Turnen heren

Prima start turners!

Bij de in Volendam gehouden NK-kwalificatiewedstrijden zijn onze turners uitstekend van start gegaan.

In de junior-II-categorie van de eredivisie was het ereschavot een O&O-onderonsje. Lars Vos eiste de hoogste trede op met 73,333 punten. Wesley de Haas werd tweede en Luuk Huernink completeerde het geheel met zijn derde plek. Bij de junioren-I van de eredivisie ging de hoogste eer naar Jordi Hagenaar. Met 72,250 punten was hij ver uit de beste. Zijn clubgenoot Martijn de Veer volgde met 68,967 punten op gepaste afstand.

Bij de senioren van de 1ste divisie liet Thijs Oosterling zich met overmacht het goud omhangen. Zijn score bedroeg 73,000 punten. Bart de Ruiter had een misser op voltige en viel daardoor met 67,750 punten net buiten het eremetaal. Dennis Swinkels kwam bij de junioren-I van de 1ste divisie als beste uit de strijd. Zijn puntentotaal kwam uit op 67,933 punten. Bram van Gemert kwam slechts 0,5 punten te kort voor het brons. Met 62,817 punten werd hij vierde.

De instappers en de pupillen van de talenten- en 1ste divisie konden zich dit weekend plaatsen voor de halve finale. Startbewijzen voor de halve finale kwamen in handen van Gijs Franken en Kenji Paizs (beiden pupil-tal.div.), Jayden Paton en Omar F’touh (beiden instap-tal.div.), Soulaiman Tajjiou (pupil-1ste div.) en Lucas van den Kieboom (instap-1ste div.). 

Verder werd Jarien Fokkens (erediv.-jun.-I) 10de, Mitchel de Haas (erediv.-jeugd) 8ste, Jens van der Helm (1ste div.-sen.) 8ste, Jordy Hagestein (1ste div.-sen.) 13de, Ruben Reedijk (1ste div.-jun.-1) 9de, Yuri Visser (1ste div.-jun.I) 14de, Koen Kappetijn (2de div.-jun-II) 6de, Jelle van de Lans (2de div.-jun.-II) 13de, Stan de Looze (2de div.-jeugd) 6de, Olaf de Nie (1ste div.-jeugd) 6de, Lance Visser (1ste div.-jeugd) 13de, Thomas van der Helm (1ste div.-jun-II) 5de, Luuk van Waaij (1ste div.-jun-II) 6de.

Aanvullende gegevens