizs, Lucas van den Kieboom, Lance Visser, Olaf de Nie, Luuk van Waaij, Thomas van der Helm,Bart de Ruiter, Jens van der Helm, Thijs Oosterling, Dennis Swinkels, Ruben Reedijk, Bram van Gemert. Op 9 juni , wordt de Interland, Frankrijk, Spanje, Nederland geturnd. De opstelling hiervoor is nog niet bekend. Op 23 en 24 juni is in Ahoy het Nederlands kampioenschap voor de Eredivisie. Hieraan nemen deel: Anthony van Assche, Bart Deurloo, Jarien Fokkens, Wesley de Haas, Jordi Hagenaar, Luuk Huernink, Bradley Noordzij, Frank Rijken, Martijn de Veer.

Turnen dames
Bij de in Waalwijk gehouden Nederlandse kampioenschappen individueel toestel turnen meisjes en dames van de 3de divisie is Anna Rosmulder in de toestelfinale brug Nederlands kampioen geworden. Met een fraaie score van 11,450 punten legde zij beslag op de brugtitel van de jeugdcategorie . In de allround finale werd zij met 45,100 punten achtste. Ramona van Lent bond de eindstrijd aan in de categorie pupil-2-N3. Met 54,683 punten eiste zij in het allround klassement het zilver op. In de toestelfinale kwam zij in actie op de onderdelen sprong en balk. Op sprong pakte zij met 13,450 punten het brons. Op balk eindigde zij op de vijfde plaats. Milou Antheunisse completeerde het geheel. Bij de senioren turnde zij zich met 45,934 punten knap naar het zilver. De meisjes en dames individueel toestel turnen van de 4de divisie moesten naar Amsterdam voor hun districtskampioenschappen. Zowel in de toestelfinales als in de meerkamp waren er successen te vieren. In de toestelfinales werd Imara Kornelisse in de categorie pupil-2 met 13,950 punten op brug districtskampioen. Op brug bezette zij de zesde plaats Bij de pupillen-1 was het Amy Mc Murray die zich naar het erepodium turnde. Zij liet zich met 12,567 punten het zilver van balk omhangen. Merel van Kerkhof viel eveneens in de prijzen Zij veroverde in de categorie jeugd-2 het wel verdiend brons. Amber Wehrmann Krieger (pupil-2) werd zevende op balk, Elise Biemond (jeugd-2) miste het ereschavot van sprong net. Zij werd vierde. Demelza Moreauw (senior) werd zowel op brug als op spong zesde. In de allround finale wist laatst genoemde zich wel naar het podium te turnen. Zij eiste met 43,700 punten het brons voor zich op.

Eindstrijd TUCO
Zaterdag 9 juni zijn de laatste wedstrijden van de turncompetitie voor de meisjes en dames van de 3e en 4e divisie. De voorgeschreven oefenstof turnt hun wedstrijd in Ridderkerk en de keuze oefenstof bij O&O in Zwijndrecht waar op zaterdag 9 juni de spannende eindstrijd voor het erepodium tijdens de finale van turncompetitie 2018. Een mooie wedstrijd in onze eigen turnhal, de eerste wedstrijd start om 16.15 uur en aansluitend zullen in de tweede wedstrijd vanaf 18.15 uur de O&O teams hun wedstrijd turnen. De prijsuitreiking staat gepland rond 21.45 uur.
Op 9 en 10 juni is er in den Haag de Donar Cup, waaraan meedoen: Pre-instap: Romaissa en Alysson.Instap: Dunya en Abigail. Pupil 2: Esmee. Jeugd 1: Gwen, Morgan en Quinty Vervolgens is er zondag 10 juni ook in Den Haag het Haagse Bosan Cup toernooi voor turnsters van de 4e divisie, keuze oefenstof. Op 16 juni is de districtsfinale van de instap in Woerden, hiervoor staat reserve Sahra Koster en op 17 juni zijn de toestelfinales instap waarvoor Emma de Man zich op brug heeft geplaatst. Op 22 en 23 juni organiseert O&O de individuele rayonkampioenschappen in de Ridderhal in Hendrik Ido Ambacht, waaraan namens O&O de turnsters van de 4de divisie, keuzeoefenstof aan deelnemen.

Acro
De halve finale acrogymnastiek is in ’s Hertogenbosch gehouden. Hier zijn in de E-categorie het acrotrio Marije Goudriaan, Milou Neggers en Caithlyn van Rijswijk doorgedrongen tot deze strijd. In een mooi aangeklede hal mochten zij hun oefening laten zien. Ondanks de zenuwen turnden de meiden een strakke oefening die werd beloond met een score van 21,910. Zij eindigden hiermee op een mooie gedeelde 5e plaats. Helaas slechts 0,55 punten tekort voor de nationale eindstrijd.

Jurycursus
Op 14 mei is Divinia Morreauw gestart met de jurycursus TD 1. Terry van Leeuwen en Mariëlle van Varik starten op 30 mei met de jurycursus TD 2

Barcommissie
Op zaterdag 16 juni (tussen 11.00-13.00 uur), zal de barcommissie in de Uilenvliet weer pannenkoeken bakken en zal op vVrijdagavond 29 juni de bar weer geopend zijn vanaf 21.00 uur voor turners, trainers, ouders, (oud)leden en andere geïnteresseerden.

Muziek
Eind september is er een evenement waarvoor we op zoek zijn naar iemand die ons kan helpen bij het op CD/USB-stick zetten van muziek. Wie kan ons hierbij helpen? Het betreft een eenmalige klus.

Fotografen
Het is bij onze vereniging een goed gebruik om bij de diverse evenementen/wedstrijden foto’s te maken die dan daarna op onze site geplaatst kunnen worden. Omdat we niet steeds bij dezelfde “fotografen” aan willen kloppen, zouden we graag een “bestandje” aan willen maken van een aantal enthousiastelingen die dan bij toerbeurt aan de “foto-slag” gaan. Opgeven kan via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch bij Pauline den Hartog T 078 6767451 of Nel Kortman 078 6194230. Hoe meer mensen zich aanmelden hoe eenvoudiger het is om per seizoen een goed verdeelde indeling te maken.

Ouders van de selectieleden in de turnhal
Een aantal keer per jaar komt het voor dat de kantine in de Uilenvliet bezet is en u daar niet kunt wachten tot uw zoon of dochter gereed is met de training. Aanvankelijk was het de bedoeling dat u in de berging kon wachten. Echter geleidelijk aan is het er in geslopen dat u in de turnhal kunt wachten. Dit blijkt echter te veel onrust voor onze wedstrijdsporters op te leveren. U komt nou eenmaal niet allen tegelijk naar binnen. Ook is het ondoenlijk van u te verwachten dat u “stil” bent. Wij vragen u dan ook om bij het bezet zijn van de kantine in de gang bij de rode deur te wachten tot uw zoon of dochter gereed is. Ouders die van verder weg komen kunnen in voorkomend geval gebruik maken van de bestuurskamer, uiteraard wanneer deze niet in gebruik is. Heeft u hierover nog vragen neemt u dan contact op met de trainer/trainster van uw zoon of dochter of met Pauline den Hartog T 078 6767451.

Vakantierooster 2018- 2019
Herfstvakantie 22 oktober t/m 27 oktober
Kerstvakantie 24 december t/m 5 januari
Voorjaarsvakantie 25 februari t/m 2 maart
Meivakantie 19 april t/m 4 mei
Hemelvaart 30 mei
Pinksteren 10 juni
Zomervakantie 20 juli t/m 1 september

Gesprekje met bestuur?
Aanmelden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T 078 6767451

Aanvullende gegevens