Nieuwsbrief

Maart 2018

Geachte leden, ouders, verzorgers,

Maart is altijd weer een drukke maand bij de club. Recreanten en wedstrijdsporters werken hard aan de voorbereidingen voor de turnshow waarbij de wedstrijdsporters ook nog eens werken hard om zich te kunnen plaatsen voor volgende wedstrijdrondes. Fifty Fitters werken hard om zich weer voor te bereiden op een actief voorjaar en zo kunnen we nog wel even doorgaan. In deze drukke maanden doen wij weer veelvuldig een beroep op de vrijwillige inzet van velen om alle “klussen” die geklaard moeten worden bij een actieve vereniging, ingevuld te krijgen. Dank aan allen die hierin zo’n actieve rol spelen. Ongetwijfeld gaan we elkaar ontmoeten bij, de Turnshow, Algemene Leden Vergadering enz. We zien u graag!

Jan Vermoen
Helaas ontvingen wij op 16 februari j.l. het overlijdenbericht dat op 73 jarige leeftijd Jan Vermoen is overleden. Jan is via de zogenaamde “Sport Overdag-lessen” bij onze club binnen gekomen. Jan heeft vele jaren deze Fifty Fit les gevolgd bij de groep van Beb Hoekstra op de vrijdagochtend. Hij was zelfs de laatste les voor zijn overlijden nog aanwezig bij de les. Wij kennen Jan als een lieve humoristische man. Wij wensen de familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Turnshow
17 maart is het zover! Na 2 jaar weer een Turnshow in de Develhal. Aan zowel de middag- als de avondvoorstelling wordt nog hard gewerkt door alle deelnemers en hun lesgevers , maar ook zeker door de organiserende werkgroep. Op bijgevoegde flyer treft u alle benodigde info. Vergeet u de kaartverkoop op 15 maart niet!! Ook zoeken we nog helpende handen! Sjouwers, toestelcommissie, deurwachten. U kunt zich aanmelden via turnshow@o-en-o-zwijndrecht of T 078 6122928. Ook kunnen er uiteraard tot op het laatste moment nog sponsoren bij. Hoe meer sponsoren hoe lager de kosten voor de vereniging. Ook hiervoor kunt u zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of belt u met 078 6194230.

Algemene Leden Vergadering
Nogmaals nodigen wij u van harte uit onze algemene ledenvergadering van 20 maart a.s. te bezoeken. Op de site treft u de financiële stukken en de agenda voor deze bijeenkomst. De jaarlijkse vergadering begint om 20:00 uur. Naast alle leden zijn ook ouders van harte welkom.

NL Doet
Zaterdag 10 maart a.s. doen vele Nederlanders weer hun uiterste “klusbest” door de handen uit de mouwen te steken bij NL DOET. Ook onze vereniging heeft zich aangemeld en de eerste aanmelding is er al. Afhankelijk van het aantal aanwezig kunnen we de klussen uitvoeren. Doet u mee? Een ochtendje moet toch lukken?! We wachten met plezierige spanning op uw aanmelding. U kunt zich aanmelden bij ons secretariaat Nel Kortman Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. T 078 6767451 of Pauline den Hartog Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. T 078 6767451.

Spaaractie Jumbo
Er is een fors bedrag, maar liefst €1.120,06 (inclusief BTW) bij elkaar gespaard door jullie. Van de 4 verenigingen die in Zwijndrecht door Jumbo uitgekozen waren om aan deze actie deel te nemen, heeft onze club “by far” het hoogste bedrag binnen gehaald! Petje af voor al die enthousiaste spaarders. Inmiddels is de eerste aankoop vanuit deze “pot” al gedaan; een nieuwe versterker in de RG-hal. Deze was hard, hard nodig.

