Finale tickets voor de turners

Bij de in Waalwijk gehouden NK-kwalificatiewedstrijden individueel toestelturnen hebben onze turners beslag weten te leggen op negenendertig NK-startbewijzen. Daarnaast staan zij als eerste reserve genoteerd voor nog eens elf finaleplaatsen bij eventuele afmeldingen.
Bij de senioren van de 1ste divisie kwam Bart de Ruiter met 71,300 punten als tweede uit de strijd en stelde daarmee zijn finaleplek voor de meerkamp veilig. Daarnaast plaatste hij zich voor de toestelfinales op vloer, ringen, sprong en brug en staat reserve voor het onderdeel voltige. In de zelfde klasse waren er finaletickets voor Thijs Oosterling op de meerkamp en voltige en voor Thomas van der Helm op de meerkamp, vloer en reserve ringen.
Stan de Looze had zijn kwalificatie in de junior-I-klasse van de 2de divisie. Hij liet zich met 65,100 punten het brons omhangen. Naast de meerkampfinale plaatste hij zicht verder voor de onderdelen vloer, voltige, sprong, rek en staat genoteerd met twee reserveplaatsen op ringen en brug.
Verder waren er NK-startbewijzen voor Jayden Paton – meerkamp, vloer, sprong, res. brug, Kenji Paizs – sprong, res. rek - (beiden pupil-talentendivisie), Omar F’touh – meerkamp, brug, rek (pupil-1ste div.), Lance Visser – vloer, sprong, rek, res. meerkamp (jeugd-1ste div.), Oaf de Nie – meerkamp, voltige, Yuri Visser – vloer, ringen, res. meerkamp, Bram van Gemert – meerkamp, vloer, voltige, brug, rek, (alle drie jun-I-1ste div.), Dennis Swinkels – meerkamp, voltige, ringen, sprong, brug, rek, Luuk van Waaij – voltige (beiden jun.-II-1ste div.), Kian Olthoff – res. ringen, Braylin Timas Soares – res. sprong (beiden instap-1ste div.)

NK-tickets voor turners 2e en 3e divisie

Bij de in Enschede gehouden halve finale voor het Nederlands kampioenschap turnen heren van de 2e en 3e divisie hebben onze turners beslag weten te leggen op achtentwintig NK-startbewijzen.
Ina Wever eiste in de 3e divisie-junior-II het allround startbewijs middels een gouden medaille. Ik kwam als best uit de strijd met 65,800 punten. Daarnaast drong hij door tot de toestelfinales van brug en voltige en staat hij als 1e reserve bij vloer.


De verdere finaletickets kwamen in handen van Sebastiaan Pel – allround, rek, sprong, vloer en ringen reserve, Gijs Zijderveld – allround, rek, sprong, ringen, Tristan Massie – allround, rek, ringen, Paul de Jongh – ringen, voltige (allemaal 3e div. jun.-II), Koen Kappetijn – allround, brug, ringen, voltige, reserve rek (2e div. jun.-II), Bodi Winkler – rek, vloer, voltige, Jelle van der Zouwen – reserve sprong (beiden 3e div. jun.I), Riyantho Sodihardjo – sprong (3e div. jeugd), Vigo de Jager – rek en ringen (2e div. instap), Siem van Vliet – allround, ringen, reserve vloer.

Dit weekend vond gelijktijdig de 2e kwalificatiewedstrijd voor de pupillen van talentendivisie en de instappers van de 1e divisie. Tot de halve finale drongen door Kenji Paizs, Jayden Paton (pupil -tal.div.) en Kian Okthoff en Braylin Timas Soares (instap – 1e div.).
Tot slot hadden de turners van de 1ste divisie – keuze oefenstof hun 2e NK-kwalificatie wedstrijd. Hierna hebben zij nog een 3e kwalificatie te gaan. Bij de senioren wist Bart de Ruiter met 72,00 punten beslag te leggen op het zilver. Een gelijk resultaat kwam op naam Van Bram van Gemert bij junioren-I. Zijn score kwam uit op 67,117 punten. Stan de Looze liet zich brons omhangen met 65,033 punten

Goud voor Siem van Vliet

Bij de in Hoofddorp gehouden NK-kwartfinale/kwalificatiewedstrijden heeft Siem van Vliet bij de pupillen van de 3de divisie beslag weten te leggen op het goud. Hij turnde 105,70 punten bijeen.

