Turnen heren

Turners goed op weg

In de aanloop naar het Nederlands kampioenschap hebben onze turners goede zaken gedaan bij de in Winterswijk voor de 1e en talentendivisie gehouden kwalificatiewedstrijd. De turners van de deels 2e en 3e divisie turnden hier hun kwartfinale.
In de talentendivisie voert Gijs Franken bij de pupillen de lijst aan. Hij nam vanaf het eerste toestel de leiding en gaf deze niet meer uit handen. Met 106,800 punten liet hij zich het goud omhangen. Kenji kwam hierbij als elfde uit de strijd. Bij de instappers noteerde Jayden Paton een negende en Omar F’touh een elfde plaats.


In de 1e divisie kwam het beste resultaat op naam van Thomas van der Helm. Bij de junioren-II eiste hij met 66,500 punten het goud voor zich op. Bij de jeugd had Olaf de Nie succes. Met 64,750 punten veroverde hij het zilver. Vanwege een blessure moest Lance Visser in deze categorie sprong aan zich voorbij laten gaan maar verzekerde zich wel op vloer van een finale plaats. Bij de pupillen waren Soulaiman Tajjiou en Jasper Joosen goed op dreef.


Ook in de 3de divisie kwamen onze turners tot goede prestaties. Bij de junioren-I was het Ian Wever die met 65,350 punten het zilver pakte en was er brons voor Levi Pot en Aaron Enser met 103,400 punten bij de pupillen en voor Sebastiaan Pel met 65,250 punten bij de junioren-I.


Verder drongen tot halve finale door: Gijs Zijderveld, Bodi Winkler, Paul de Jongh, Tristan Massie, Jelle van der Zouwen (allen 3e div.-junior-I), Leon van der Wel (3e div.-junior-II), Frank Scheffer (3e div.-jeugd), Robin Renema, Viktor Koonings (3e div.-pupil), Stan de Looze (2e div-jeugd) en Braylin Timas Soares (2e div.-instap)

Aanvullende gegevens