Noami Visser
Naomi is deze zomer verhuisd van Papendrecht naar Heerenveen om daar te gaan trainen bij Vincent Wevers, hier onder haar ervaringen. "Mijn ervaring in Heerenveen na een halfjaar is positief. Ik heb het met de trainingen erg naar mijn zin en de trainingen gaan erg goed. Ik vind het een heel leuk groepje om mee te trainen en het bevalt ook goed met mijn trainer ( Vincent Wevers ). Half maart mag ik naar een Worldcup in Stuttgart en ik heb erg veel zin om daar naar toe te gaan. Ik ga hier 5 dagen in de week naar school en zit ik in mijn examenjaar. Het is een speciale school waarbij je zelfstudie hebt en hele goede begeleiding van de verschillende docenten. Het combineren gaat erg goed zodat ik me op turnen en school kan richten. Ik woon hier op mezelf. Het bevalt goed en het is fijn om hier met andere turnsters te wonen. In het weekend ga ik weer terug naar huis bij mijn ouders".

Pannenkoeken
In de Uilenvliet worden iedere eerste zaterdag van de maand pannenkoeken gebakken. Pannenkoeken eten tussen 11.00-13.00 uur. 70 cent per pannenkoek of 1 euro inclusief bekertje aanmaaklimonade. Voor iedereen die trek heeft in pannenkoeken, ook voor halende / brengende ouders, broertjes, zusjes . De Barcommissie Iedere laatste vrijdag van de maand is de bar in de Uilenvliet geopend vanaf 21.00 uur. Blijf na de training nog gezellig iets drinken met je trainingsmaatjes. Ook trainers en oud-leden zijn van harte welkom!

Rommelmarkt - Wie helpt?
Voor zaterdag 14 april a.s. hebben wij wederom een rommelmarkt op de planning staan. We hebben voor die dag nog vrijwilligers nodig. U kunt zich aanmelden bij Alice de Jong 078 6121913 of Netty Pijl 078 -6194719. Gaat u alvast uw spullen verzamelen? De spullen kunnen worden ingeleverd op dinsdagavond 10 april en donderdagavond 12 april tussen 19.00 en 20.30 uur. Inleverplaats is de bestuurskamer in onze accommodatie aan de Uilenvliet. De rommelmarkt wordt gehouden in de kantine van onze accommodatie aan de Uilenvliet. U kunt kleding (ook schoenen en laarzen) , boeken, klein elektronica, serviesgoed e.d. inleveren. De markt gaat open om 10.00 uur en sluit om 13.00 uur

Avondvierdaagse 2018
Van dinsdag 29 mei t/m vrijdag 1 juni 2018 wordt in Zwijndrecht de Avondvierdaagse gelopen. Ook dit jaar loopt O&O weer mee. We zouden het leuk vinden om met een grote groep turners en turnsters de 5 kilometer te lopen. Dus heb je zin om mee te lopen, hou dan de nieuwsbrief en de website van O&O in de gaten voor meer informatie! En maak alvast je turnmaatjes enthousiast om ook met O&O mee te lopen! Richtlijn is om kinderen van groep 3 en hoger mee te laten lopen. Het is aan ouders om in te schatten of hun kind in staat is om 4 avonden 5 kilometer te lopen. Naast lopers zijn we ook nog op zoek naar trainers die mee willen lopen als begeleiding van de groep. Mocht je interesse hebben om mee te lopen als begeleider, laat het even weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We zijn vooralsnog niet op zoek naar ouders die mee willen lopen als begeleider.

Acro
Zaterdag 10 februari was de 2de plaatsingswedstrijd voor de Acro groepen. Deze werd gehouden in Sporthal de Does in Leiderdorp. Ook dit keer zijn er weer hele mooie resultaten behaald. Joëlle Wuisman en Sannah Schot kwamen uit in de categorie Dames paar E senior. Met een score van 22.220 hebben zij een mooie zesde plek behaald. In de categorie Dames groep E junior deden 2 teams van O&O mee. Het trio: Gaia van Kooten, Melissa de Vroome en Romy de Man heeft de 5de plek behaald met een score van 16.710.Het trio: Caithlyn van Rijswijk, Marije Goudriaan en Milou Neggers ging er met de gouden medaille vandoor. Met een score van 21.610 behaalden zij een geweldige eerste plaats Het trio met Bente Ruis, Cheyenne Timmers en Kenza Olthoff kwam uit in de categorie Dames groep E jeugd. Ook zij hebben een medaille behaald. Met een score van 19.330 behaalden zij een hele mooie 3de plaats. Het was een mooie wedstrijddag waar met veel plezier en met trots op terug gekeken kan worden. Voor nu is het nog even afwachten welke teams er doorstromen naar de districtsfinale. Deze zal gehouden worden op 10 en 11 maart in Monster.