In de categorie 1ste divisie junior-II pakte Dennis Swinkels met 66,300 punten het zilver. Brons was er voor Thijs Eijkelenboom. Hij kwam uit in 2de divisie -jeugdklasse. Zijn score bedroeg 65,750 punten. Net buiten het ereschavot vielen Olaf de Nie (1ste divisie – junior-I, Bart de Ruiter (1ste divisie – senior), Gijs Franken (eredivisie -jeugd), Jarien Fokkens (eredivisie – junior-I) Zij kwamen allen als vierde uit de strijd.De eredivisie-junior-II hadden dit weekend hun EYOF-kwalificatie wedstrijd. Lars Vos had de beste papieren. Hij werd eerste met 65,050 gevolgd door Martijn de Veer die tot een score van 64,400 punten kwam. Wesley de Haas werd vijfde, Luuk Huernink achtste.

Tot een volgende ronde wisten zich verder te plaatsen Luuk van Waaij (1ste div.-jun.-II), Omar F’touh (1ste div. pupil), Daan Vlasblom, Levi Pot (beiden 2de div. jeugd), Paul de Jongh, Sebastiaan Pel, Tristan Massie, Ian Wever, Gijs Zijderveld (allen 3de div. jun.-II), Lance Visser (1ste div.-jeugd), Nils Maas, Soulaiman Tajjiou (beiden 2de div. jeugd), Bram van Gemert (1ste div. jun.-I), Thomas van der Helm, Thijs Oosterling (beiden 1ste div. sen.), Jordi Hagenaar (erediv.-jun.-I).

Turners goed op weg naar de NK-eindstrijd

In de aanloop naar het Nederlands kampioenschap hebben de turners goede zaken gedaan. De meeste turners wisten door te dringen tot de halve finale of wisten zich reeds te plaatsen voor de eindstrijd.
In de eredivisie kwam Luuk Huernink bij de junioren-II als beste uit de strijd. Met 73,350 punten pakte hij het goud met op de voet gevolgd door Martijn de Veer die zich met 72,650 het zilver liet omhangen. Verder wisten zich geplaatst voor het NK Wesley de Haas, Lars Vos. Bij de junioren-I Jarien Fokkens en Jordi Hagenaar en Gijs Franken bij de jeugd.
In de 2de divisie junior-II-categorie verzekerde Koen Kappetijn zich van een finaleplaats. Met 67,450 punten turnde hij zich naar het zilver. Thijs Eijkelenboom, Daan Vlasblom en Nils Maas drongen eveneens door tot de eindstrijd van de jeugd - 2de divisie. Thijs werd daarbij derde met 65,400 punten.
Bodi Winkler wist in de 3de divisie – junior met een zilveren medaille door te dringen tot de halve finale. Zijn score kwam uit op 65,050 punten. Tot een gelijk resultaat kwam Riyantho Sodihardjo bij de jeugd van de 3de divisie. Hij pakte het brons met 64,100 punten. Verder drongen tot de halve eindstrijd door Jelle van der Zouwen (3de div.-jun.-I), Daan Eshuis, Frank Scheffer (beiden 3de div. jeugd), Vigo de Jager (2de div. – instap), Christopher Brumond (2de div. pupil), Stijn Ammerlaan (3de div. pupil).

Goede prestaties turmers

Bij de in Amsterdam gehouden NK-voorwedstrijden hebben onze turners goed gepresteerd. Alle turners wisten zich te plaatsen voor de volgende ronde.
In de categorie junior-II-3de divisie pakte Sebastiaan Pel met 67,100 punten het goud en liet Paul de Jongh met 65,950 punten het brons omhangen. Tristan Massie werd in deze klasse met 64,550 punten zesde.

 

Goud was er ook voor Thijs Eijkelenboom. Hij turnde zijn wedstrijd in de categorie jeugd-2de divisie. Zijn score bedroeg 67,500 punten. Met een puntentotaal van 65,317 was het brons voor Daan Vlasblom.


In de tweede wedstrijd van categorie junior-II-3de divisie was het Gijs Zijderveld die met 65,300 punten het brons op eiste. Ian Wever kwam slechts 0,45 punten tekort voor het ereschavot. Hij werd vierde met 64,850 punten. Het zelfde lot onderging Ryanto Sodihardjo in de klasse jeugd-3de divisie. Met zijn score van 62,750 punten miste hij 0,35 punten voor het eremetaal.


Verder gingen door naar een volgend treffend: Jayden Paton, Kenji Paizs, Braylin Tomas Soares, Kian Olthof, Soulaiman Tajjiou, Nils Maas, Levi Pot, Salaheddine Bechikhi, Koen Kappetijn, Bodi Winkler, Jelle van der Zouwen, Daan Eshuis en Frank Scheffer.