Turnen Dames
Ook de meisjes en dames van de 3de divisie hebben in de maand maart meerdere wedstrijden. Om te beginnen de Districtsfinale meerkamp op 10 maart, hieraan doen mee Abigail Koch en Dunya Bezemer. En op 17 maart turnen Marit van Efferen, Suzanne Esmeijer, Esmee Snijder, Ramona van Lent, Gwen Bakker, Quinty Joner, Anna Rosmulder, Milou van Schijndel, Suzanne van Alebeek, Britta Schipper, Faye Bax, Serra Potters, Anniek Postema, Milou Antheunisse en Suzanne Kunsel hun districtsfinale meerkamp. Op 18 maart is de districtsfinale toestellen en hier doen aan mee: Op brug, Dunya, Suzanne, Gwen en Quinty, Britta, Serra en Anna. Op sprong Marit, Faye, Anniek en Jara. Op vloer: Suzanne, Ramona, Anna, Faye, Serra, Anniek en Elianne. En op balk: Faye, Anniek en Milou.

Turnen Heren
Op 10 en 11 maart vindt in Zierikzee de achtste NK finale. In dit weekend komen in actie: Daan Eshuis, Frank Scheffer, Leon van der Wel, Stan de Looze, Jelle van der Lans, Koen Kappetijn, Jens van Eijk, Gijs Zijderveld, Paul de Jongh, Tristan de Massie, Bodi Winkler, Ian Wever, Jelle van der Zouwen, Sebastiaan Pel. Van 15 t/m 17 maart wordt er deelgenomen aan de World Cup turnen heren in Baku, Azaerbaijan. Bart Deurloo zal de strijd aan binden op het onderdeel rek en Anthony van Assche zal uitkomen op het onderdeel ringen. Op 17 maart staat er een World Cup- deelname in Stuttgart, Duitsland gepland voor Frank Rijken. Hij zal daar een volledige meerkamp turnen. In het weekend van 24 en 25 maart staat er een NK-kwartfinale en een 1ste NK-kwalificatie wedstrijd gepland in Winterswijk. Tot de kwartfinale zijn doorgedrongen Aaron Enser, Robin Renema, Levi Pot, Viktor Koonings, Siem van Vliet, Rogier van der Pol, Salaheddine Benchiki, Nicolas Quist, Olivier Kijkuit, Christopher Brumond, Amine Aaraar, Braylin Timas Soares, Floor de Jonge. De eerste kwalificatie wordt geturnd door Jasper Joosen, Soulaiman Tajjiou, Lance Visser, Olaf de Nie, Luuk van Waaij, Thomas van der Helm, Jayden Paton, Omar F’touh, Gijs Franken, Kenji Paizs.

Agenda
3 maart Pannenkoeken Uilenvliet
10 maart NL-Doet
10-11 maart Acro distritsfinale 10-11 maart TH 8e finale NK
10 maart TD districtsfinale meerkamp
15 maart Kaartverkoop Turnshow
15-17 maart TH World Cup
17 maart Turnshow
17 maart TD Districtsfinale meerkamp
18 maart TD Districtsfinale toestellen
20 maart Algemene ledenvergadering
24-25 maart TH Voorronde NK
30 maart Bar Uilenvliet open
30 maart Paasvakantie t/m 2 april

10 en 12 april Inleveren spullen Rommelmarkt
14 april Rommelmarkt

Gesprekje met bestuur?
Aanmelden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T 078 6767451

Aanvullende gegevens